Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chatovali jste s miliardářem Karlem Janečkem: Nejsem dobrosrdečný blázen!

Autor: ljš - 
19. října 2012
17:58

Říká o sobě, že není dobrosrdečný blázen, ale velmi racionální člověk. Matematik  a výstřední milionář Karel Janeček (39) chce spasit Česko a změnit společnost k lepšímu. Investuje do boje s korupcí, peníze dokonce rozdává.

Velmi úspěšný matematik pyšnící se mnoha tituly z prestižních amerických univerzit začínal jako obyčejný člověk zcela od nuly. Podařilo se mu ale vyvinout počítačový program, který mu vydělává peníze na burze. Získal tak miliardy, které si ale nenechává, investuje je mimo jiné do boje proti korupci. V chatu Blesk.cz měli čtenáři možnost ptát se na vše, co je zajímá.

 

Velká část otázek směřovala na téma boje s korupcí. "Je potřeba, aby co nejvíc z nás v sobě nalezlo zodpovědnost, zkusilo snížit apatii a stalo se aktivnějšími. Správný postup však není revoluce. Stále je možné a půjde dosáhnout pozitivních změn bez násilí a agrese. Jakákoliv agrese je až poslední krok, kdy už situace je katastrofální," odpovídal čtenářům na otázku, jak dosáhnout lepší, nezkorumpované společnosti.

 

Mnoho čtenářů také zajímalo, jak výstředního mecenáše obrovské jmění, které na burze získal, změnilo a jak se mu s ním žije. "Mohu říci, že peníze můj život zásadně neovlivnily. Vždy jsem si přál být úspěšný v tom, co jsem dělal. Peníze jsem si také přál, abych mohl mít plnou svobodu. Dnes chápu, že peníze život člověka nemusí změnit. Cítím se být velmi bohatý. Moje nejlepší bohatství jsou mé znalosti a schopnosti," řekl.

 

Čtenáři Blesku položili Karlu Janečkovi téměř 300 otázek. Během hodiny, která byla na chat vyhrazena, se pokusil popořadě odpovědět na co nejvíce z nich, aniž by se vyhýbal těm nepříjemným. Celou diskusi se čtenáři Blesk.cz si můžete přečíst zde:

 

 

Otázky, na které Karel Janeček nestihl odpovět (příspěvky zveřejňujeme v podobě, jak byly zaslány do redakce):

Zdravím, jaké výsledky v boji proti korupci v naší české zemičce se Vám již zdařily? Děkuji za odpověď a ať poražených přibývá :o) Jitka

Dobrý den, jsem bývalý strojvedoucí, teď působím v bezpečnostních službách. Začal jsem propadat panice, jelikož míra korupce překročila všechny meze. Klobouk dolů, pokud se najde někdo, kdo není současnému stavu lhostejný a je ochoten něco proti tomu udělat. Kde Vás na internetu najdeme? Je potřeba, aby nás bylo víc.... (Karel Navara, navara@navos.cz)

Dobrý den, můj syn (22let) chce strašně moc získávat zkušenosti od člověka, který něco dokázal. Je něco takového možné u Vás. (Szóová)

Dobrý den, myslíte, že Vaše rozhodnutí je správné? Měli by vás následovat další, kteří tak zbohatli? děkuji- (Verča)

Dobrý den. Není problém korupce také v tom, že zapomínáme, že politici jsou našimi zaměstnanci - podřízení a ne naši nadřízení?? Nepodléhají pak politici pocitu o vlastní nadřazenosti a pocitu, že mohou vše? Pokud máte stejný názor, jaké by bylo podle Vás řešení? děkuji za to, co děláte. (Jarda)

Nebojíte se, že vás někdo vytlačí ze silnice?\moc vám fandím\ (milos solcik)

Kdyz jste tak bohaty, tak muzete na zahrade ve skole udelat hriste a ne smetiste, pane miliardari!!! platime vam snad dost ne??? jen hrabete a ta vase pipina ma novy mercedes E a na nas ser*te!!! (bobos)

Dobry den, je mozne pozadat Vas o pomoc? Muzu Vam nekam napsat? Moc dekuji (anna1)

Dobry den, jste fakt chytry clovek, na rovinu by se mi taky hodila nejaka fin. pomoc... Komu v dnesni dobe taky ne... (honza)

Dobry den, jsem samozivitelka s 2 detmi. Nyni jsem na materske dovolene a je na mne jiz podana exekuce. Dostala jsem se do tizive situace a tatinkove neplatej vyzivne tak, jak by meli. Moooc vas prosim o radu, jestli jde jeste pozadat o nejake nizsi splatky, nebo jestli exekuce take oddluzit. Bojim se o sve deti, miluji je a nechci o ne prijit. Moc vam predem dekuji za odpoved a preji krasny den (Jakimova Alena)

Tak jo, me staci jen pujcit, abych nemusela splacet tak nehorazne uroky splacela bych je z uctu vam dekuji (janaa jaro)

Dobrý den. Chcete údajně spasit "česko". Jaká je tedy Vaše představa? A další otázka - rozdáváte peníze - aspoň je to v článku psané, ale komu? Chudým lidem? Jsem žena stř. věku v ID, beru sociál. příspěvky na bydlení, jsem sama a věřte mi, kolikrát se ani nenajím, ale hlavně, že ti "nahoře" se mají dobře. Nezávidím, ale až opravdu budete rozdávat, aspoň pár korun uvítám, koupím si konečně boty na zimu. Přeji Vám hodně štěstí v životě. p. Naďa (p.Naďa)

Dobrý den, mám na Vás jen jednu otázku. Jste šťastný? (Lukáš Hájek)

Dobrý den. Jsem už v důchodu. Přítelkyně mě vystěhovala z mého bytu, který jsem na ni přepsal. Nechci žebrat, ale rád bych byl ještě užitečný. Můžete mi pomoct?Děkuji. (toman)

Počítačová hygiena _ co to je ? (honza boroš)

Co říkáte na úpadek technického školství a praktické likvidaci technických kroužků a jiných aktivit kde se děti mohly věnovat technice a přírodním vědám? Platí to zejména o chemii.... Vašek Vávra http://tparanoik.blogspot.cz (Václav Vávra)

Mám dotaz, zda lze pozastavit spotřebitelský úvěr u České spořitelny. Nedokázala mi na to odpovědět žádná pracovnice pobočky. Po roce bez práce a pojistného plnění pro mne bude od listpopadu obtížné splácet úvěr v zůstatkové výši 150 000 Kč. Děkuji i za případnou pozdější odpověď na můj email : stastna.pavlina@centrum.cz. Přeji hezký den. Šťastná P. (Pavlína Šťastná)

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli kdyz ste miliardář by ste mi splnil sen a zakoupil nebo daroval finance na ňejakou čtyřkolku děkuji za odpoved. Hodně zdraví a úspěchů přeji. (Jiří )

Jste chytrý muž, takových je u nás málo. Máte moc peněz a asi jste i moc hodný a bohatý, to vám přeji. Mě je 53, pracuji od 16 let a už přes dva roky jsem doma, není mi nic hrozného, jen mám výrůstky na krční páteři a ty mně tedy moc trápí, že mám pořád bolesti hlavy. A co nejvíc, stále se mi točí hlava, práci pro mně nemají a důchod, ani částečný mi nedají, tak jsem úplně bez peněz. kolikrát přemýšlím, jestli má cenu takový život žít. Mám hodného manžela, ale ten moc nevydělává a přes zimu ho nechávají doma za 10 tisíc, to je co? To je prosím ta naše vláda, na lidi kašle, hlavně, že oni se mají královsky. Promiňte mi to vylévání srdce, ale ať už s tím někdo něco udělá, nebo to s manželem budem muset ukončit, už máme toho trápení vážně dost.Přeji vám, aby se vám tak pořád dařilo a neměl takové starosti, jako mám já. děkuji předem za odpověď. (majda)

Velice se omlouvam,zapomel jsem vam dat svuj pripadny email pro komunikaci. wheelie@email.cz Velice moc vam dekuji a jsem vam zavazan. Dekuji (Pitcher)

Zaznamenal jste nějaké útoky či snahy kmotrů Vás očernit? Pokud ano, o co přesně šlo? (Rumcajs)

Nemám se na co ptát, jenom chci říci: Karle, fandím Vám, líbí se mi Vaše "normálnost"-ať už si pod tím představujeme cokoliv. Dana (Dana Marie)

Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na pana Babiše a co si myslíte o jeho hnutí Ano2011. Děkuji Eva (EvaKub)

Dobrý den, mám na Vás dotaz, proč nejdete do politiky? Pokud máte peníze, tak by tam mohl být konečně někdo, kdo nebude úplatný!! Přeji Vám hodně zdravý a lásky!! (Olga J.)

