Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka ubodané Aničky (†15): Vrahovi bych přála trest smrti! Život za život

Autor: Ivana Žáková - 
20. října 2012
07:17

Za výsměch rodičům zavražděné školačky Aničky (†15) a jejího milého Petra (†23) považuje verdikt krajského soudu její matka Andrea Bušová (42) z Ostravy. Za krutou smrt dvou lidí vyfasoval včera kamarád zabitých Ladislav Ďuriš (24) osmnáct let za mřížemi.

„Po rozsudku jsem se úplně rozklepala. Očekávala jsem trest v horní hranici, když nemůže dostat doživotí. Přála bych mu trest smrti. Život za život,“ pověděla u hrobu Aničky její máma Andrea. K soudu přišla společně s přáteli obou milenců. Oporou jí byla nejbližší kamarádka Aničky Sára.

Po vraždě šel do herny

Ladislav Ďuriš zabil letos v březnu jednou ranou do srdce nožem svého kamaráda Petra. Aby se zbavil nepohodlné svědkyně, ubodal i Aničku, která už spala. Pak zahradní chatku s mrtvými milenci zapálil. Aby měl alibi, odjel cynicky hned po vraždě do herny. Petr zemřel okamžitě, Anička mohla žít, kdyby se včas dostala do péče lékařů.

Vrah trest nepřijal

Osmnáct let za smrt dvou mladých lidí Ďuriš nepřijal, cítí se prý nevinen. Vymlouvá se na marihuanovo–alkoholické okno, které údajně v době spáchání zločinu měl. To ale znalci vyloučili. Ďuriš si už odpykává dva roky za loupež a má si odsedět i další tresty.

 

„Doufám, že vrchní soud lépe přezkoumá a jinak zhodnotí výši trestu. Ten je opravdu směšný, když si představím, že se po dvanácti letech může na podmínku dostat na svobodu,“ dodala maminka Aničky Andrea Bušová, která zůstala opařená i z toho, že se Ďuriš odvolal.

V šoku z nízkého verdiktu byla u soudu i Aniččina spolužačka havířovské základní školy Sára. Stejně jako otec a rodina zavražděného Petra. „On nezničil život jen dvěma mladým lidem, ale i celé jejich rodině a přátelům, kteří budou vraždou nadosmrti poznamenaní. Budeme muset s tím žít každý den,“ konstatovala Andrea Bušová.

Nejvíce je rozhořčena z toho, že soud neposuzoval smrt Aničky jako úmyslnou a plánovou vraždu, za což mohl Ďuriš mít vyšší trest. „Petra mohl zabít v  afektu, ale Anička spala, když jí ubodal. Nevěděla, že je Petr mrtev. Zbavil se jí jako nepohodlné svědkyně. To vypovídá o tom, jak je to bezcitný člověk, který bezdůvodně zabije bezbrannou školačku a ani nehodlá přijmout vinu za její smrt,“ řekla Blesku u dceřina hrobu rozhořčená matka.

 

saryka ( 20. ledna 2013 10:41 )

hrůza cos vybléla,v 15ti si hrát s medvídky to je na psychinu,byla se svým chlapcem se kterým chodila a co tu čtu je hnus.

ixtlil ( 22. října 2012 22:30 )

Jinak samozřejmě si myslím ,že to je takovýto trest odnětí svobody v mexickém vězení daleko lepší, než trest smrti. Jelikož přesto může , ikdyž v tomto případě v Mexiku, si to nemyslím, třeba jít o justičn omyl. Tak pak je vždy lepší, když je odsouzený na živu, jelikož pokud se eventuelně prokáže omyl, tak s obrovskými obtížemi, se přesto velmi odrovnán, může navrátit do společnosti lidí. Ale také naopak, pokud se ani po letech nic nenajde v jeho prospěch a opravdu bude odsouzen po právu, tak bude více trpět, než jednorázovou popravou. Takže zde měl obdržet doživotí s možností žádat o propuštění po 46 letech .

ixtlil ( 22. října 2012 22:24 )

Dobrý den, v Mexiku za podobnou vraždu, avšak 1 dícky, kterou nechal nájemnými vrahy zavraždit "přítel" tak tento obdrežel 46 let a tři měsíce , kolik obdrželi nájemní vrazi, nevím a také ji rozřezali a zapálili . Jak vidíte, v Mexiku z toho nedělali vědu a tento šmejd již nikdy nevyjde. Ve vězení se na něm vystřídají muklové, co nejspíš mají žloutenku a hiv a tím jeho život skončí. Takže již teď je vlastně odsouzen k smrti. Bude umírat pomalu a bídně, jako byl bídný jeho čin. A navíc bude velmi trpět. Takže zde, za podobnou vraždu sice ne nájemnou, ale za to 2 vraždy, dále pobodání a zapálení, to je jasných 92 let a 6 měsíců nepodmíněně. Tak vidíte , jak mají v dalekém Mexiku větší smysl pro spravedlnost. A navíc může rodina poškozeného dát dárek pro bachaře a mukly spoluvězně a ti již se postarají , aby jeho muka byla jaksepatří zpřísněna. Dozorcům bude toto jedno, to se berte jako přípustné zpřísnění trestu .

147963 ( 21. října 2012 06:44 )

gevi:

zelena.karkulka ( 20. října 2012 23:28 )

jasný,oni si v té hospodě a pak zlití v chatce celý noce povídali a on ji zkoušel z násobilky

Zobrazit celou diskusi