Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka (†33) zemřela na rakovinu: Lékaři ji 30x řekli, že je zdravá

Autor: Ladislav Leimer - 
11. října 2012
11:51

Britka Jeannine Harvey (33) si od loňského prosince neustále stěžovala na bolesti břicha. Někdy byly tak silné, že nemohla sama vstát. Doktoři ji ale odbývali, že je zdravá a bolesti má z nervů. Když v dubnu zjistili, že má rakovinu děložního čípku, bylo už pozdě...

Když poprvé dorazila Jeannine před Vánoci do nemocnice, lékaři ji ujišťovali, že o nic nejde. Prý jde o bolesti z nervů, úzkosti a možná dokonce z natrženého vazu! Nic z toho nebyla pravda. Stejné řeči o tom, že je v pořádku, slyšela od jiných doktorů i v dalších dvou nemocnicích.

Nádor měl 8 centimetrů!

„V jednu chvíli jsem dokonce prosila doktory na kolenou, ať si sestru vezmou. Její léčba byla jak něco ze středověku,“ vypráví její sestra Marie Donovan (34). „Byla ochromena bolestí, ale nikdo nechtěl poslouchat,“ dodala. Celkem si třicetkrát vyslechla, že je v pořádku. Když jí lékaři konečně objevili v dubnu nádor na děložním čípku, měřil už 8 centimetrů a rozrostl se na pánev.

Já umírám, já umírám...

Chemoterapie nezabírala, na léčbu bylo už pozdě. Přitom už první testy z prosince 2011 vznesly podezření na rakovinu. Jeannine byla 13. července přijata do hospice, kde po 10 dnech zemřela. Její rodina si natočila její poslední dny na video a soudí se s nemocnicemi kvůli zanedbání péče. Jeannine před smrtí jen neustále vykřikovala: „Já umírám, já umírám.“ Zůstaly po ní čtyři děti – Paul (16), Jack (12), Frankie (5) a Ella (2).

maximillian ( 12. října 2012 09:23 )

V UK je archaicke polosocialisticke zdravotnictvi. Je to znama vec. Takhle to pak vypada...

labirintoa ( 12. října 2012 06:41 )

Gynekologie existuje, neexistuje např. pediatrie. Ale existuje prostě blbě. A s těmi imigranty je to pravda. Mají vše zadara, aby byli hodní, běžný angličan cáluje. Ale pak to také tak podle toho vypadá.

labirintoa ( 12. října 2012 06:39 )

V Británii to tak je. Když chcete na preventivní prohlídku, musíte si vymyslet problém. Pokud se tedy na linku dovoláte. A i tak mohou být prohlídky dost "lang sang". Dceři mé kamarádky s velkou pompou dělali školní prohlídku očí a přehlédli jí pět dioptrií. Přišla na to až tady, když tu byla na dovče. Tam to tak je. Musíte mít prachy na super kliniky, jinak zdravotnický středověk...

anka ( 12. října 2012 01:25 )

prave v tom se mylite....125 test by to mel najit, ale kamaradce ho delali a nenasli tam vubec nic,ultrasound nic..nekdy ma jeden smulu....casto prechod u zen ma stejne symptomy jako rakovina...

prefikana ( 11. října 2012 23:49 )

 Memu synovi v Anglii srazeli lekari teplotu tak, ze v zime na pokoji kde ho umistili otevreli okno, sebrali mu prikryvku a veskere obleceni a nechali ho tam tak snad 2 hodiny, okno nesmel zavrit. V restauraci snedl neco cim se priotravil, zvracel a mel prujem. Druhy den ho soklo, kdyz mu prinesla sestricka k obedu hamburgera z hoveziho masa. Nesnedl ho a rekl, ze jde domu ... a tak se take stalo. Maji velmi zvlastni zpusob lecby v te Britanii, jen co je pravda!

Zobrazit celou diskusi