Sháníme práci - nevíte o něčem, kde by se za výdělek dalo slušně uživit? Jistě o takových možnostech víte - pokud poradíte, budeme nesmírně rádi a vděčni. Děkujeme předem a jednalo by se o práci mladého muže 23 let s maturitou a chutí pracovat!! (babickaanicka)

Není to jen korupce, nestálo by zato udělat něco s úředním šimlem? Dnes si myslím, že dřevěnou "boudu pro psa" postavím na ohlášení s věškerými vyjádřeními od sítí atd. Taky jak říká tchán o některých úřadech, dřív měli 1 kancelář, teď jich je celé patro. Je spoustu nesmyslů, dalo by se na ně upozornit, nepůjdete do toho? (Mojmír Vaca)

Jestli máte možnost dostat zloděje tam kam patří, tak to udělejte prosím! Je fajn, že máte tolik peněz a nezblbnul jste. Pomáhejte těm, co to potřebují. Věřte, že se Vám to jednou vrátí... Držím pěsti! Můj dotaz i nápad zároveň :-D, co postavit firmu pro cikány a naučit je pracovat? Vymyslet něco, co rukama dokážou vytvořit, prodat a uživit se. Pracovat přece musí každý. Díky. :-) (Blanka)

Dobrý den pane Janeček, jsem ve velmi tíživé finanční situaci a chci Vás požádat, zda-li byste mne mohl obdarovat částkou 30000,- Kč?Děkuji (Jiří Šebek)

Dobrý den, můj dotaz je spíše do soukromí....máte opravdové přátele, nebo respektive poznáte přátele, když tolik pomáháte lidem i finančně... nebo věříte raději jenom sám sobě ?Pokud ano - vznikla tato přátelství před zbohatnutím nebo po. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem....Petra (Petra)

Dobry den.. Pane Janeček nechtěl byste taky přispět nám lidem z církve bratrské v Havířově, kteří se snažíme dávat mladym lidem dobry vzor a učit je, co je dobré ? :) Díky za odpověď (Jan Varmuža)

Dobrý den, četl jste Anastasii od Vladimíra Megre? Tam je překrásný návod jak spasit svět a totiž dát bezplaně každé rodině 1ha půdy s možností dědit, vlastně takový rodový statek, je to na dlouhé povídání, koukněte na to..Krásné myšlenky, kterými žijí lidé po celém světě..Jste nám moc milý, at´se Vám daří..E. Kovaříková (Erika Kovaříková)Odpoved:

Dobrý den pane Karle. Osobně Vás neznám ,párkrát jsem Vás viděla v televizi, přečetla jsem si Váš rozhovor. Jste moc sympatický člověk. To že jste si dokázal zařídit život, tak jste dokázal je pro mne obdivuhodné, v žádném případě to ve mně nevzbuzuje závist. Prostě smekám. Moje největší hodnota je rodina,děti. Mám 3 děti 16 a 3 roky. Právě mě končí RD a měla bych si najít práci.S dvojčatama jsem byla doma než šli do 1 třídy. A vím, že jsem udělala dobře. Nyní to už nejde. Bohužel jediný důvod jsou peníze,které chybí.Nejhorší je, že ikdyž se člověk snaží najít si nějakou práci na doma,aby se dál mohl naplno věnovat dětem,naráží stále jen na podvodníky,kteří na moji"hlouposti"vydělávají. Takže moje hodnota ,děti, musí jít stranou a musí ji nahradit jiná hodnota peníze? Mějte se krásně zdravím Iveta (Iveta)Odpoved:

 ddobry den,byl byste schopen rodine,ktere neznate,a ktera je ve finacni nouzi pomoci/?pokud ano,na tomto mdeilujsou podrobnosti:murad1996@ seznam.cz dekuji a i bez odepsani preji hodne uspechu (renata)

 Dobrý den pane Janečku, co říkáte na výsledek voleb?Děkuji za Vaši odpověď. (Michaela)

ahoj Karle, omluva za tykani, ale je pro me prijemnejsi...nechci se Te ani tak moc ptat, spis sklanim poklonu Tvym schopnostem a umu. Dlouho premyslim nad tim, jak se dostat do tymu lidi, kteri premysleji jako Ty a venuji se smysluplne praci, ktera prinasi rozumne hodnoty vsem kolem...myslim, ze tuto rovnovahu hledam a mel bych zajem byt soucasti takoveho tymu...treba nejaka nabidka z Tve strany prijde (malinkatej@gmail.com)...diky (malinkatej (38let))

Zdravím pane Janečku, sleduji Váš fond prakticky od jeho založení. Avšak zdá se mi, že výsledky proti korupci, proti zlodějům... jsou stále malé. Vím, proti těm darmožroutům se bojuje těžko jsou prolezlí všude i mezi sebou navzájem. Neuvažujete posílit tým o více právníků,více do toho šlápnout, připadá mi , že kauzy se nijak neposunují. Také bojujeme proti zlodějům na MPSV, ale jinou cestou. Moc Vám fandím a držím palce. Daniela (Daniela)

 Dobrý den,nemohl byste také něco podniknout proti exekutorským likvidátorům.Můj syn doplatil na sličnou děvu a z tisíců se staly statisíce.Někdy ten mozek nefunguje,jak by měl. (Sýkorová Ludmila)

 Korupcia je dôsledkom amorálnosti, ako sa s amorálnosťou dá bojovať? (Evinka)

Dobrý den pane Janečku, moc si mi libí Vaše slova a fandím Vám a chtěla bych se zeptat, zdali plánujete nějaké veřejné setkání s Vašimi příznivci v Plzni. Děkuji a přeji Vám hodně sil a štěstí. (Marie Medková)

Dobrý den, je mi 59, jsem VŠ a chci pracovat, jsem ale na úřadě práce. Chodím už 3. měsíc na konkurzy, leč nikdo mne nechce; jak se mi podařilo pomalu zjistit, vítězí ti rozhodně mladší, čtyřicátníci. Poradíte mi, co mám dělat? (Vláďa)

 Drzim Vam palce v tomto nelehkem boji, treba budete prvni komu se podari nad korupci zvitezit. (Lida Sol)

Je mi letos 59, už opět se 7 měsíc potýkám s nezaměstnaností, prostě nikdo nemá zájem o tuto věkovou hranici a hold do senátu se nedostanu, kam se odkládají staří poslanci, nemůžete mi nějak pomoci, chtěl bych, aby i moje nejmladší na tu vysokou měla /letos začala/ děkuji (MiloslavLipold@seznam.cz)

Dobrý den pane Janeček, šel byste dělat ministra financí??? Držím vám palce ve vašem boji proti korupci, ať se všechny podvody vyřeší a nejen politici, ale hlavně oni, jdou sedět. A taky za to, že nám důchodcům rozkradli sociální fond a sami si žijí jak prasata v žitě a k ničemu se nepřiznají, vše tutlají, každý je nevinný. Vyšetřit spravedlivě, dokázat za co mají svůj majetek, ať ho vrátí. Při těch vašich kouscích riskantních buďte opatrný. (Stanislava Háková)

Dobrý den pane Janečku, jaký máte názor jak vláda hospodaří a utrácí naše peníze, když jim to nevyjde, tak zvedají spotřební daně. Já podnikám v dopravě a ceny nafty jsou neúnosné a můžete se snažit jak chcete a stejně to nevychází. Když nafta stojí o 6Kč více než v Červenci 2010 tak je při spotřebě 40tis.litrů 240tis Kč vícenáklad, protože Vám nikdo nepřidá aby mohl obchodovat a byl konkurence schopný. Vláda by se měla chovat jako obchodník ale oni se chovají z pozice síly, když to nevyjde, tak prostě zvedneme daně ale to přece padá až na obyčejné lidi kteří pak nekupují a tím podnikatelé nemůžou vyrábět, dovážet a obchodovat. Jak Vy se na to díváte? děkuji (Jiří )

