Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Napadení šelmou v liberecké zoo: Tahle žena pustila tygra!

Autor: Kateřina Kycltová - 
24. listopadu 2012
05:00

Tři zranění ošetřovatelé a jeden uspaný tygr. Tak dopadl incident v liberecké zoo, při kterém bílý tygr Paris napadl zaměstnance zahrady a poté utekl. Blesku se podařilo mluvit s ošetřovatelkou, která zřejmě Parise pustila ven.

Čtvrteční drama připomíná v zoo už jen zavřený pavilon šelem. „Ošetřovatelé dali tygrovi ještě jeden den odpočinku. Je mu teď lépe uvnitř,“ vysvětlil mluvčí zoo Liberec Ivan Langr. Paris podle něj za pobytu mimo výběh neutrpěl žádná zranění. To se však nedá říct o třech zaměstnancích zoo.

Vina

Kdo může za to, že po zoo běhal tygr? Ředitel zoo David Nejedlo míní, že nehodu zavinilo selhání ošetřovatelky. „Je třeba říci, že týž člověk svou duchapřítomností a za cenu vlastního ohrožení odvedl pozornost šelmy od dvou již zraněných kolegů,“ uvedl ředitel. „Přeřadili jsme ji do jiného pavilonu,“ dodal Langr.

Tuto ošetřovatelku včera Blesk vypátral. „Nevím. Nemůžu se s vámi vůbec bavit,“ bála se dívka cokoliv říci. Její přítel byl sdílnější. „Teď se bude vše vyšetřovat a na ni bude podano trestní oznámení, proto teď nic říkat nebudeme. Jsou zde ale tak špatné bezpečnostní podmínky, že až hrůza,“ svěřil se Blesku přítel ošetřovatelky. Ta, když byla s praktikantem ve výběhu, zřejmě nezavřela mřížové dveře a tygr se tak k nim dostal.

Zranění

Z trojice napadených ošetřovatelů dopadl nejhůře praktikant, kterého Paris držel v tlamě. „Byl operován. Lékaři mu sešili poranění na kůži. Několik dní si u nás poleží,“ uvedl mluvčí liberecké nemocnice Lukáš Gibiec.

Zhruba dvacítce dětí, které byly v zoo když Paris utekl, se nic nestalo. Stačily totiž hlavním vchodem vyjít z areálu.



naidka ( 24. listopadu 2012 18:05 )

tak bacha, ať něco nevyvedeš !!!!

naidka ( 24. listopadu 2012 18:03 )

wwwaaaauuuuuuuuuuuu

naidka ( 24. listopadu 2012 18:00 )

ten mucinek tě nějak rozparádil.

naidka ( 24. listopadu 2012 17:04 )

ty jsi původem z Moravy, že jo.

naidka ( 24. listopadu 2012 17:01 )

jj, já vím, kdo to napsal, ale na diskuzích nikoho nejmenuju.

Zobrazit celou diskusi