Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po porodu volala záchranku: Našla jsem miminko, zabalené ve svetru a igelitce!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, simao - 
2. října 2012
13:45

Případ odloženého miminka ve Slaném nabral nečekané obrátky. Záchranka přijala volání o nalezeném a podchlazeném novorozeněti, které bylo zabalené jen ve svetru a igelitce, v pondělí večer. Vyšlo však najevo, že holčičku nenechala její maminka (22) tak úplně na pospas.

Výzvu k výjezdu přijalo zdravotnické operační středisko v Kladně v pondělí v podvečer. Ihned proto nasměrovalo svou službu do zahrádkářské kolonie nedaleko lesíka ve Slaném.

Tam malou holčičku údajně (podle telefonátu) našla náhodná kolemjdoucí, která venčila psa. V ČR přitom funguje pět desítek babyboxů na odkládání nechtěných dětí...

"K případu okamžitě vyjela rychlá zdravotnická pomoc a lékař systémem rendez-vous ze Slaného. Holčička byla podchlazená, ale jinak v pořádku," potvrdila včera ČTK mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Záchranku volala matka po porodu!

A policie se pustila do vyšetřování, kdo čerstvě narozenou holčičku odložil. Objevily se však zcela nové okolnosti případu.

„V průběhu vyšetřování jsme zjistili, že to nebylo žádné odložené dítě, ale že volala přímo matka," prozradila Právu nečekané rozuzlení Jana Šteinerová, mluvčí kladenských policistů.

Mladá maminka (22) po porodu upadla patrně do šokového stavu, ve kterém sama zavolala na záchranku, že jako cizí chodkyně náhodou našla opuštěné děťátko.

"Dítě bylo v pořádku převezeno do nemocnice ve Slaném stejně jako jeho matka, ta však měla zdravotní problémy po komplikovaném porodu," potvrdila policejní mluvčí s tím, že případ bude podle všeho vzhledem ke stavu matky i tomu, že byla patrně po celou dobu s novorozencem, odložen.

londynskypes ( 2. října 2012 21:06 )

londynskypes ( 2. října 2012 21:06 )

s tim taky ty behny dneska manipuluji..

hutnik ( 2. října 2012 15:43 )

U použité, dva roky staré fotky malého Jana Vančury bylo Foto: Ladislav Křivan. Tady je pod stejnou fotkou "jako" holčičky uvedeno Foto: abl. Víme první? Blesk byl u toho? Kdepak, tady se vaří z vody.

brekekesalami ( 2. října 2012 14:48 )

otcové bývají většinou neznámý

brekekesalami ( 2. října 2012 14:47 )

a lesa!

Zobrazit celou diskusi