Funguje počítačový program i na forex - na měnových párech. (Alena Hačková)

Proč? (Monika Sulasová - Šumperk)

Dobrý den,zajímalo by mne jakým způsobem by chtěl pan Janeček dosáhnout spasení ČR a ještě navíc penězi.Nevím jak to má spočítané,ale můj názor je ten,že penězi proti penězům nelze bojovat.Navíc korupce není hlavní problém ČR,ale takřka globální.Co si pan Janeček myslí o Plánu ovládnutí světa.Např:Bilderberg group apod.Děkuji za odpověď a přeji panu Janečkovi úspěšný boj... Martin (Anomimouš Mim)

Dobry den, myslim, ze jste clovek, ktery ma srdce na spravnem miste. Byl by jste ochoten svoji pomoc rozsirit i na ty, kteri rovnez doplaceji na tezkou ekonomickou situaci spolecnosti - na zviratka? Existuji organizace, ktere zachranuji a pomahaji zviratum v nouzi a snazi se zajistit finance vetsinou od dobrovolniku. Kazdy den resi problem, jak nakrmit zvirata a kde sehnat penize na osetreni, ockovani. Vim, ze to neni problem souvisejici s korupci, ale je to vec, ktera by kazdeho cloveka mela primet k zamysleni. Je to kazdodenni boj lidi o zachranu zvirat (psu, kocek) a tito lide vetsinou sami bohatstvim neoplyvaji. Dekuji. (Renata Skrhlova)

Přeji hezký den a mnoho adrenalinu do dalších dnů. Neuvažujete o nějakám projektu ve Zlíně? Nechcete investovat zde? Nezaměstnamým by to pomohlo.... Děkuji. (Hana Guryčová)

Dobrý den pane Janečku, forexu se intenzivně věnuji již tři roky, zkouším různé techniky, ale stále nejsem v profitu. Sleduji i mnohé roboty, ale zatím všechny zklamaly. Zrušil jsem i 2x celý účet a pozvolna mě docházejí prostředky. Ale stále věřím, že toto je spravedlivý byznys. Je mi 58 let, práci mě nikdo nedá, kvůli věku, byť mám 20 let praxe jako ředitel export-import firmy a tak zkouším forex. Zajímalo by mě, pokud to můžete říci, na jakém principu váš program funguje a jak si vede v současné době nepředvídatelných pohybů trhu. Děkuji za odpověď Zdeněk Moravec (Zdeněk Moravec)

Dobry den, nepřemýšlíte o spojeni s panem Babišem a hnutím Ano 2011 ? Pokud má někdo ještě šanci něco v teto republice změnit , tak jste to právě vy dva. Děkuji za odpověd. (Jana )

Poradíte mi prosím jak si taky nějaké trochu peníze vydělat a přitom ale legálně ! Ne jako naši poslanci a kmotři. Klidně půjdu pracovat k Vám, jestli si ověřujete co kdo umí a ne koho má za sebou. :-) Děkuji a přeji Vám vše nej. (OldaK)

no a nesháníte pracovní sílu ? :-D Potřebovala bych si vydělat, abych zaplatila vysoký dluh, do kterého jsem se nedostala vlastní vinou :-( (Miluše)

Dobrý den pane Karle Janečku.Mám částečný invalidní důchod a od příštího roku budu nezaměstnaný.Už ted sháním práci,ale jelikož mi bude 52let,tak o mě nemá nikdo zájem.Chtěl bych se Vás zeptat,ale i poradit se s Vámi co mám v této bezvýchodné situaci dělat.Jestli Vám to nebude vadit,posílám Vám můj email :r.VOTAVA@email.cz .Jinak gratuluji k Vašim úspěchům a nevídaným schopnostem v oboru matematiky se kterou jsem měl ve škole problémy.Předem upřímně děkuji za jakoukoliv radu od Vás.Jinak mějte se krásně,hlavně hodně zdraví a pracovních úspěchů.S pozdravem Rostislav Votava. (Votava Rostislav)

Rád bych se Vas zeptal, zdá taky podporujete inovace, patenty s příslusným podílem? Jsem specialista freelance v avionice a automotive odvětví BMW, Daimler(elekto-pohony pro e-mobility) a jsem autorem páru přihlášek. (Tkadlec intec-de@hotmail.de)

 jste ženatý:) (janam)

pomáháte také jednotlivcům, kterým tento stát a jeho zákony zničili život ? Dostali ho na kraj propasti ? (62leo@seznam.cz)

jaky to je byt takovy prachaty (martin)

Moc přeji lidem Vašeho ražení a smýšlení pevné nervy a moře štěstí, nezávidím Vám Vaše peníze, závidím odvahu pustit se do nových věcí, umění poradit si v různých situacích apod. Můj desetiměsíční vnouček leží pátý měsíc na ARO v dětské nemocnici v Brně. Všem těm úžasným lidem, kteří mu pomáhají začít žít plnohodnotný život bych chtěla poděkovat (Naďa Šibravová)

Dobrý den pane Janečku, jak vidíte budoucnost v naší zemi? Jaká je šance, že to v naší zemi bude někdy normálně fungovat /bez korupce ap./? Děkuji za odpověď. (Dana K.)

Dobrý den, pane Janečku, mám dotaz, jestli jste se setkal někdy ve světě osobně s korupcí? Vážím si lidí jako jste vy, co něco dokázali a hlavně jim zůstali morální hodnoty. Jelikož si velmi zakládám na morálních hodnotách, tak si občas připadám, jak z jiného světa. Máte také někdy také takový pocit? Ať se Vám daří. (Lukáš)

At uz to myslite, vazne nebo ne. Tenhle system je tak prohnilej ze zmenit ho je dosti obtizne. Pomalu se hrouti zevnitr. Jak toho chcete dosahnout. (Zmena)

Dobry den,jak by jste si predstavoval takovy boj?Prestoze vam fandim,netusim jak si chcete poradit s mafii,ktera ovlada politiky a potazmo i ceskou republiku (jaromir )

Dobrý den pane Janeček,jako rodina jsme si adoptovali ve 3letech chlapečka Davídka a ten se nám topil v bazénu,dnes má 8let a snažíme se,aby oět začal chodit a mluvit.Lékaři tvrdí,že nejdříve se má probudit hlava a potom ho můžeme učit chodit.Sympatizuji s tatínkem Cardillem z Argentiny,který sestrojil pro svého syna stroj,na kterém se učil chodit a dnes chodí.Řel,že zkusí syna probudit od nohou a povedlo se mu to.Dokonce byl i v Praze,kde jsem se s ním setkala a slíbil,že mi stroj vyrobí za nejnižší možnou cenu 1,5mil.kč.Stroj bych měla pro Davídka a při jeho pokrocích,bych stroj nabídla k užívání i jiným dětem. Davídkovi dávají lékaři už jen 2roky na to,aby se rozchodil,a je to pro nás poslední naděje,že by mohl chodit.Velmi Vás prosím o pomoc při zakoupení tohoto speciálního stroje pro nechodící děti.Jste pro nás naděje-děkuji Vám Renáta (Renáta Svobodová)

Myslim, ze mit hodne penez je slozite pro rozhodnuti, co udelat, aby byly vynalozeny co nejlepe a jak je ochranit pred zneuzitim a kradezi,taky jsem jeden cas mela dost penez a musim se priznat, ze jsem z toho nebyla zrovna nejstastnejsi,prinesly hodne starosti, ale nakonec to dobre dopadlo, ted uz jich mam malo. Jak jste tuto otazku resil Vy? (Zdena- Severni Cechy)

 Zdravím. Přemýšlel jsem, kdybych měl ty peníze, jak je využít v boji s korupcí. Co takhle založit si detektivní agenturu? Dát dohromady detektivy z jiných agentur, jsou to mnohdy bývalí policisté s kontakty na policii s možnostmi odposlechů, sledování atp. Získané materiály pak předat policii. Další možnost by byla platit agenty - provokatéry, kteří by vlivným dělali korupční nabídky - předání peněz nakonec pod dohledem policie. Uvažoval jste o něčem takovém? (LUF123)

