Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jakub (†11) vypadl z okna paneláku: Výpověď ženy, která volala pomoc

Autor: Jan Doležal, psch - 
8. listopadu 2012
15:57

VIDEO | V Jablonci nad Nisou vypadl jedenáctiletý Jakub z okna 11. patra panelového domu. Na následky zranění na místě zemřel. Pomoc zavolala prodavačka z trafiky Jana Havlíčková.

Dům hrůzy. Tak lidé z okolí říkají paneláku, ze kterého vypadl jedenáctiletý Jakub. Prý se tam často střídají nájemníci, mezi kterými nechybí ani narkomani. Chlapec tam poslední rok bydlel s bratrem Michalem a svoji babičkou. „Nezlobte se, nebudu se k ničemu vyjadřovat,“ řekla Blesku mezi dveřmi Jakubova babička.

Názory na Jakuba se v okolí místa různí. Sousedé říkají, že to byl hodný a slušně vychovaný chlapec, který vždy pozdravil nebo poděkoval. Jiní zase říkají, že ho prý vídali za barákem kouřit marihuanu.

Jakub z okna paneláku v Mšeně v Jablonci nad Nisou vypadl zhruba v 8 ráno, těla si všimla žena, která tam zrovna venčila psa. Protože u sebe neměla telefon, běžela do protější trafiky za prodavačkou Janou Havlíčkovou. Ta ihned zavolala záchranku, chlapci už ale nikdo pomoct nedokázal.

Video  Svědkyně popisuje, co se stalo  - Jan Doležal
Video se připravuje ...

„Policisté a záchranka tady byli do deseti minut. Mezitím jsem běžela k místu, kde chlapeček ležel. Ještě s jedním pánem jsme ho otočili na záda, dala jsem mu svoji pletenou vestu, abych ho zahřála. Pán se ho snažil oživit, ale marně,“ řekla Blesku prodavačka.

„Chlapec po pádu z okna utrpěl zranění neslučitelná se životem. Přivolaný lékař konstatoval smrt,“ řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

„Mohu jen potvrdit, že došlo k pádu jedenáctiletého chlapce z okna v 11. patře panelového domu v Jablonci nad Nisou v části Mšeno, chlapec pád nepřežil. Oznámeno nám to bylo dnes ráno v 7:55. Příčiny pádu z okna jsou předmětem vyšetřování,“ řekla Blesku policejní mluvčí Dagmar Sochorová s tím, že vzhledem k věku chlapce nebude uvádět další podrobnosti.