Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Mrazivý pohled vraha: Milenecký pár upálil v chatce

Autor: iza, ČTK, oj - 
19. října 2012
14:18

Považovali ho za kamaráda. Ladislav Duriš však Aničce (†15) a Petrovi (†23) jejich lásku záviděl. Letos v březnu po oslavě narozenin milenecký pár chladnokrevně ubodal v chatce v Karviné. Tu pak zapálil, aby zakryl stopy. Hrozil mu výjimečný trest, soud ale rozhodl jinak. Za zmaření dvou mladých životů si za mřížemi odpyká jen 18 let.

Vyslechnout rozsudek si v pátek přišla k soudu maminka i nejlepší kamarádka Aničky Sára. Přišel i Petrův otec. Všichni byli výší trestu zděšení.

Ďuriš se k vraždě patnáctileté dívky a jejího o osm let staršího přítele nepřímo přiznal. Na útok z března si ale údajně nepamatuje.

Vzpomíná si jen na to, co se dělo před vraždou. "Vypil jsem asi šest piv. Pak jsme společně z lahve popíjeli rum. Venku jsme si ještě zakouřili marihuanu. Po ní jsem začal mít divné představy. Měl jsem pocit, že se něco děje," řekl mladík s ledovým výrazem v tváři.

Pak se mu údajně vybavuje pouze to, jak stojí v kuchyňce zahradní chatky se zkrvaveným nožem v ruce. "Viděl jsem tělo a peřinu od krve. Rozhodl jsem se chatku zapálit," vysvětlil Ďuriš.

Po činu odjel taxíkem do herny. Doma pak pečlivě vypral své šaty. Zlikvidoval tak biologické stopy. Rozsudek není pravomocný. Ďuriš se v jednací síni odvolal. Státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zelena.karkulka ( 19. října 2012 23:05 )

já četla Husák

naidka ( 19. října 2012 18:18 )

ono to cenzuruje i koc.oura.

naidka ( 19. října 2012 18:17 )

tak tuhle neznám, hofíku, ty se nezdáš!

hakari.takara ( 19. října 2012 16:41 )

taky si říkám, že se jí rodiče mohli víc věnovat a mohla tu dnes ještě být.

domrdka ( 19. října 2012 15:54 )

Hnusák od pohledu.

Zobrazit celou diskusi