Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Odstranili vraky z nehody za 125 milionů: Kvůli čemu vlaky bouraly?

Na železnici už téměř odstranily následky nehody dvou vlaků.
Na železnici už téměř odstranily následky nehody dvou vlaků.  (Autor: TASR)
Autor: INT, lm - 
27. října 2012
20:41

Následky železničního neštěstí, které ochromilo dopravu v Bratislavě, už se podařilo odstranit. Fungují všechny koleje, ještě do pozdního odpoledne mimo provoz zůstávala ta, na které se mezi hlavním nádražím a jednou z lokálních stanic srazily dva osobní vlaky. Vyšetřovatelé už znají příčinu nehody, při které se zranilo 23 lidí.

"V této chvíli na trati probíhají technické úpravy, předpokládáme, že do 17:30 bude připravena k provozu," uvedla pro TASR odpoledne mluvčí Železnic Slovenské republiky (ŽSR) Martina Pavlíková.

"Podle výsledků dosavadního vyšetřování bylo pravděpodobnou příčinou kolize nepřizpůsobení rychlosti jízdy vlaku tak, aby bylo možné zastavit před případnou překážkou, kterou byl osobní vlak," uvedla bratislavská krajská policejní mluvčí Petra Hrášková. Policie začala trestní stíhání ve věci obecného ohrožení. Při srážce bylo zraněno 23 osob. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 milionů eur (zhruba 125 milionů korun).

Nehoda se stala v pátek v půl čtvrté dopoledne. „Osobní vlak narazil zezadu do jiného osobního vlaku. Lokomotiva po srážce vykolejila,“ popsal nehodu mluvčí Železniční společnosti Slovensko Tomáš Šarluška. Nehoda se stala na vytížené trati, po které jezdí také vlaky z Maďarska do Česka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi