Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejnesympatičtější člověk na zemi? Putin! Je jako Stalin, napsal Forbes...

Autor: shp, ČTK - 
5. října 2012
07:49

Přemýšleli jste někdy, kdo je nejnesympatičtější osobou na světě? Novinář ekonomického magazínu Forbes ano a dospěl k jasnému závěru. Nikoho asi nepřekvapí, že je jí politik. „Vítězem“ se totiž stal ruský prezident Vladimír Putin, kterého Forbes přirovnal ke Stalinovi.

Za nejnesympatičtějšího člověka na světě označil komentátor časopisu Forbes ruského prezidenta Vladimira Putina, kterého přirovnal ho ke Stalinovi. „Stal se v raném mládí pracovníkem KGB a dodnes je spojen se speciálními službami. Je to jeho náboženství,“ napsal Paul Johnson.

Putina chrání 250 tisíc lidí

Autor nabádá, abychom nezapomínali, že nehledě na bouřlivý rozvoj Číny je Rusko "z vojenského hlediska mnohem silnější než Čína a v určitém smyslu dokonce i silnější než USA". Podle něho má Rusko "největší jaderný arzenál na světě". A Putin tyto strašné zbraně osobně kontroluje. Podle informací pozorovatelů zřejmě chrání Putina tolik lidí, kolik chránilo i paranoidního Stalina v posledních letech - kolem 250 tisíc pracovníků zvláštních služeb.

Putin si potrpí na luxus

A rezidencí má Putin přibližně taky stejně, jako měl Stalin - dvě desítky. Rozdíl je v tom, že některé Stalinovy rezidence byly tajné, zatímco Putinovy jsou všechny, alespoň se tak domníváme, známy. Samozřejmě je zcela možné, že má i jiné, které jsou určené k použití v době války nebo pro mimořádné situace. Rozdíl mezi oběma politiky je i v tom, že Stalina nezajímaly peníze a luxus. Například obvykle spal na gauči.

Jachta, desítky letounů...

„Putin miluje bohatství, rád hromadí majetek, i když je krajně nevkusný,“ píše Johnson. Putin je například hrdý na svoji kolekci hodinek, která má odhadem hodnotu více než 600 tisíc dolarů. Jeho vila na břehu Černého moře má hodnotu kolem miliardy dolarů a je vybavena všemožným drahým zařízením. Má také jachtu v hodnotě kolem 50 milionů dolarů a desítky letounů.

Jirka1313 ( 5. října 2012 12:20 )

U mně v hitparádě nesympatie vede Lukašenko. Blý Rus.

Jirka1313 ( 5. října 2012 12:20 )

No a to by právě neměl.

mandat ( 5. října 2012 12:20 )

SOUHLAS. SLIZKY A NESYMPATICKY CLOVEK.

jana999 ( 5. října 2012 11:22 )

prostě jelcin lezl amíkům do zádele a putin ví co jsou zač a nemá potřebu před někým hrbit záda, jako češi

makmark ( 5. října 2012 11:09 )

druhý odkaz zkrácen zde: http://www.zkracovatko.cz/54oQbw

Zobrazit celou diskusi