Dobrý den. Plně chápu hloubku myšlenek, jenž byly naznačeny v článku a ráda takového člověka podpořím. Nevím, zda se zaměřujete na všechny regiony, já žiji v centru Ostravy. Před pár lety jsem "vystoupila" ze systému a už se do něj ani nemohu vrátit :) Našla jsem si cestu, díky níž nebojuji o vlastní přežití, ale většinu času věnuji boji o přežití těch, kteří ji najít nemohou. Pokud by bylo možné navázat s Vámi kontakt, byla bych Vám velmi vděčná za radu či pomoc, protože zažívám neustálé trápení, že na tolik zoufalých lidí sama nestačím... Moc děkuji Michaela /Fantasie20@seznam.cz/ (Michaela Hrtánková)

Dobrý den,jsem matka samoživitelka,mám 5ti letou holčičku a mám dluhy.Práci navíc si nemůžu dovolit,protože nemám hlídání pro dceru.Hledám i práci na doma,ale jsou to samé podvody.Pomůžete mi?? Děkuji. (Adela)

Dobrý den, pane Karle, před několika lety jsme v dobré víře založili neziskové občanské sdružení, které se zabývá historií vojáků, kteří bojovali v zahraničí a jejich osudů. Mohli bychom Vás touto cestou pro zachování této asociace požádat o sponzorský dar??? Děkujeme (Honza)

Dobrý den ste frajer, moc vám fandím, s naší rep. je potřeba něco udělat už. Chtěl jsem se zeptat, když ste začínal musel jste na to mít už nějaký kapitál. Půjčil ste si nebo jak probíhal Váš začátek? Přeji další úspěchy, jak pracovní, tak osobní. (Radek Kugler)

Ja chcem a prosím o CZK na chov oviec a to 1mil.Ďakujem (Stefam)

Dobrý den, podle jakého "klíče" rozdáváte své peníze? Není málo různých podvodníků? (Martina Lenková)

Dobrý den.Jste charismatický muž.Ráda bych se s vámi seznámila-budete-li mít zájem.Lenka lians@seznam.cz (lians)

Praca by sa nenasla ? Poprosim dobre platenu, zle platene mame aj tu doma. (Michal Slovak)

Za výstředního milionáře Vás nepovažuji, velmi obdivuji, co děláte, jen si nejsem jistá, zda to "národ" pochopí.Pracuji jak pedagog volného času , naše "branže" je marginální část školství,my , co v ní pracujeme máme jasno -je potřeba, ale ti, co rozhodují o financích mají názor jiný. Tak bych se chtěla zeptat - co vy na to? Másmysl starat se o děti a mládež v jejich volném čase,? (Vladka D)

Dobrý den.Naše o.p.s.SOCIETAS se pokouší zajistit finanční zdroje na projekt "Seniorhřiště na střeše parkoviště".Jste ochoten nám věnovat 20 minut Vašeho času na osobní projednání projektu? (Miloslav Šimek)

Dobrý den, držím Vám palce ve vašem snažení. Napadlo Vás někdy, že jste se pustil do války, kde by mohlo jít o život? (M.Nová)

Já kdybych měla váš mozek a vyděla si peníze, tak bych je věnovala na výzkum. Ale jinak jste skutečně BOREC. Můj dotaz? Co vám dělá skutečné problémy v dnešní době? (Irena Procházková)

 Sledujeme s kamarády Vaše aktivity - máte recept na to , jak změnit klima v ČR - vypočítané nebi odhadnuté... V mnoha diskusích jsme se řešení nedobrali, máme problém s volebním zákonem etc.. je nějaká cesta ke změně? (janka)

Zdravím, zajímalo jak chcete vydělané peníze dostat do boje s korupcí .... už pomalu ztrácím víru, že to v téhle zemi jde .... třeba svitne nadeje ... (nacelnikET)

Dobrý den mám dotaz, do čeho se dá investovat, abych na tom vydělal :) (Tonda)

 Z kandidátů na prezidenta jsem si vybrala pana V.Dlouhého - koho budete volit Vy? Připadá Vám zákon o přímé volbě prezidenta dobrý? (Jaroslava P., Plzeń)

Co považujete za Váš doposud největší úspěch v boji s korupcí ? (Evita)

dobry den, kdyz si nahraju na flashku treba film - na "čem" doopravdy ty data pak drzi a jsou usporadana? jak mohl lidsky mozek vymyslet neco takoveho a dalsi technicke veci za poslednich 100 let az ted a ne drive? (Marketa, 37)

Libi se mi co delate a soucasne jsem i fanda Ceske piratske strany. Je to sice banda naivnich deti, ale asi to mysli uprimne. Nechcete je podporit ? ;) (Michal)

Jistě jste velkorysý clovek,moc si Vás vazim.....mohl bych Vam byt napomocnej jako řidič? Zivim se jako profesionální ridic..mám dvě deti a vim jak je to pro dnešní rodiny těžký. Nejen pro rodiny. Dekuji Radim. (Radim)

Zdravím Vás pane Janeček,takových lidí jako jste Vy je opravdu jen malo a nechtěl byste i nám dát nějakou káčku když už ty peníze rozdavate??Děkuji a přeji mnoho úspěchů (Kristýna)

Zapomněl jsem se představit Polame Radim jméno me profi,řidič....Polarys19@seznam.cz kontakt pokud bys te me potřeboval....děkují (Radim)

 www. galerie22.cz, www.artdecoprague.com. Ma to smysl jako investice? (Joxxon@seznam.cz)

Dobrý den, v titulce se píše: ,, ..., ale peníze se nenchává. Investuje do boje s korupcí, peníze dokonce rozdává.´´ Opravdu?? A nechcete třeba dát pár tisícovek i mně?? :-) Ne, ba ne.. Čest a sláva Vám, pokud je to opravdu tak, a pomáháte tam, kde je potřeba. Hezký den, Veronika

Dobry den,mám nápad boje s korupce.To je filmodetektor spolehlivosti .Mohl bychom pan Janeček pomoc založit sdruženi pro vývoj filmodetektoru a zkušební provoz například ve věznicích a nebo pro posouzení žadatelů azylu.: http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=482469174780 (Valerij)

Dobrý den, ,mohu se zeptat, proč například nepodporujete Jana Šinágla, který na svém webu již roky poukazuje na sporné kauzy a to bez jakýchkoliv zásluh a odměn. Vaše práce mi připadá záslužná, ale budí ve mně dojem, že spíš se jedná o ochranu Vašeho majetku. Komunisté posilují a je jasné, kdo by změnou režimu prodělal. Například Váš mecenáš Babiš, jehož Agrofet je téměř ze 100% v ČR. (Pavel)

Jak může obyčejný člověk na burze vydělat peníze ? (Roman)

Dobrý den stím rozdáváním kdyby vám něco přebívalo tak já se klidně hlásím :-) (Petra )

Vím ze mi neodpovíte ani nepomužete,ale presto Va napíši.Kamaradka mi zemřela a zustala tady po ni dcera postizena na voziku.Staram se 13let o ni,vzdala jsem se urcite svobody koupili domek a opravujem chybi nam 200000tisic na dodelani bezbarierove koupelny.MYSLIM SI ZE ASI PRO TAKOVE LIDI PRISPEVEK NEMATE.ALE DEKUJI ZE SI ASPON PRECTETO TENTO PRISPEVEK. (marie)

 na stari jsem odesla z ceska at mohu pomoct dceri ktera zustala sama s detmi a socialky jsou u nas silene nemuze najit praci ma male deti kdyz to povi tak reknou znamou vec MY se vam ozveme myslite ze tento zubozeny stav v cz zachranite kdyz vse uz politici a radoby podnikale rozkradli ?????copak statu uz nezalezi na mlade populaci ??? jak proti tomu bojovat ? vzdyt npr. anglie a svyc. a jine zeme mladym pomahaji vzdy se bojim ze me tady klepne a umru v cizi zemi sama jak chcete lidem pomoct prosim ?? (babicka)

Mam tomu rozumet tak,ze vsechno je rizeno podle nejakeho vzorce ci programu? (Evika)

