Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obchod s lidmi pokračuje: Islamisté nakupují děti, dělají z nich vojáky

Islamisté nakupují na Mali děti a dělají z nich vojáky
Islamisté nakupují na Mali děti a dělají z nich vojáky  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
13. října 2012
09:30

Lidský život pro islamistické radikály na Mali neznamená nic. S ženami zacházejí jako s věcmi a s dětmi dokonce obchodují. Dělají z nich vojáky!

Radikální muslimové, kteří ovládají severní část Mali, porušují lidská práva a zejména práva žen. "Islamistické milice také od obyvatel kupují děti, které pak zneužívají jako vojáky," řekl šéf OSN pro lidská práva Ivan Šimonović. Jedno dítě se prý prodává za cenu kolem 600 dolarů (11.600 korun).

Islamisté se od jara, kdy se jim podařilo ovládnout asi dvě třetiny Mali, snaží v zemi zavést přísnou verzi práva šaría. Hříšníky podle OSN i organizací na ochranu lidských práv bičují nebo jim usekávají ruce. Nejméně jeden pár obviněný z cizoložství prý ukamenovali. Zakázali mimo jiné alkohol, cigarety nebo poslouchání hudby.

Podle Šimonoviče, který se nedávno ze západoafrické země vrátil, má řada nařízení největší dopad na ženy. Ty se musí zakrývat a nesmí nosit šperky nebo používat parfémy. Islamisté navíc omezují jejich přístup k práci a sestavují dokonce seznamy žen, které jsou těhotné nebo mají děti, ale nejsou vdané.

Řadu žen prý také radikálové nutí do manželství. Údajně je možné koupit si manželku za méně než 1000 dolarů (asi 19.400 korun). Některé z nich jsou pak zneužívané k prostituci.

kristinanovaczkova ( 13. října 2012 20:11 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od srpna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.Cervena-Cerna.cz

lipno ( 13. října 2012 12:19 )

A to se divíte? U nás to bude za chvíli, začne to lidmi, kteří nebyli dost hysteričtí, když Chrchla konečně natáhl bačkory

Zobrazit celou diskusi