Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bankovního lupiče s odjištěným granátem zadržel náhodný chodec

Lupič banku přepadl s granátem, zastavil ho duchapřítomný chodec
Lupič banku přepadl s granátem, zastavil ho duchapřítomný chodec  (Autor: Blesk)
Autor: Jiří Čada - 
3. října 2012
16:54

S odjištěným granátem v ruce vstoupil v úterý před čtrnáctou hodinou do ČSOB banky na ulici Horní v Havlíčkově Brodě muž (54) z Klatovska na Plzeňsku.

Na pokladní si lupič vynutil vydání více než sto tisícové částky. S lupem se pak dal na útěk. Nečekal však, že už jeho vstupu do banky si povšiml náhodný svědek Martin B. Ten si na lupiče počkal. „Využil toho, že lupič na chodníku klopýtnul. Skočil na něho a přimáčl ho k zemi. V tu chvíli už přijížděla na místo policejní hlídka,“ informoval Blesk jeden ze svědků lupičova zadržení.

S granáty mají v bance už zkušenosti

Policisté u muže zajistili granát, pistoli a ukradené peníze. Na místo byl přivolán rovněž pyrotechnik, který měl za úkol zjistit, zda se jednalo o „ostrý“ granát či pouze atrapu. Granátem na stejnou banku v Havlíčkově Brodě už před sedmi roky zaútočil bývalý vojenský veterán. Tehdy jeden z granátů před bankou hodil po zasahujících policistech. Druhý pak mu vypadl z ruky a muž po explozi na následky zranění zemřel.

 

 

fjdksla ( 3. října 2012 17:31 )

KLOPÍTL!!!Jéžišmarjájózefe,fakt jste v Blesku tak chudí, že si nemůžete dovolit korektora? Nebo jste tak chudí duchem, že ty hrubky nevidíte???

Zobrazit celou diskusi