Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Klause stráží bodyguardi jako oko v hlavě. I jeho propisku

Autor: simao, ČTK - 
13. listopadu 2012
17:29

Dosluhující prezident Václav Klaus se vydal na autogramiádu svého nového knižního počinu. Bedlivě ho přitom strážili jeho bodyguardi. Jedna ostuda Hradu stačila.

Při téhle autogramiádě se pak opět ukázalo, že od atentátu kuličkovou pistolí na prezidenta v Chrastavě si Klause jeho osobní strážci střeží jako oko v hlavě.

Bodyguardi Klause obestoupili podstatně důkladněji, než když se k němu nikým nerušen dostal střelec Pavel Vondrouš. Prezidentovo okolí pročesávaly ostříží pohledy, jedna ostuda stačila. Bez kontroly tentokrát neproklouzla ani myš.

Klaus se přitom vydal na Václavské náměstí podepisovat svou knihu "Zápisky z nových cest".

Zážitků ze zahraničí má dost, inspirace mu tak nechybí. Chystá se však přidat i další. V závěru svého prezidentského mandátu absolvuje Klaus sérii návštěv okolních zemí. V říjnu byl v Polsku, dnes vyrazil do Rakouska a připravuje se i na Slovensko.

Vzpomínky na Chile: Jeden z prezidentových bodyguardů dohlížel i na Klausovu propisku Vzpomínky na Chile: Jeden z prezidentových bodyguardů dohlížel i na Klausovu propisku | Foto Blesk - Jiří Hadač

Co se psaní týče, patří pak Klaus mezi nejčastěji publikující české politiky. Od roku 2003 se na trhu objevila dvacítka jeho knih, mezi kterými vyčnívají kontroverzní Modrá, nikoli zelená planeta (2007), a kritická Evropská integrace bez iluzí.

V nich prezentoval své názory na globální oteplování a samozřejmě i svého nepřítele, EU. Jestlipak se Klaus jednou knižně vrátí i k událostem v Chrastavě?

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petr11 ( 14. listopadu 2012 07:42 )

....velice se omlouvám!!

Klausovka ( 13. listopadu 2012 21:14 )

táhni do hajzlu kozlice smrdutá

Klausovka ( 13. listopadu 2012 21:13 )

fakt nekecám dnes o tom mluvili!! das is hrůza!!!! pak už jen svrab a neštovice a hladomor!! máme se na co těšit

chrchla ( 13. listopadu 2012 20:51 )

arcaben ( 13. listopadu 2012 20:21 )

klausovka:NESTRAŠ!!Pak už jen chybí aby udeřil dýmějový mor...

Zobrazit celou diskusi