Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

František (†12) se zastřelil tátovou puškou, protože ho šikanovali ve škole

Autor: Jiří Čada - 
1. listopadu 2012
08:32

Taková tragédie! Teprve dvanáctiletý chlapec František N. (12) se zastřelil na Žďársku otcovou zbraní. Důvodem sebevraždy dítěte byla údajná šikana ze strany spolužáků. Malý chlapec ji už nedokázal snášet, proto si vzal vlastní život. Zanechal po sobě dopis na rozloučenou.

Chlapec navštěvoval základní školu na Svitavsku. Již delší dobu měl prý problémy se svými spolužáky. Ti ho údajně neustále šikanovali a ponižovali. Strasti ve škole se chlapec rozhodl vyřešit tím nejnešťastnějším způsobem. Doma vypáčil trezor svého otce, ve kterém schovával zbraň. Loveckou pušku vzal do rukou a střelil se do hlavy. Na místě byl mrtvý…

František byl bezproblémový žák

Ředitel Základní školy Zdeněk Mrkos je smrtí Františka zděšen. „Byl to bezproblémový žák, z bezproblémové rodiny. Do školy chodil od 1. třídy. Měl velmi dobré výsledky, skvěle se spolupracovalo i s jeho rodiči,“ prohlásil. To, co se s Františkem dělo v poslední době naprosto nechápe. Chlapec delší dobu nechodil do školy. „Ostře však odmítám, že by u nás ve škole docházelo k šikaně,“ dodal Mrkos.

Případ však převezme školní inspekce, která sebevraždu prošetří. Zabývat se také bude dopisem, který po sobě František zanechal.

Nechodil do školy, prý bral antibiotika

Na Františkova otce se obrátil i jeho třídní učitel. Od dětí se doslechl, že dobírá antibiotika, a proto prý nechodí do školy. Bezprostředně po rozhovoru učitele s otcem došlo k tragické události, která se stala v úterý vpodvečer. Blesk se vydal do domu, kde František bydlel se svými rodiči. Otevřela nám jeho zdrcená maminka, která se však synovu sebevraždu odmítla komentovat. „Nechte toho, nemůžeme k tomu nic říct,“ řekla Blesku.

fandad ( 3. listopadu 2012 21:38 )

Jasně, on někdo zazvoní a ona hned pozná, že je to nějaký chudák z Blesku.

clio ( 3. listopadu 2012 12:53 )

V takovych pripadech nemela matka otvirat ani s nimi mluvit.

rezacek ( 3. listopadu 2012 12:45 )

Třeba uřezal kus hlavně

fandad ( 3. listopadu 2012 12:37 )

Ředitel je debil. Jestli z první prohlásí, že se u něj na škole šikana neděje, pak o své škole nic neví... Taková škola není, aby v ní byli jen samí beránci...

fandad ( 3. listopadu 2012 12:35 )

No, v článku je uvedeno, že se zastřelil tátovou zbraní, pouze nadpis uvádí pušku. To je ten zásadní problém všech článků. Článek totiž píše redaktor, ovšem grafickou podobu novinám dává webmaster. A ten článek nečte, pouze podle prvních tří slov vymyslí bombastický titulek a vyhrabe k tomu nějakou fotku, Takže berte informace s rezervou a nedělejte ukvapené závěry.

Zobrazit celou diskusi