Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tajná zpráva policie: Prezidentovi ochránci zbraň viděli, ale otočili se

Prezidentova ochranka selhala. O útoka věděla, ale nic neudělala - raději se otočila zády.
Prezidentova ochranka selhala. O útoka věděla, ale nic neudělala - raději se otočila zády.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: psch - 
3. října 2012
11:16

Že si ničeho nevšimli a proto nereagovali? Omyl! Prezidentova ochranka vše jasně viděla, útočníka i zbraň. Místo toho, aby dělali svoji práci, obrátili se zády a dělali, že se nic neděje.

Už několik dní se diskutuje o selhání ochranky prezidenta Václava Klause (71) při pátečním útoku Pavla Vondrouše v Chrastavě. Atentátník, jak ho sám prezident nazval, na hlavu státu několikrát vystřelil z airsoftové pistole.

Tajná zpráva z policejního prezidia, kterou zveřejnilo středeční Právo, ale říká, že prezidentovi bodyguardi vše viděli. Všimli si útočníka Pavla Vondrouše, jeho zbraně, i jeho úmyslu zaútočit na prezidenta. Útoku ale nezabránili, místo toho se obrátili zády a pokračovali v chůzi. Co by se ale stalo, kdyby byla zbraň pravá?

Podle deníku materiál detailně popisuje role každého ochránce zvlášť. Nejužší ochranu Klause tvořilo šest policistů, přímo u něj byli čtyři z nich – dva před ním a dva za.

A aby toho nebylo málo, ochránci se provinili i tím, že prezidenta po incidentu ihned neodvedli do bezpečí. Dva nejbližší Klausovi ochránci porušili závazný pokyn policejního prezidenta, který jim káže udělat vše pro odvrácení nebezpečí.

itartas ( 6. března 2013 06:50 )

no to se může stát jenom v Česku...názorný příklad

itartas ( 6. března 2013 06:49 )

itartas ( 6. března 2013 06:48 )

přesně tak

itartas ( 6. března 2013 06:48 )

bome ( 3. října 2012 22:35 )

V pohode, tebe beru...

Zobrazit celou diskusi