Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chovatel Žďánský: Moja je v těhotenství pěkně nadržená!

Autor: tho - 
31. října 2012
12:39

Moja (7) je během těhotenství pěkně nadržená! Tak přesně takovou zprávu poslali španělští chovatelé Marku Žďánskému (37) – muži, který nejznámější pražskou gorilu vychoval a dokonce i před šesti lety zachránil život!

Za měsíc to už bude rok, co se Moja odstěhovala do Španělka. Důvod byl jen jeden! Aby otěhotněla... A to přesně se stalo!

Jsem neskutečně nadšený, prožívám to celé s ní. Podle chovatelů se zklidnila a nechce si už moc hrát s Chelewou. Další změnou je to, že začala myslet na ostatní co se týče jídla,“ popsal Blesku Marek Ždánský s tím, že dříve ostatním potravu i kradla, otravovala je a byla bezohledná.

„Hodně také přibrala, začíná z ní prý být pěkná kulička. Zajímavé je, že brání často Chel, aby se pářila s Nikym. Staví se mezi ně. Podle mínění chovatelů je to proto, že si myslela, že tak bude stále Nikyho favoritkou,“ dále prozrazuje Žďánský. Podle něj se dá tedy předpokládat, že je Moja pěkně nadržená a chtěla by mít Nikyho jen a jen pro sebe. „Ale souhrnně řečeno prakticky celý den jenom žere a žere,“ uzavřel Žďánský.

Březí je také Mojina matka, devatenáctiletá Kijivu. Gorilí skupina v pražské zoologické zahradě by se tedy na sklonku letošního roku měla rozrůst o dalšího člena. Pokud pak Moja napřesrok (chovatelé počítají v březnu) porodí zdravé mládě, stane se Kijivu zároveň babičkou.

lunatic ( 31. října 2012 20:00 )

Jak to ví - nabídla se mu?? ... a podlehl pokušenííí

e.44 ( 31. října 2012 14:01 )

On je to problém?

vykutalena.vdova ( 31. října 2012 13:40 )

Jo kdyby tohle byl u nás ten největší problém, že březí opice je nadržená...

Zobrazit celou diskusi