Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

SOS z útulku na Vysočině: Psy vyhazují z auta kousek opodál

Video se připravuje ...
Autor: Jiří Čada - 
5. listopadu 2012
15:47

VIDEO | Zoufalá situace panuje v útulku zvířat v Kletečné na Humpolecku. Místo běžných dvanácti psů, kteří normálně obývají kotce pro nalezence, tísní se nyní v objektu bývalého kravína téměř čtyřicítka psů.

Majitel útulku Ladislav Váňa (46) vysílá každý den na všechny strany zoufalé „SOS“. „Útulky všude v okolí praskají také ve švech. Nikdo nalezené psy už od nás nechce,“ běduje majitel. Ten prý pro zvířata nestačí zavážet krmení.

Tento týden mu došla trpělivost. To když u vrat útulku našel uvázaného německého ovčáka Bena (1). Původní majitel raději okamžitě zmizel. Vystresovaný pes Váňu, když ho odvázal a přinesl mu žrádlo, napadl a zle ho pokousal.

Psy nechávají přímo před vraty

„Tohle už není možné, lidé se snad zbláznili. Psy nechávají přímo před vraty. Před několika týdny tu také uvázali březí tříletou fenku Taru. Ta už má nyní sedm štěňat,“ ukazuje názorně majitel útulku Blesku jak se mu zvířecí osazenstvo neutěšeně rozmnožuje. Přiznává, že už si s početnou psí smečkou neví rady.

„V sobotu jsme už odmítli dva jezevčíky, které nám sem přivezli. Pak jsem zjistil, že je jejich majitelé hned po té vyhodili z auta kousek odtud na křižovatce,“ popisuje chování některých majitelů psů.

S Bleskem do Kletečné dorazil také Petr Ondráček z Ligy na ochranu zvířat.

„Psy jsem si vyfotil a prostřednictvím našich webových stránek se je pokusíme nabídnout případným zájemcům,“ vysvětluje Ondráček. Ten už také útulku v Kletečné nabídl pomoc s krmením pro psy.

krmes ( 15. listopadu 2012 16:15 )

Váňa je starý pošuk, který mistrně těží ze svého exotického vzezření a tahá z lidí prachy. Je spousta lidí, kteří doopravdy psy a kočky zachraňují, ale protože nevypadají tak zajímavě jako pan Váňa, který psy množí a prodává (zadarmo Vám dá akorát tak nějakého na dožití), tak se o nich neví. Blesk dobře ví, jak to s Váňou je, ale protože jim prodává bulvár, tak lžou lidem do kapsy dál a odnášejí to zvířecí rukojmí v Kletečné a lidi v dobré víře pomáhající na nesprávném místě.

cpavca ( 8. listopadu 2012 17:59 )

Ano někteří lidé toto dělají!! Plně s vámi souhlasím! Ale proč p. Váňa psy množí?? Blesk píše o tom že fenečku Taru tam někdo pohodil před pár týdny! Ta už je tam pěkně dlouho a rodí 2 krát doroka! Můžu doložit fotofrafii, kde je datum, kdy to bylo focená a je tam asi s 10 štěňaty! Tak potom kdo je tady chudák? Pan Váňa? Nebo zvířata u pana Váni? Proč Váňa nepřistoupil na bezplatné kastrace? Proč tedy psy prodává za 3 000? Proč jen jen nedá lidem, kteří by se o ně postarali? Proč tam má 10 koní? Že by někdo nechtěl koně? Že by se jich nemohl zbavit?? Proč tam má zdravá káňata? Výry? Andulky? Lamy? Krkavce? Morčata? Zakrslé králíky? Kozy? Papoušky? Lišky? Psíky mývalovité? Proč všechny tyto zvířata tam má?? Žádná zoo..nebo záchraná stanice v celé ČR by se jich neujala?? 50 nových majitelů pro psy on p.Váni by se v celé ČR nenašlo?? Proč si p. Váňa kupuje traktory? Zahradní nábytek? Gauče? Postele? Průhledné střechy? Zimní zahradu? Proč jsou na internetu inzeráty, že koupí další zvířata?? Proč, když v televizi a v novinách píší, že nemá peníze ani na ty zvířata co tam má.. tak proč chce shánět další?? Všichni víme že bulvár pravdu nemluví.. jen z minima, tak si položmě otázku, jestli je tomu skutečně tak!

cpavca ( 8. listopadu 2012 17:57 )

Nikdo ti tady ale soulož nenabízel! Tak se nauč pořádně číst! Bůh ví jestli máš alespoň základní vzdělání!

cpavca ( 8. listopadu 2012 17:56 )

Pani, jsem moc ráda, že chcete pomoci zvířatům! Ale to jim raději kupte nějaké granule a dovezte je tam! Peníze Váňa do zvířat nikdy nedá! Po odeslání reportáže že mu manželé co u něj pracovali ukradli 50000kč! to nikdy nebyla pravda a nikdy to neudelali! Váňa na základě té lži vybral 350 000 Kč, do zvířat z toho nešla ani koruna. Koupil si za to traktory, nábytek apod.. vše už jsem tu jednou psala : Ano někteří lidé toto dělají!! Plně s vámi souhlasím! Ale proč p. Váňa psy množí?? Blesk píše o tom že fenečku Taru tam někdo pohodil před pár týdny! Ta už je tam pěkně dlouho a rodí 2 krát doroka! Můžu doložit fotofrafii, kde je datum, kdy to bylo focená a je tam asi s 10 štěňaty! Tak potom kdo je tady chudák? Pan Váňa? Nebo zvířata u pana Váni? Proč Váňa nepřistoupil na bezplatné kastrace? Proč tedy psy prodává za 3 000? Proč jen jen nedá lidem, kteří by se o ně postarali? Proč tam má 10 koní? Že by někdo nechtěl koně? Že by se jich nemohl zbavit?? Proč tam má zdravá káňata? Výry? Andulky? Lamy? Krkavce? Morčata? Zakrslé králíky? Kozy? Papoušky? Lišky? Psíky mývalovité? Proč všechny tyto zvířata tam má?? Žádná zoo..nebo záchraná stanice v celé ČR by se jich neujala?? 50 nových majitelů pro psy on p.Váni by se v celé ČR nenašlo?? Proč si p. Váňa kupuje traktory? Zahradní nábytek? Gauče? Postele? Průhledné střechy? Zimní zahradu? Proč jsou na internetu inzeráty, že koupí další zvířata?? Proč, když v televizi a v novinách píší, že nemá peníze ani na ty zvířata co tam má.. tak proč chce shánět další?? Všichni víme že bulvár pravdu nemluví.. jen z minima, tak si položmě otázku, jestli je tomu skutečně tak!

cpavca ( 8. listopadu 2012 17:52 )

Bože ty jsi vylízanec!!! Přeji ti jen to nejhorší!

Zobrazit celou diskusi