Dobry den pane Janecek, nemyslite,ze boj s korupci je boj s vetrnymi mlyny? Presto Vam drzim palce a rad bych tez vedel co je pravdy na tom ,ze rozdavate penize. Dekuji za odpoved a jsem s pozdravem Wessely Milan (Wessely Milan)

Dobrý den. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli nejste na hlavu? (Ivo Dřevák)

Uprimne Vám blahoželám k takémuto vynálezu! - ale úprimne - pomože to k zániku korupcie? A akým sposobom to chcete dosiahnut? (Viola Lukavcová)

Dobry den Karle,otazku nemam,jen Vam chci ze srdce poprat vse hezke...a doufam,ze tim bojem s korupci uspejete..zdravim z Tenerife (Iveta Vaculikova)

Dobrý den (Marek)O

Dobrý den , bavit se o penězích nemá význam,neboť Vám nechybí.Chybí Vám něco jiného? Co si nemůžete koupit.Jasně zdraví,na to se neptám. Jen se zamyslete, upřímně do toho.Já si přeji víc financí,to je jasný když je nemám.Ahoj (Lenka)

Dobrý den Karle, jaký to je pocit, mít miliardy a vědět, že můžete téměř cokoliv? Nekazí vás to? Nebylo by lepší nemít nic? Musí to být i skličující vědět, že si můžete dovolit vše? Jak pak poznáte pravé přátele? Jde s vámi na pivo někdo jen tak? (Pavla)

Dobry den delate zasluznou cinnost hledat lidi dobre vule a spojovat je, jak mohu s timto pomoci i ja? To co delaji politici a justicni mafie s obycejnymi lidmi je uz neunosne, diky (Franta)

Dobrý den, jsem student a každý den přemýšlím na tím jak bych mohl o něco víc zbohatnout. Vím že mi nedáte přesný plán jak zbohatnout ale chtěl bych se svami jen poradit jak jste to dělal vy. Každý den si lámu hlavu v čem bych mohl být dobrý abych mohl začít "podnikat". Ale nic mě nepřipadalo jako dobrý nápad, a proto doufám že mi poradíte. Doufám že mi odepíšete na můj dotaz buď na mail: skarec77@gmail.com (email by lepší rád bych si s vámi ještě někdy napsal ale to záleží na vás) a nebo přes tento portál. Marek.Š (Marek.Š)

 Boli peniaze Vašou motiváciou ísť na burzu? Je Vaše prekvapenie z úspechu veľké? (peter)

Dobrý den, nemám na Vás žádnou otázku, ale držím Vám palce,protože máte krásné ideály.Hlavně přeji Vám i všem Vašim blízkým zdraví,tam někdy peníze nestačí. A moc bych přála české republice, aby se díky i Vaší pomoci postavila na nohy. Ani si neumím představit, jakáže by to byla částka, ale Vy jste si to určitě dobře spočítal :)Tak hodně štěstí! (Eva Opatrná)

Dobry den,myslite si ze je pro nasi zemi nejaka nadeje ze nebude prospikovana zlodeji a kmotry ,myslite si ze je nadeje ,ze kapitani prumyslu a politici nebudou tihle zlobrdove kteri z nasi demokracie udelali pachnouci torso? planuji se vratit do CR po 27 letech z usa ale ted nevim jestli je to dobry napad do toho bordelu ,ted navic temer komunistickeho,privest rodinu a deti. (evzen g)

Vážený pane K.Janečku, Vaše veřejné aktivity působí velmi ctihodně. Nicméně mne znejistily články novináře A.B.Bartoše, který poukazuje na údajné špinavé praktiky Vás a vašich rodičů (prý aktivně spolupracovali s StB). Můžete se k tomu prosím vyjádřit - zejména k té údajné minulosti vašich rodičů? Děkuji Vám. Srdečně zdraví, M.Seibert (Martin Seibert)

 Dobrý den mám důchod 5400Kč a nemocné dítě. Potřebuje nutně auto,aby mohl jezdit k lékaři a na své nutné věci. Prosím moc podpořil byste nás??? Byla bych Vám vděčná do smrti, protože lidé, kteří mají hodně peněz neradi dají. Prosím dopisy pír opravdu bohatých lidí/P. Kellner, Jágr, Hašek/.Zviditelnují se v mediích jen.Mnohokrát děkuji za odpověd. (ludmila )

 Dobrý den, osobně ani z médií Vás znám velmi málo, pracuji poctivě celou dobu, ale jelikož mě ve třetím měsící těhotenství opustil přítel a jsem ted už v novém vztahu, chodím již do práce, stejně i tak, jsem ve dluhu, o kterém můj přítel neví...........pracuji poctivě, 4 roky jsem pracovala i v Německu...........tak jednoduchá otázka, rozdáváte peníze, tak se hlásím :-), sice vydělám ale u soukromníka a dluh mi dělá 2OO.OOO,- pomáháte i takovým lidem, nebo je to jen "klišé?" děkuji za odpověď.........i když třeba strohou...Simona Vojáčková, TEL. v případě odpovědí poskytnu třeba jako radu.......... (Simona Vojáčková)

 V kolika letech jste vynalezl programm, ktery vyuziva burze? A jak chcete zakrocit s korupci? (inkognito)

 dobrý den,prosim poraďte,mám vnuka,absolvent strojní průmyslovky v Opavě,nemůže sehnat práci,ovládá anglický jazyk a má řidičský průkaz ,ovládá práci na počítačích,vím ,je to odvážné Vás žádat o radu,ale přesto děkují,je 2hod. v noci a nemohu z toho spát ,prosím poradíte? (Annabela)

 Dobrý den. Máte nějáký osobní lék na řešení současné ekonomické krize? A jak vnímáte roli ratingových agentur ve spojitosti s krizí? Dle mého názoru : vždy při lehce pozitivním vývoji na finančím trhu, počnou ratingové agentury účelově strašit rozličné státy, snížením jejich ratingů. (Filip Trnovský)

 Dobrý den, ráda bych Vám napsala, je možné Vás kontaktovat na nějakém emailu či adrese? Děkuji za odpověď, hezký den (Miládka)

 Jaka je pravdepodobnost ze cesi uz jednou dostanou rozum a uvedomej si kdo jsou ... ? (Martin)

 pise se o vas,,, ze rozdavate penize... komu a proc? a take je v clanku psano ze penize pouzivate proti korupci ,, uz se vam v tomto smeru neco podarilo?? muzete byt vice konkretni ??? dekuji marketa (marketa)

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli také pomáháte soukromým neznámým osobám,které jsou třeba ve finanční tísni a osloví vás nebo pomáháte jen veřejnosti jako celku. (Horníková M.)

 Chci se vas jen zeptat jak to chcete dokazat to vase spaseni...myslite ze kdyz budete rozdavat penize lidem co je nemaji ze timm neco zmenite...zkuste se zamyslet lidi nepotrebuji vice penez..kdyz jim je date co s nimi udelaji jen si je uschovaji a nebude z toho zase nic...zkuste s penezi nalozit jinak..zajistete lidem praci kdyz uz mate penize se kteryma nevite co delat...u nas v Cechach je problem s praci ostatne jako vsude v Ceske Republice...odpovedet mi muzete pokud mate zajem na email joijoi334@azet.sk..Jinac jsem Josef a neziji uz vice jak 8 let v Cechach...ale rad bych se do sve krajiny rad nekdy vratil... (Josef Jech)Odpoved:

máte rád klasický balet? (anastázie)

Dobrý den chtěl bych se vás zeptat jako matematika na váš názor na krizy v bankovním sektoru ,a jaké jsou možnosti jeho řešení .Nebylo by přece jenom lepší odepsat všechny dluhy a začít s úplně novou měnou nebo používat stávající oběživo s omezením pro již postižené země a ne jen přešlapovat na místě a nalévat obrovské prostředky do již tak zkostnatělích ekonomik .za reakci předem děkuji (Roman t goven@seznam.cz)

Moc vám fandím - kéž by bylo více lidí jako vy a samozřejmě i těch, kteří nebudou s korupcí byť jen mlčky souhlasit! Děkuji za to co děláte! Krásný den (Kateřina Jandová)

