Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kočičí máma hledá nový domov pro 20 koček

Autor: jp - 
9. listopadu 2012
17:23

Život jí nedopřál děti, a tak se stala kočičí mámou. Desítky let je domov Věry (78) z Rychnovska i útočištěm pro nalezené a nechtěné kočky. Kvůli stáří a zdravotním problémům však péči o ně přestala zvládat. Proto pro ně hledá nové majitele.

Původně vystudovaná vychovatelka dětí obětovala péči o kočičí nalezence celý svůj život, čas a peníze. „Začalo to jedním koťátkem, které mi sem přinesli lidé, jestli bych ho nechtěla, a v současnosti tu mám 20 koček, z toho devět kocourů,“ řekla milovnice zvířat. Na chov koček dává peníze ze svého důchodu, takže pro ni samotnou toho moc nezbude. Navíc se stará o psího osmiletého křížence Fredieho. Ten kočky dobře snáší a ani jim nevadí jeho společnost. Jsou hodné, a všechny naučené na kočičí záchod. Jsou domácími pecivály. Na venkovní procházku si nepotrpí.

V péči o zvířecí svěřence Věru podporoval i manžel. Ten ale již zemřel, a tak na vše zůstala sama. „Potřebovala bych mít menší bydlení a kočkám sehnat nový domov u hodných lidí. Chtěla bych, aby se měly dobře. Byla bych ale nerada, kdyby skončily v útulku, kde je pro kočky, zvyklé na domov, strašně stresující prostředí,“ přiznala Věra.

Pokud by měl někdo zájem převzít péči o kočičí nalezence, může zavolat na telefon 728 193 712 nebo kontaktovat Pražský spolek ochránců zvířat.

naidka ( 26. listopadu 2012 18:10 )

kurnik, ten cenzor nedá pokoj, oprava: tak jsem buban něco napsala na diskuzi o Džozefovi, samci od kočky.

naidka ( 26. listopadu 2012 18:04 )

Ahoj, konečně jsi kápla božskou, odkud vlastně jsi. Ty jsi mi kdysi napsala, že jsem asi babáč z Oltecu, tak jsem si pomyslela, že to musela napsat jenom Brňanda, protože já z Brna nejsem a tudíž co je to Oltec jsem našla až na gůglu. Jak jsi psala o těch syrovinkách, tak mi napadlo, že jednou jsme byli z práce porotcovat soutěž poslušnosti ovčáckých psů, to bylo zrovna v Ostrovačicích a lidi vozili syrovinky z lesa v dětských vaničkách. U nás syrovinky nerostou, ani jako velký houbař bych je nepoznala, je jich mnoho druhů, ze kterých teče mléko, ale má být sladké, tak nevím. Žampionů se vůbec nebojím, poznám lesní i polní, dávám do mražáku na zimu pod maso. Podle mně je nejlepší houba muchomůrka růžovka, tzv. masák, která je výborná zapečená s nádivkou, příbuzenstvo "z města" se mohlo utlouct. Dnes jsme opět našli bedle, 26.11. je to dost vzácné, ale ještě u nás nemrzne, prý koncem týdne . Buban, jestli se chce připojit se svými poznatky, klidně může, něco jsem jí napsala i na ko*** Džozefa. Video je o cestě do práce a z práce, dala jsem ho i na diskuzi na medvědici Coru ( resp. Goru, poznámka autora) http://www.youtube.com/watch?v=VttQY1joVCk

12356 ( 25. listopadu 2012 18:57 )

jj, zadny problem

naidka ( 25. listopadu 2012 09:47 )

mluvíš mi z duše, já jsem si to uvědomila, až jsem zalehla, že by si to buban mohla špatně vyložit. Chvíli jsem měla pochybnosti, že i ty si nemyslíš to samé co já, ale je to dobré. Cenzorův paskvil ko*** mně taky připomíná jistou část mužského těla, zvlášť ve slovním spojení "obrovský". Cenzor je ůl, pustí mnohem sprostější slova, ale 2.a4.pád slova "kocour" ani omylem. Ten kočičí ďábel, co jsi včera poslala buban byl špica , předčil všechna moje videa s mluvícími kočkami. P.S. dozadu napíšu později, můžem si sdělovat "zážitky" z přípravy Vánoc.

12356 ( 24. listopadu 2012 22:43 )

haha, ted to zamlouvas devitikilovym, ale Ty pises, ze jsi jeste nevidela tak obrovskeho ko***... a jinak se uprimne priznam, taky jsem ve svem zivote jeste nevidela tak obrovskeho ko*** , mozna jenou uvidim, az se nekdy potkam s lysohlavkem

Zobrazit celou diskusi