Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pojišťovna šetří, proto prošustrovala 16 milionů!

Pojišťovna klidně odkoupila vilu za neuvěřitelných 16 milionů korun
Pojišťovna klidně odkoupila vilu za neuvěřitelných 16 milionů korun  (Autor: Jiří Krušina / Blesk)
Autor: Jiří Krušina, mokk - 
26. listopadu 2012
07:05

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) nutí šetřit lékaře i nemocnice. Sama ale koupila a opravila sídlo v Jeseníku, které nyní prodala s obrovskou ztrátou.

 Nejméně o 16 milionů přišla VZP nevýhodnou investicí do Regenhartovy vily v Jeseníku. Tu pořídila v roce 1996 za bezmála 20 milionů. Dalších šest stála oprava vily. Letos se ji pojišťovna rozhodla prodat v internetové aukci. „Je to hrozné. S vybavením se hodnota vily pohybovala okolo 30 milionů Znalecký odhad k prodeji byl 16 milionů a v aukci se objekt vydražil za 10 milionů a nějaké drobné,“ řekl Kamil Filgas (27) žijící na Jesenicku.

Nepochopitelné

Pojišťovna se snaží prodej hájit a poukazuje na snižování provozních nákladů. „Důvodem prodeje je snížení nákladů a efektivní využití objektů,“ řekl mluvčí VZP Jiří Rod.

Obyvatelé Jeseníků ale takový podivný kšeft nechápou. „Kdyby byla VZP soukromá, tak by se prodej vily nekonal. Copak znáte někoho, kdo koupí veterána, opraví jej za hodně peněz a prodá jej po čase za třetinu,“ posteskla si seniorka ze severomoravských hor. Lidé se právem ptají : Kdo z odpovědných funkcionářů zaplatí ztrátu z tohoto handlu?


cujevuxo ( 26. listopadu 2012 17:39 )

v krajích už vyhráli neinformovaný zm*rde

tupadlacka ( 26. listopadu 2012 11:29 )

..ne já bych ho nevěšela...jen bych mi dala minimální mzdu a nechala ho živit rodinu, a jak by si postěžoval - šup ho přes záda bičem!!! A žádný sedět v kanceláři na zadku, do výroby a nebo na pracák a shánět práci, dělat ze sebe na konkurzech,které jsou rozhodnuté předem, debila...nechat se zkoušet mladými kravaťáky a pak slyšet ortel,že není vhodný kandidát....tzn. není s nikým příbuzný a nebo nedal všimné,aby práci měl...

tupadlacka ( 26. listopadu 2012 11:26 )

..přesně tak a zkuste nezaplatit pojistné - nechají to 3 roky a pak Vám to bez pozornění napaří s velmi tučnou pokutou...bič a vypráskat je!!! Chtělo by to se poučit z historie - defenestrace....apod.

tupadlacka ( 26. listopadu 2012 11:24 )

Tak to je opět solidní tunel - já pořád jen přemýšlím, proč se naše vláda tak krotí - proč rovnou neřeknou občane, nech si jen na chleba, klidně bydli pod mostem - všechny penízky nám /viz pohádka Pyšná princezna a rádcové,ale to byli břídilové proti našim státním špičkám/ jsme přece chudí a chceme jen Tvé dobro - aby ses nepřežíral, tudíž netrpěl civilizačními chorobami - tohle všechno uděláme pro Tebe. Vždyť mi pro Tebe riskujeme svoje zdraví - no uznejme to je oběť!!!

evelajn3 ( 26. listopadu 2012 09:58 )

Nevyhrají blbečku

Zobrazit celou diskusi