Dobrý den, můj osobní dotaz by byl ny delší povídání, či osobní setkání. Po několika letech kdy jsem bydlel v jiné části republiky, jsem se vrátil do rodné vesnice a opět jsem se začal angažovat v kultuře - která byla u nás 0, tak i ve sportu,lépe řečeno ve fotbale, po smrti dlouholetého předsedy, jsme zvolili nový výbor, po letech nic nedělání jsem se sám sobě zavázal že pozvednu místní fotbal a zazemí na jinou úroveň, boužel stav je takový, že se nám to daří hodně těžce, ale přesto to nevzdáváme,vím že kdyby u nás fotbal zanikl - dlouho by se nedal dohromady, a to málo co u nás ještě lidi drobet spojuje by zaniklo. Zeptám se na rovinu, nechtěl by jste se podílet na z modernizování našeho skromného areálu, či nevíte o někom,komu není v dnešní době podat pomocnou ruku. Děkuji, vzkaz píši na noční směně, nevím jestli stihnu váš chat, zasílám vám proto mojí email adresu: Jiri.Benka@seznam.cz S přáním hezkého dne, očekávám vaší odpověd Děkuji (Jiří Beňka)

Co by se muselo stat, aby Vam pretekl pohar trpelivosti, vzdal jste boj s korupci, a odcestoval k trvalemu pobytu mimo CR? (Adam Novotny)

chci se vas zeptat pane Janecek zijeme s prateli v liverpoolu, chteli bychom si tu udelat cesko slovensky klub, myslite ze by bylo mozne ze byste me pomohl se startem? mozna i nejakou pujckou, kterou bych vam splacela?nebo spolupodilem? a potom se vas chci zeptat i na to, jestli byste mel zajem o to, aby se rozkryl jeden stary pripad kdy jisti lide meli svoji tzv policii a kontakty a nelso nic delat...je to pripad stary tak uz deset let.., ale dodnes me to neda spat dobre, jenze nemam lidi na to abych zjisila to co by vedlo k vysledku..a potrestani vyniku..muj skype je anna z britanie [manchester] (anna z b.)

dobry den p.Janecek, ja len tolko...takych ako Vas by mali naklonovat...a to po celom svete!!! Prajem vela sily najma pri boji s ludskou zavistou!!! Klaudia (klaudia)

 jste verici clovek, clovek ktery veri v jednoho Boha a syna Jeho Jezise Krista? (Jiri P.)

jsem soc. pracovnice, vidím bídu u lidí, čekají alespon na úsměv,hezké slovo,mám velký sen, sen, který se mi asi nepodaři splnit, chodit do ústavů, nemocnic za dětmi a rozdávat perníky, metráky perníků, které jsem pro ně napekla, vidím rozzářené oči dětí, starých lidí. Nechcete jít se mnou do toho? Rozdávám už 20 let co mi to dovolí,ale chtěla bych víc. To je obrovská pomoc konkretním lidem. (danka)

 Vazeny pane Janecku, Pisi ze zahranici. Jsem zastance zakladnich lidskych prav bez rozdilu narodnosti nebo barvy pleti. Investoval jsem do obsahleho projectu ktery pojednava o vybudovani spoustu pracovnich mist pro lidi s castecni invaliditou zahrnujici i romske obcany kteri si ne mohou najit praci. Tento projekt je zamereny na tuto mensinu aby meli moznost se umistnit do spolecnosti a stali se platci dani, nikoliv pouze pobirali socialni davky.Tento project by byl vhodny prave v teto tezke dobe kdyz Cesky stat se mota v krizi. Moje otazka je:byl by ste ochotny se na tento project podivat a eventualne financne prispet? ( Ben Urban)

 Jak a kam je v dnesdni dobe nejucinejsi investovat penize? Dekuji Vam predem za odpoved. (Helena)

Zdravim a rada bych se zeptala, co byl pro Vas ten rozhodujici okamzik, kdy jste se rozhodl penize investovat at uz do boje s korupci ci jinam. Dekuji a preji jen to nejlepsi (Renata)

 Dobrý den, bojíte se návratu komunistů k moci? Jste pro změnu volebního systému? (Petrman)

 Dobrý den pane Karle.Působíte jako skromný člověk.Vaše matematika Vás zřejmě spolu s logickým uvažováním,přivedla k spoustě peněz,zatím co má znalost matematiky mne dovedla k totálnímu propadnutí a ještě 4 roky budu žít z minima.Jsem ale nohama na zemi a těším se,až začnu znovu.Zajímalo by mě jak se žije s pocitem,že nemusíte myslet na to,že musíte sehnat peníze na další měsíc a smíte v podstatě co chcete,je to opravdu tak osvobozující nebo právě naopak a lide kolem Vás,vás bombardují s žádostí o pomoc a znepříjemňují vám život.Domnívám se,že jste velice chytrý a musíte být i hodně pracovitý a tak Vám to moc přeji a také Vám přeji mnoho zdraví a štěstí,a také upřímné lásky.S pozdravem Zdena 43 let (Z denka)

dobrý den,nebudu se nic ptát,jen vám přeji štěstí a po pravde závidím jenom jeden milion,po kterém toužím,aby jsme si mohli s 3.dětma koupit domeček,na ktorý nikdy mat nebudeme. (aneta)

Z přírodních živlů, je nejhorší voda. Tu zastaví, anebo alespoň usměrní její tok, jen a jen pevná hráz. Myslíte si, že demokracie je schopna postavit takovou hráz korupci? Co takhle vypsat komukoliv vysoké osobní prémie za trvalé snížení mandatorních výdajů. Různých státem placených institucí a úředníků máme dost a dost. A bude to boj proti korupci taky, protože čím méně kulatých razítek, tím méně příležitostí ke korupci. (Karel Naiman, Trutnov)

Dobrý den S někým kdo chce rozdávat dobrovolně peníze jsem se ještě nesetkala. Jsem místopředsedkyní občanského sdružení Má vlast - můj domov ze Záměle. Naším cílem je zachránit jedinou kulturní památku v naší obci. V současné době probíhá výměna části střechy s unikátní doškovou střechou. Nechtěl by jste podpořit náš projekt? Více se dozvíte na www.mavlast.eu. Moc děkuji za odpověď, případně i finanční pomoc. Krásný den Červinková (Marie)

 Dobrý den,můžete my poradit co dělat,když jsem uzavřel smlouvu s nevýhodným dodavatelem plynu fa.České Energetické Centrum.A ta nejde vypovědět jen pod sankcí 5000kč.Které bohužel nemám.Dá se nějak podvodům u této společnosností nějak bránit? Děkuji moc. (Zdeněk Patzenhauer)

Vážený pane Janečku! Blesk o Vás napsal, že chcete spasit Česko. Je to chvályhodné, léta se zabývám podobnou myšlenkou, ale realizace je v nedohlednu, protože na rozdíl od Vás nemám v kapse ani děravý groš a nemám na to ani příliš mnoho času. Nemohl byste mi malinko pomoci ku prospěchu všech? Kousíček moji snahy zatím zbytečně uveřejňuji na stránkách www.investicnimoznosti.wz.cz. Byl bych vděčný za jakoukoliv pomoc, právní, peněžní, investiční i dobrou radu. Děkuji za odpověď! (Milan Bastl)

Dobry den kdybych Vas mohla pozadat o 100000kc naopravu chaty pomohl byste mi jsem duchodce a mam jeste dceru a ta chodi do skoly dekuji za Vasi odpoved Daniela (Daniela)

dobrý den - prosím, byl by problém investovat peníze do konečného odchodu této devastující vlády ? Děkuji a přeji krásný den a další štěstí v podnikání.. (ludena)

fandím vám...a pokaždé když čtu vaše názory tak to všechno uplně zapadá.jen prosím vydržte,zkuste nezkazit se popularitou a mocí a osvobodte naší zemi.. (tereza)

