Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Slovenský Google Street View: Uvidíte policejní razii v romské osadě

Tomuto policistovi v Humenném zarastroval Google pouze hlavu
Tomuto policistovi v Humenném zarastroval Google pouze hlavu  (Autor: Google Street View)
Autor: ljš - 
2. listopadu 2012
11:59

Po Slovensku můžete cestovat už i pomocí internetu. Google tam před několika dny spustil své nové mapy se službou Street View. Většinu slovenských ulic si tak můžete virtuálně projít. A najdete tam věci vskutku nečekané - například policejní razii.

Při virtuální procházce ulicí Na Podskalku v Humenném se rázem ocitnete uprostřed scény jako z akčního filmu. Desítky policejních aut, davy přihlížejících Romů a zakuklení policisté, z nichž většinu, ale Google rozmazal v černé sloupy.

Slováci se teď baví odhalováním kuriozních záběrů. Kromě policejního zásahu v Humenném, objevili také fotografie romských dětí při koupání v potoce u Košic, nebo našli obrázky několika známých osobností. Před vilou v centru Bratislavy pravděpodobně stojí ministr dopravy Ján Počiatek a na balkoně domu v Bratislavě zřejmě i exministr hospodářství Jirko Malchárek.

Obličeje rozostřuje

Slováci se ale stejně jako my nemusí bát, že by je Google autíčko přistihlo při něčem nepříjemném. Google totiž všechny obličeje automaticky rastruje pomocí speciálního programu. Pokud byste se přesto cítili poznatelní, stačí kontaktovat Google a ten vás do několika hodin z map úplně vymaže.

djaba ( 2. listopadu 2012 21:29 )

Po mnoha létech jsem díky Googlu opět spatřil kasárny v Topolčanech v Továrnické ulici .Ještě teď mi hrůzou naskočila husí kůže.To co nám tam čecháčkům připravili slovenští bratři - to se nedá popsat , to by se muselo zažít.A my tam byli jako čestná vlastenecká povinnost , ne za trest.

587587 ( 2. listopadu 2012 16:19 )

Zobrazit celou diskusi