Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Silničáři rozbořili vestibul metra: Cestující se bojí, že jim strop spadne na hlavu!

Autor: Tereza Hodáliková - 
9. října 2012
19:39

Vestibul metra na Floře podepírají pochybné vzpěry. Cestující tudy procházejí s obavami. Během rekonstrukce tramvajové trati nad stanicí totiž došlo k propadu stropu ve vestibulu stanice! Když se o důvod vzpěr Blesk začal zajímat, Dopravní podnik oznámil, že už je vše v pořádku a vzpěry zmizí.

„Je to tady od té doby, co rekonstruovali hořejšek. Tak 3 týdny, možná už měsíc. Prohýbaly se tady stropy a to jsem se opravdu bál. Pak to podepřeli,“ popsal Blesku Jan Hromas (33), který jen pár kroků od těchto podpěr prodává ve stánku DVDčka. Má tedy o všem přehled... „Zaslechl jsem, že se tam uvolnily nějaké kabely,“ dodal Hromas.

Podpěry zmizely, když se Blesk zeptal

Stačil ale jeden jediný dotaz Blesku, co jsou podpěry zač a co ve vestibulu stanice metra A Flora dělají, a věci se najednou daly do pohybu. „V současné době je již rošt pevně přikotven do stropní konstrukce tak, jak navrhl specialista. V dnešní noční směně budou podpěry odstraněny,“ informovala Blesk mluvčí pražského dopravního podniku Tereza Krásenská s tím, že důvodem byla právě rekonstrukce tramvajové trati. „Došlo k uvolnění závěsného roštu podhledu. Pracovníci Dopravního podniku zajistili provizorně uvolněný rošt zmíněnými podpěrami,“ dovysvětlila Krásenská.

Rekonstrukce vyšla na 86 milionů

11. září dopravní podnik ukončil rozsáhlou rekonstrukci na křižovatce poblíž stanice Flora, která byla zahájena 27. června. Kromě stavebních úprav křižovatky a přilehlých tramvajových tratí došlo také k rekonstrukci zastávek, trolejového vedení a zřídily se nové výhybky včetně jejich ovládání a vytápění. Stavba přišla dopravní podnik na 86 milionů Kč.

ANKETA:

Rostislav Zemek (34) s dcerou Agátkou (1,5)

„To víte, že když to tady vidím, že se bojím. Mám tu s sebou navíc malou dceru, nedokážu si představit, že by se jí něco stalo.“

Martina Pazourová (49)

„Už je to tady opravdu dlouho. Raději se tomu vyhýbám. Člověk nikdy neví. Kapala tady dokonce voda. Věřím ale, že je to dostatečně zabezpečené. Doufám...“

veradobrilkova ( 9. října 2012 20:28 )

Lidi, 95% naroda si alespon jednou v zivote vsadilo loterii. Ja ne! Nechci zivit sejdire typu Husak a spol, protoze v loterii NIKDY NIC NEVYHRAJETE! Objevila jsem ale system www.Cervena-Cerna.cz a konecne se penizky sypou i ke me! Velice doporucuji! Nesazejte v loterii, vyzkousejte toto a budete nadseni!

Zobrazit celou diskusi