Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zdrcený otec unesené dívky: Karolínka ke mně nechce!

Karolína je pohřešovaná od 24. října.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: Jiří Krušina, Tereza Hodáliková - 
8. listopadu 2012
19:58

Čtyři měsíce hasič Jan Marhoun věřil, že svoji ztracenou dceru znovu uvidí. Karolínku (12) násilím odvezla v červnu jeho bývalá manželka se současným přítelem, který o sobě tvrdí, že je potomek králu a několik let žil v jeskyni na Kokořínsku. Když ale policie holčičku našla, k tátovi zpět nechtěla.

Když se Jan Marhoun, profesionální pražský hasič, dozvěděl, že jeho dcera je v pořádku, neváhal ani chvilku a začal plánovat, jak si pro ni pojede. „Já jsem hrozně šťastný. Když mi zavolala policie, že dcera byla objevená, to je prostě pocit štěstí a hrozné úlevy. Já jsem z toho úplně rozklepaný,“ potvrdil televizi Nova hasič.

Pak ale přišel šok. Když se za svou dcerou vydal do Klokánku, kde je v péči psychologů, ani se na něj nepodívala. "To byla holčička, kterou mám od malička rád a teď je z ní robot. Nevím, co s ní udělali. Má na hlavě klobouk, který si nechce sundat," řekl zdrcený Marhoun s pláčem.


Jeskyně?

Právě Marhoun sám se rozhodl pátrat po milované Karolínce na vlastní pěst. Tvrdil, že jeho dcera přežívá v jeskyni na Kokořínsku. Zde se podle jeho informací měl vyskytovat nový partner jeho bývalé manželky. „Prohlašuje o sobě, že je duchovní guru a potomek králů,“ nechal se slyšet Marhoun.

Šumperk

„Na základě zpráv z médií o pohřešované holčičce jsme obdrželi od občana adresu, na které by se mohla nacházet. Policisté ji zde opravdu nalezli a převezli na policejní služebnu Hanušovicích na Šumpersku,“ informovala Blesk Marta Vlachová, policejní mluvčí ze Šumperka s tím, že matka s dcerou zde musí počkat, než si pro ně přijedou pracovníci soudu z Nymburka.

Únos?

Rodiče Karolínky se rozvedli v roce 2009. Letos na přelomu května a června přestala matka dceru za otcem pouštět a nechtěla, aby se stýkali. V červnu ji matka bez vědomí otce odvezla ze školy v přírodě. Od té doby Karolínka se svým tatínkem nebyla v kontaktu... Marhoun po dívce začal intenzivně pátrat od 24. října, kdy obdržel rozhodnutí soudu o svěření dívky do péče.


nicatka ( 10. listopadu 2012 14:09 )

Všichni jste naivní... když milon.stach píše, že pána zná osobně, měli byste ostatní držet hubu. Znám podobný případ, kde teda matka syna neunesla, ale vůbec se o něj nestará, souloží s kýmkoliv a hlavně před dítětem, který ro pak u svého otce předváděl na svým nevlastním bratrovi. Byla jsem svědkem toho, že dítě několikrát přivezla špinavého, v zimě málo oblečeného (jarní bundička, pantofle, někdy to byly holínky). Hoch několikrát nám řekl, že maminku nemá rád, protože si ho nevšímá a nehraje si s ním. Bohužel, stát věří jen matkám a otec je parchant. Takže tomu, co tady čtu, věřím. A i kdyby byla pravda to, že v červnu jí odvezla a on ji hledal až po rozsudku, tak to je jasné. Nikdo by mu nepomohl, protože jemu svěřená do péče ještě nebyla Až teprve v tom říjnu mohl něco učinit. Člověk je bezradný a kdyby jí dceru vzal, mohl aby to obrátit proti němu. Tady jste všichni hrozně chytří, ale co byste dělali na jeho místě??? Myslíte, že se netrápil?? Že každý den nepomýšlel na to, co se asi s jeho dcerunkou děje?? Já si to představit neumím, ale jak říkám, vidím, jak můj kamarád je vyřízený a zoufalý, ale nic se nedá dělat. Nic nezmůže, protože cokoliv podnikl, tak to bylo horší... Tak co člověk zmůže?? Důležité je, že dívka je živá a zdravá a jednou se snad z toho dostane. A pokud ji (nedej bůh) nějak ten chlap zneužíval, nedivte se, že tatínka nechce vidět... Nikdy nevíte, co se mohlo stát, tak nikoho neodsuzujte... Ale můj názor?? Matka musí být pěkná psychopatka, když je s takovým magorem... Normální ženská s takovým mužem nebude...

angelxheart ( 9. listopadu 2012 18:35 )

"Pro" qwerty1805 Jak bych mohla bájně lhát když jsem něco podobného zažila? Lidí, kteří mají podobné zážitky a tím pádem i názory je víc. Nezáleží na tom kde s Karolínou bydlí, záleží na tom jaká je celková situace a jaké K. hrozilo nebezpečí. A Klokan není vůbec žádné bezpečné místo, ani psychopatický "tatínek" Důležité je čelit skutečnostem, tak jak jsou a nenechat se ukolébat nějakýmy mýty... Kvalitní sociálně právní ochrana dětí a rodin, patří v tomto státě, zatím jen ke zbožným přáním - stále více nacházím lidi, co si myslí to samé co já.

marekpazdera ( 9. listopadu 2012 14:37 )

Jenom v Čechách se přání dětí zcela ignoruje. Jak to, že ji vlastní matka "unesla"? To je ale zvláštní, že dítě chce být u své mámy, že? Hned má "vymytý mozek". Asi mají všechny děti vymytý mozek, že chtějí být u mámy. To ale soudcům nikdo nevysvětlí, protože oni rozhodují podle paragrafů, nikoli podle potřeb a přání dětí.

p.r.d.e.l..hillarka ( 9. listopadu 2012 13:30 )

Už se mi třese celá pééérdel, jak se tě bojím

xell ( 9. listopadu 2012 13:19 )

zvysoka se na celého tondu44 pomatenýho vy...e, beztak už má pod sebou naděláno

Zobrazit celou diskusi