Dobrý den, pane Janeček,ani nevíte, jak jsem ráda, že existujete, už to vypadalo, že národ spí hlubokým spánkem nebo je v bezvědomí a vše, co se děje trpně a mlčky snáší. Moje otázka k Vám -máte, prosím,aspoň nějakou představu, kolik cca lidí stojí za Vámi a za vašimi plány ? Připadá mi tady na Šumavě, že lidé o vás nejenže vůbec nic neví, ale ani je nenapadne něco chtít měnit, takže na nějakou revoluci to nevypadá ani zdálky! Můžete mi aspoň stručně nastínit vaše plány, co se s touhle situací ve státě dá dělat, když lidé opět zvolili stávající strany a notabene ještě komunisty!! ? Děkuji (Věra Potužáková)

Dobry den, poslete mi nejake penize? :) Kdyz tedy rozdavate :) Muzem se domluvit na mailu :D Mejte se krasne a preji hodne stesti a zdravi... Boj s korupci je nekonecny... S pozdravem Kuba (james777@centrum.cz)

pujcite mi 36petr36@centrum.cz (petr 36)

Dobrý den, díky korupci p. Ratha a jemu podobných jsem přišla po 25 letech o práci mzdové účetní. Více jak rok nemůžu sehnat práci.Je to šílený.Kutnohorsko má prostě největší nezaměstnanost v republice.Nepotřebujete nějaké zaměstnance? Jinak Vám přeji hodně zdraví a úspěchů v životě. (Hanča)

Dobrý den,rozdává?jéé tak si stoupnu do fronty...,že dekuji předem. (Mersí)

Můžu taky něco dostat ?? (Veronika Nováková )

vekslácký slogan štěstí je krásná věc,ale prachy si za ně nekoupíš se zakořenil v naších krajích...měli bychom se vrátit k textu původnímu-ale chybí nám nápady-nemyslíte? (muška)

Dobrý den, potřebuji poradit-mám nápad na výrobek v oblasti komunikací, ale bohužel nemám dost finančních prostředků na jeho realizaci a uvední na trh, můžete mi prosím poradit, zda jsou i jiné možnosti než si brát v bance půjčku a zadlužovat se??? Děkuji za odpověď. (Martina)

Dobrý den. Vypisujete nějaký grand? Mám setavený záměr. Mohl by pomoci hodně lidem. Mohla bych Vám ho předložit k posouzení. Jsem z Prahy. Jmenuji se Lenka Koutníková. Email: lenka.slunecnice@seznam.cz Miluji Českou republiku, ráda bych byla prospěšná a zárověň dělala práci pro kterou mám talent. Děkuji Vám za Vaši odpověď. Lenka Koutníková Praha (Lenka Koutníková)

Dobrý den,zdá se že věříte na pohádky:-)) Tady v Čechách rozdávat peníze??Korupce je tu zakořeněná, snad už se s ní rodíme!! Ale u někoho to dojde dosti daleko-celá vláda.Co budete dělat o víkendu? Přeji Vám krásný den a hodně optimismu :-)) (Marcela)

mně byste nepomohl zbavit se dluhu abych mohl zase trochu žít,děkuji (Frantisek)

 Vy jste krestan? (Josef)

 Dobrý den Karle, moc rada bych se dozvěděla jak jste se naučil pracovat s energii peněz. Přeji mnoho štěstí a světla. J (Jana - Zdena)

Dobrý den, je možné od Vás získat prostředky na rozvoj sportu, konkrétně běžeckého lyžování. Děkuji (Daniel)

Co to tady o Vás čtu? Je 6.53 ráno. Možná ještě spím. Takový titulek se běžně v novinách nevyskytuje! A takové věci se dějí jen v pohádkách. A apríla není... (Petra)

Dobrý den. Nechtěl byste mi změnit život darováním peněz? na to se vás asi ještě nikdo neptal že ?:)))) kofarax@seznam.cz (Luboš)

Jsem si jist, že máte určitě spočítáno, že boj s korupcí je nevyhratelný stejně jako boj s prostitucí a drogami. Vše lze omezit...nikoli však zničit:-( Škoda. Vám velice závidím možnost pomáhat lidem, protože většina lidí si to nemůže dovolit. Hoďte trochu na dětskou onkologii v Motole:-) Díky J.B. (Jaromír Bílek)

Blahopřeji,takové nadání.......Hold kdo umí...umíí... (ivana)

Přinesli Vám peníze štěstí? Co považujete za svůj největší uspěch? (Ester Baumgartnerová)

1. věc: děkuji! Jste přesně ten typ člověka, které naše společnost /ne-li planeta potřebuje. V žádném případě výstřední, naopak extra normální (celé 2 generace lidí jsou s vámi za jedno). Změna politické struktury v jakémkoli státě je neuvěřitelně těžká věc. Vše je ovlivňěno a propojeno, aby k tomuto právě nikdy nedošlo. Přemýšlel jste někdy o volné energii, jako např. nedávná Keshe foundation a jejich nabídka jednotlivým státům ? Není to žádné sci-fi. Jen je potřeba to sem dotáhnout, spustit a rekonstrukce by mohla začít. Monopol na energie by tak byl naprosto pohřben. A vzniklo by místo i čas na opravdové lidské vyjádření (potenciál). Myslel jste někdy tímhle směrem, že je to vlastně naše naučená závislost, držící to celé v šachu. (pohodlnost a oddanost za rohlík tomu celému dává tu správnou tečku). Díky za váš přístup a snahu, kterou vyvíjíte správným směrem. (Funney)

nepotřebuju miliony..ani je nechci...jen k výplatě každý měsíc tak 5 tisíc navíc abych mohla žít normálně...jak na to (lenka)

Dobrý den, Vaše investice do boje s korupcí je chvályhodná, ale domnívám se, že přišla pozdě, kdy majetek, který republika ještě vlastnila po revoluci je již rozkraden a vyvezen přes různé fúze společností např. na Kypr. Domníváte se přesto, že tento boj vyhrajete? Chtělo by to především i změnu legislativy - hlavně v majetkových přiznáních při vstupu do politiky a do vysokých funkcí a dobrý kontrolní systém. Upřímně Vám držím palce, ale cítím to docela i jako boj s větrnými mlýny, neboť korupce se tak zakořenila, že možná posbíráte "ovoce" ale strom zůstane bohužel stále pevně stát. Hodně sil ať vydržíte. (Zdenka)

Blahopřejí Vám k Vašemu uspěchu.Jste první člověk v teto zemi co si vydělal penize vlastní píli a rozumem.Proto Vám fandim.Děkují (Tadeáš)

Dobré ráno! Nemám žádnou otázku, jen chci říct, že jsem ráda za takového člověka právě v naší zemi, pokud se věci ději tak jak je psáno viz výše. Dík s vírou v dobro a lásku. G. (GILE.)

Dobrý den zajímalo by mě kdyby vás někdo požádal o pomoc pomohl by jste (martina)

Vážený pane Janečku, současná politická garnitura si již náležitě nahrabala a nastlala pod okna svých úřadů kupy hnoje a barevných papírků a chystá se nás sichr opustit plavným seskokem z oken... Protože co jiného, než dobrovolnou defenestraci mohou nyní zamýšlat? Je naší občanskou povinností svým spoluobčanům ve vládních kruzích pomoci udělat poslední krok. Mohl byste nám předestřít, jaká je vaše vize jim v tomto Bohu libém počinu pomoci? Jistě existuje nějaký kulantní a výmluvný povel, eufemismus, nahrazující onu námi tak často jmenovanou destinaci (ve spojení s naší vládou). Co třeba nahrát ve všech světových jazycích (protože česky jistě přestali rozumět):"Odejděte, škodíte!" a pouštět jim nekonečnou smyčku pod okny Úřadu vlády? Srdečně vás zdravím a přeji hodně sil ve vašem úsilí vymést kuplíře od chrámu Páně...Markéta (Markéta)

Dobrý den Jak se žije s tolika penězy.Já vydělávám 14000kč a dělám 12cky.Ale pokud je někdo tak nadaný tak vám je přeji Hodně štěstí Jarka (Jarka)

Na jakou adresu Vám mám poslat číslo svého účtu? Děkuji předem. (jerry)

 neumím chatovat-potřebuji nutně Vaši radu a pomoc, oba nechceme z Česka hnusný stát, který není k žití pro slušné a nezkorumpované lidi moc prosím, potřebovala bych radu-pomoc mob.732674426-nezvedám, když neznám číslo-zlé zkušenosti-jde mi o život- moc p r o s í m www.ata-vh.cz/marta.htm (marta holaskova)

