Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V americké zoo roztrhali psi hyenovití tříletého chlapce

Autor: shp, ČTK - 
5. listopadu 2012
08:33

Těžko si představit, co se odehrálo v zoo v americkém Pittsburghu. Tříletý chlapec, který tam byl na návštěvě se svou matkou, spadl do výběhu jedenácti psů hyenovitých. Divoká zvířata ho roztrhala.

Nikdo nechápe, jak mohlo malé dítě do výběhu spadnout. Zvláště, když bylo v zoo se svým rodičem. Celý případ už vyšetřuje policie. Vedení zoo nyní zvažuje, zda vůbec zachová svůj výběh s divokými psy hyenovitými.

Jeden pes musel být kvůli agresivitě zastřelen

Ošetřovatelé ze zoo byli ve výběhu brzy, ale dítě se jim už nepodařilo zachránit. Jeden ze psů musel být dokonce kvůli velké agresivitě zastřelen. „S ohromným smutkem a zlomeným srdcem dnes sdělujeme, že smečka našich afrických psů ráno zabila jedno malé dítě,“ řekla na tiskové konferenci ředitelka zoo Barbara Baker. Podle ní je možné, že malé dítě zemřelo už při pádu do výběhu.

naidka ( 5. listopadu 2012 20:29 )

To je nějaké novodobé safari, střílet zvířata přímo v ZOO?

rumovapalice ( 5. listopadu 2012 13:25 )

kdybys měla v kabelce pepřový sprej, tak bys to možná i vyhrála,

e.44 ( 5. listopadu 2012 12:42 )

e.44 ( 5. listopadu 2012 12:41 )

Proč obviňujou ty psy???? Ti byli zavření ve výběhu. Na vině jsou jedině rodiče, co tam nechali spadnout dítě. Obviňovat ty divoké psi, ty šelmy, je stejně absurdní jako obviňovat třeba lvy ze smrti dítěte, které by jim někdo strčil do klece.

sonasek ( 5. listopadu 2012 10:28 )

Dyť vůbec nevíš, jak to ve skutečnosti bylo, zažils někdy hyperaktivní tříletý dítě?. Dlouho jsem v zoo nebyla, ale myslím, že s tou bezpečností to tak horký nebude. Být na místě matky, tak tak skočím taky, vidět, jak mně dítě trhaj vyhládlý čubky.

Zobrazit celou diskusi