Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Angela Merkel v Řecku: Říkají ji Hitlerova dcera a coura!

Autor: simao, ČTK - 
9. října 2012
17:03

Pořádně silné vášně vzbudil příjezd nenáviděné německé kancléřky Angely Merkel do Řecka. Protesty přerostly ve střety demonstrantů s policií, o hanlivá hesla, ale i nacistické kříže nebyla nouze. Není to poprvé, kdy Merkel v Řecku přirovnávají k Adolfu Hitlerovi.

Atény dnes připomínaly nejvíc ze všeho policejní manévry. Na 6000 policistů se vydalo do ulic řecké metropole. Do země totiž přijela nenáviděná německá kancléřka Angela Merkel.

Vřelého přijetí se nedočkala. Řeč není o přivítání ze strany premiéra Antonise Samarase, ten se choval jako pravý gentleman. Do ulic se však vydaly tisíce rozvášněných Řeků.

A mnozí z nich si k Merkel servítky rozhodně nebrali. Někteří přivítali kancléřku v nacistických uniformách a se zástavami s hákovými kříži. Merkel totiž přirovnávají v krachujícím Řecku k nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi.

Dopady řecké krize: Kameny proti slznému plynu a NE čtvrté říši

"Ne, čtvrté říši!", či "Hitlerova dcero, pryč z Řecka", stálo podle agentury DPA na jednom z transparentů... Jiní se rozhodli pro obecnější nadávky: "Pryč z naší země, ty couro," vzkazovali bez zrnka úcty Merkel.

Před řeckým parlamentem pak došlo i ke střetům demonstrantů s policií. Na létající kameny, láhve i klacky zareagovala pořádková služba slzným plynem. Zkrátka veselo. Oficiálně vydaný zákaz protestů nebrali lidé příliš vážně. Do okolí parlamentu jich dorazilo podle odhadů na 40 tisíc.

Řekové v německé kancléřce vidí hlavní překážku při vyjednávání o mezinárodní finanční pomoci bankrotující zemi.

Merkel se tak vydala do jámy lvové. Do Řecka zavítala poprvé od vypuknutí hluboké ekonomické krize v roce 2010. Slibovat peníze však nepřijela, jen chtěla vyjádřit účast a podporu a vyslechnout si úsporné plány Samarasovy vlády, která se dohodla na úsporném balíčku ve výši 11,5 miliard eur. A to Řekům nevoní.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fandamilan ( 4. dubna 2013 12:59 )

Plně souhlasím snázorem řeků.Je to škaredá tlusta uzurpatorka.Něco takového plánoval dolfa.Ted to delá unie v čele s tlustou bertou Merkel.Jsou to přeně myšlenky Hitlera,i stěmi válkami.Proto je třeba takové lidi hromadně likvidovat.

vrtajzub ( 2. dubna 2013 15:01 )

kung fu -

vrtajzub ( 2. dubna 2013 15:00 )

kung fu - ja im fandím tiež

vrtajzub ( 2. dubna 2013 13:44 )

panasonik - ty si veľmi emotívny. Lepšie je argumentovať ako nadávať nie ?

vrtajzub ( 2. dubna 2013 13:42 )

pohadkamáje - ono to tak len vyzerá, zámer je jasný, ked si o tom preštuduješ nejakú dostupnú literatúru, zmeniš názor o tom, komu prospieva situacia v grécku a prečo.

Zobrazit celou diskusi