 Dobrý den pane Janeček, když tedy rozdáváte peníze, to prosím o Vás píší noviny, tak já bych prosím chtěla půjčit, protože se u nás privatizují byty a chtějí za ně nekřesťanské peníze. Líbila by se mi bezúročná půjčka. Jinak mojí otázku berte s nadhledem a přeji mnoho dalších úspěchů.. (Saidová J)

Bojím se, že se naše republika modrých pijavic už nikdy nezbaví, myslíte , že máme ještě šanci ? (Jarda )

Přežije podle Vás Euro? Díky (Karel Polák)

Dobry den! Jste majitelem letiste Tocna? Pokud ano, moc se nam tam libi detske hriste a budouci muzeum. Tesime se na hospudku. Diky za skvely pocin! (Blanka K.)Odobrý den, bylo by možné kdyby jste mohl darovat nějakou korunku hluchoslepym do klubu přátel červenobílé hole? (dadulka)

 Dobrý den, chci se Vás zeptat, celý život pracuji s dětmi a teď se naše občanské sdružení snaží postavit netradiční a velmi originální dětské multifunkční hřiště, které nemá srovnání s těmi tradičními.Myslíte, že bych Vám mohl poslat projekt, zda byste jej nechtěl podpořit?Vše maximálně transparentní, v případě potřeby osobní schůzky přijedu kdykoli kamkoli. Snažíme se již delší dobu sehnat finanční prostředky, je to však běh na dlouhou trať...Díky moc Mgr. Dan Foldyna, 776 046 674, carlos.11zavinacseznam.cz (dan foldyna)

 Dobrý den myslíte si že spasíte český národ,který nechce být spasen??? Držím Vám palce a přejí Vám vše nej.... (Marika R.)

Neznám Vás pane Janečku a to co jsem si přečetl v krátkém úvodu tohoto článku – klobouk dolů. Zajímalo by mne, jestli jste si odhadl, jaké procento dotazů bude směřováno na vaše rozdávání peněz? (Václav Karásek)

 firma BAYSTON mě připraví uplně o všechno- zůstanu někde u popelnice na invalidním vozíčku a umrznu-neumím se bránit, kdo mi může pomoci??? marta holásková www.ata-vh.cz/marta.htm (marta holaskova)

zdravim jestlyže mate dostatek, co takhle dat je dětem,,, a nemohoucim lidem,,,, korupci nikdy nevymažete,,, ta tu byla ot jak živa,, mate to stejne jako s nejstaršim řemeslem na světě,,,, (milan G....)

 Obdivuji Vás, jste jeden z mála, který podle mne ví, že peníze neznamenají vše. Za peníze jsi lze koupit skoro vše, ale úctu a uznání lidí si za ně nekoupíte. Chci se tedy zeptat, zda budete dál pokračovat v tom co děláte? A jaké máte další plány, projekty. Přeji Vám krásný den a Ať se Vám splní to, co si přejete. (Zdenka)

 Vážený pane Janeček, chtěla bych také umět vydělávat penízky jako Vy - naučíte mě to??? Pěkný den a děkuji předem za odpověď!! (Radka)

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o pomoc.Dostala jsem se do tíživé životní situace a potřebovala bych půjčit 300.000,- s nižším úrokrm než nabízejí banky,na zaplacení dluhů. Jsem sama s dcerou.D pozdravem (Praha, Simona)

 Z Vašich článků a rozhovorů s Vámi jsem nabyl dojmu, že chcete změnit zavedenou zastupitelskou demokracii. Váš nápad s dvěma volitelnými kandidáty s každé strany a s mínusovými hlasy by asi měl katastrofální následky a Váš názor, že voliči jsou inteligentní (tedy většina z nich) jistě nemyslíte vážně a tím vše shazujete. Hezký den. (Martin Bauman)Odpoved:

pane Janeček, zachrańte sebe.... ( Stanislav)

Dobrý den, předem chci říct že jste dobrý v tom co děláte, a je škoda ,že takových lidí není mnoho.Pokud by jste měl zájem o pracovníka z Ostravy,který ,ale vašemu oboru matematika moc neholduje stačí napsat na mail mays2@seznam.cz děkuji a přeji hezký den. (Jan Maysner)

Dobrÿ den, není na čase si už konečně nahlas ŕíct pravdu , že lidi nezvolili komunisty kvůli vládním změnám , ale protože už mají dost všech Bémů, Janoušků, Rittigů, Richtrů, Šťastných, Vondrů, Dvořáků, atd. ? (Jana Stupková )

 Dobrý den,mám velkou prosbu.V únoru jsem havarovala a zničila auto ,když jsem jela pro manžela do nemocnice který trpí onkologickým onemocněním.Abych ho mohla vozit na léčbu půjčila jsem si 40 000kč na starší auto,jenže jsem nedomyslela důsledky a jelikož jsme oba v invlidním důchodu nedří se mě částku našetřit,protože důchody nám vystačí akorát na bydlení a náklady na léčení nás obou.Jednám takto poprvé,ale prosím Vás,Jestli by jste nám nemohl pomoci jakoukoli částkou.Děkuji byť jen za odpověď Novotná (Stána Novotná)

vážený pane, chtěla bych se zeptat jak chcete bojovat s korupcí? Vždyť je všude kolem nás. Pokud máte upřímný zájem s tím bojovat, tak musíte pocházet ze severomoravského kraje? (vilášková gerta)

Potřebuju vyhrát ve sportce nemáte tip na čísla? Dík (lenka)

rád by som zbohatol aj ja,kolko stojí Vaš počítačový program? (Luboš)

 Dobrý den, podle čeho si vybíráte tak peníze pošlete. Nepřipadá Vám to v této republice trochu jako je házet do černé díry? (Lucie Gregorová)

Jste blázen? rozdávat peníze? taky mám finanční problémy ale ať si každý vydělá..mě by zajímal ten prográmek nebyl by k dispozici ? :D (elisss)

Vážený pane Janečku, jedna zásadní otázka - "Jsme planeta obchodníků nebo lidí i jiného zaměření - viz Malý princ", za odpověď děkuje učitelka ekonomie. (Helena Kuchynková)

Pomohli by ste vymiesť "Augiášov chliev" aj na Slovensku? Pravdepodobne ste počuli o kauze Gorila a takmer po roku od zverejnenia prepisov odpočúvania je aj najväčším optimistom jasné, že orgány činné v trestnom konaní sú síce činné no "skutek utek". A tak bezhanby prebehla ďalšia nehorázna kauza s predajom akcií spoločnosti Tehelné pole a.s. http://ekonomika.sme.sk/c/6555838/siroky-kupil-akcie-hotela-od-mesta-za-symbolicku-sumu.html (Rišo (Bratislava))

Dobrý den,jestli opravdu rozdáváte peníze a máte nazbyt 200 000,tak mně by moc pomohly,přišla jsem kvůli manželovi o vše,hrozí mě a dětem vyhazova z bytu,Děkuji za odpověď,Lenka (Lenka)

gogo ( 7. prosince 2012 17:40 )

Ve své oboru je asi pan Janeček jistě schopný, ale jeho představy jak zlepšit morálku lidí této země jsou více než dětsky naivní...

kamii ( 20. října 2012 14:50 )

chtěl jste nové audi nebo jen chatku na Slapech ?

kamii ( 20. října 2012 14:49 )

kamii ( 20. října 2012 14:49 )

Já myslela, že mělo jít o otázky a ne o žebrání peněz....fakt hnus. Jestli má tolikhle peněz , tak je schopnej a nevím proč by měl někomu dávat 100 tis. na chatu či podobné blbiny ....

abvydavatelstvi ( 20. října 2012 13:08 )

Je to pravda..... pokud lidé nezacnou byt samostatní a neprestanou se spoléhat na stát tak nikdy se mít dobře nebudou.... každý by se měl živit tím co umí nejlépe... přehodnotit svůj život a to jak umí hospodařit s penězi a se vším ... někdy lidé nadávajia stěžují si na bídu a přitom hrají na automatech a pijí alkohol .... lidé se musí naučit větší zodpovědnosti....

Zobrazit celou diskusi