Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vymývač mozku z jeskyně: Karolínku chceme zpátky!

Autor: Pavel Ryšlink, mokk - 
19. listopadu 2012
07:43

Samozvaný duchovní vůdce promluvil. Blesku řekl, že Karolínka (12) i její matka se u něj v jeskyni a nyní v chatě v Jeseníkách měly dobře. Tvrdí, že školačku bude chtít z Klokánku dostat zpět k sobě.

Dívenku od června marně hledal její táta Jan Marhoun. Matka ji unesla a skrývala se s ní v jeskyni na Kokořínsku u šíleného duchovního guru Petra Mencla. Pak zmizeli na Jesenicko, kde dívku objevili sociální pracovníci a převezli do Klokánku. Byl u toho i její tatínek, ale dívka jako by ho vůbec nepoznala.

Seance

Petr Mencl se považuje za pána vesmíru. Víkend strávil s hrstkou spřízněných duší v horách v bývalém rekreačním středisku Úsvit. Podle zdroje Blesku se tam měla konat nějaká duchovní seance. „Je to soukromá rodinná akce,“ tvrdil guru Mencl.


K případu své přítelkyně a unesené Karolínky se nechtěl vyjadřovat. „Všechno je to stalking ze strany pana Marhouna. Navíc se na tom podílí i policie,“ konstatoval Mencl a dodal: „To, jak přišly ty zkorumpované sociální pracovnice a Karolínu odvezly, bylo porušení veškerých práv matky. Ta dodnes nemá žádný papír, že jí bylo dítě sebráno.“

Učitel

Unesená Karolína se prý v jeho společnosti měla dobře. „Nikdy neměla hlad. Už byla také přihlášená na speciální škole u speciálního učitele,“ uvedl Mencl. Podle něj by u něj byla Karolína dobře materiálně zajištěná. „Její matka je velmi bohatá, má velké nemovitosti. O dítě by u nás bylo výborně postaráno,“ konstatoval muž, který se svými blízkými a souvěrci přebýval několik měsíců v jeskyni.



natomnezalezi ( 26. listopadu 2012 09:36 )

I já Mencla znám. Věřte lidičky, že to byl vždycky magor. Lidí, které ostříhal a na hlavu nasadil nějaký druh pokrývky, je víc... ale to je na tom to nejmenší...

nevychazejicizuzasu ( 20. listopadu 2012 21:29 )

Nechápu,jak někdo může napsat,že by dítě mělo vyrůstat vedle takového člověka a nenormální matky,která dopustí,aby její dítě žilo v jeskyni???Mencla znám velice dobře.Vždycky to byl sobec,lhář,despota,usurpátor a vymývač mozků.Zadlužený,a proto shání submisivní ženy,nejlépe bohaté.Zda-li mu hráblo opravdu nebo to jen hraje,neumím posoudit.Ale dobrý člověk to rozhodně není!

bazaro ( 19. listopadu 2012 15:45 )

NO, taky názor... s ohledem na to, co prohlásil samozvaný král... že matka má pozemky... je bohatá... asije jasné oč jde "králi"... dítě je dobrý nástroj k ovládání a vydírání... Myslím, ale, že dokonalý komfort královsské jeskyně trumfne i garsonka skromě vybavená. Lhostejno s kterým rodičem. Matka má právo na svobodně zvolený život, třeba v jeskyni. Je to její volba. Prosím. POzemky by měla si šanovat pro budoucnost její dcery..a ejí současnost by měla taky brát na vědomí. Pokud to nedokáže, dítě jí nepatří. Nekoná v jeho zájmu.Samozřejmě má při tom všem právo na vlastí způsob života. "Král" nechť se jde bodnout... takových bylo... a jde mu jen o vlastní prospěch.

miriam ( 19. listopadu 2012 12:52 )

To je fakt zvláštní, vždycky se tu ječí, jak soudy v Čechách vždycky svěří dítě do péče matce, i když u otce by mu bylo líp a že ženský jsou mrchy, co toho otce pak přes dítě vydírají. Jirešovou Hoppner žaloval za to, že maří soudní rozhodnutí, že mu holku nepůjčuje... Tak tohle dítě bylo svěřený do péče otce, matka ho unesla, čtyři měsíce kdesi držela, a najednou je v právu a chudinka??? Možná sis toho nevšimnul, ale ta holka měla domov u táty - s jídlem, vzděláním i láskou...

marekpazdera ( 19. listopadu 2012 11:04 )

Vymývač mozků? Možná by něco podobného nasal Blesk o Židech v době protektorátu. Ať dokážou své tvrzení! proč nebyl "vymývač" ten druhý? Asi se někomu nelíbí, že dítě má vlastní názor a tak má hned "vymyto". A že nechce k tátovi? Asi proto, že my bylo líp u matky a otčíma! Jenže to se nějak nehodí, že. Ten chlap vypadá normálně a že bydlí v jeskyni, je jeho věc. Pokud má dítě jídlo, vzdělání a lásku, není důvod ho vytrhávat z domova.

Zobrazit celou diskusi