Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Syrská vláda vybombardovala nemocnici! 40 mrtvých

Nálet vládních vojsk na nemocnici na severu Sýrie si vyžádal nejmén 40 obtí
Nálet vládních vojsk na nemocnici na severu Sýrie si vyžádal nejmén 40 obtí  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, šim - 
22. listopadu 2012
07:46

Na 40 lidí zahynulo při náletu syrského vládního letectva na nemocnici ve městě Halab na severu země. Halab patří mezi bašty povstalců, obě strany konfliktu o něj už řadu dní bojují.

Nálet se podle CNN odehrál ve středu pozdě večer. Televize uvedla, že získala od povstalců záběry z místa, na kterých je vidět částečně zborcenou budovu, která přiléhá k hlavní budově nemocnice. V zasaženém objektu podle CNN obvykle bývalo mnoho pacientů, ale ukrývali se tam i povstalci.

Není jasné, kolik obětí tvoří civilisté a kolik ozbrojenci. Zástupci povstalců pouze sdělili, že mezi mrtvými jsou dvě zdravotní sestry,

Boje v Sýrii mezi stoupenci režimu prezidenta Bašára Asada a povstalci trvají už 20 měsíců. Podle syrské opozice si celkem konflikt vyžádal už 39.000 obětí. Informace ale není možné ověřit z nezávislých zdrojů, protože syrský režim brání práci zahraničních novinářů.

marais ( 22. listopadu 2012 10:03 )

je zajimavé, pořád jen čteme,že syrská armáda zabijí, válčí, střílí a bombarduje ..ale že syrsští povstalci nedodržují zákony a zabijí civilisty to nikde nepíšou.Asád vyhrál regulerní volby, udělal změnu ústavy, vyhlásil amnestii a povstalci masakrují prosté lidi dál. TAK KDE JE PRAVDA A KDO JE V PRÁVU??

jindraa ( 22. listopadu 2012 08:29 )

tak to dopadá,když jsou na jednom pokoji společně se skutečnými pacienty i hrdinští "pacienti s kalašnikovem" . Už jen to, jak si dělají z nemohoucích lidí štíty , vypovída dostatečně o jejich úrovni. Držím panu Asadovi palce a naprosto schvaluji jeho drsny postup proti te bandě fanatiků. Mohl by být ještě drsnější. A ti "nevinní" civilisté ? Zabíjejí je jejich "ochránci" schovávající se za jejich děti.

Zobrazit celou diskusi