Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přizabili muže kvůli 76 korunám: Soud jim potvrdil 14 let vězení!

Autor: Pavel Ryšlink - 
1. října 2012
20:18

Náhodného chodce se loni koncem října rozhodli oloupit Jiří Kůt (22) a Martin Živkov (22) z Rosic. Chlapíka zbili, svlékli donaha a nechali ho ležet na poli v pětistupňovém mrazu. Sebrali mu přitom jen 76 korun. Vrchní soud v Olomouci jim nyní za pokus vraždy potvrdil čtrnáctileté tresty.

Mladíci si vyhlédli muže (47) vedoucího kolo, když se v noci vraceli z hospody. Kůt ho srazil ze srázu a potom ho oba bili pěstmi a zběsile do něj kopali.

Pak ho svlékli, šaty roztrhali a nechali ho nahého ležet na mraze. Chlapík přežil jen díky tomu, že krátce po přepadení ho objevil náhodný kolemjdoucí. S omrzlinami a vážnými poraněními hlavy a hrudníku bojoval pak několik týdnů v nemocnici o život.

Už krajský soud vyměřil mladíkům čtrnáctileté tresty. Oba se teď u vrchního soudu domáhali zmírnění právní kvalifikace na pouhé ublížení na zdraví a nižších trestů.

„Jejich odvolání jsme jako nedůvodná zamítli. Nalézací soud správně vyhodnotil míru účasti obou obžalovaných a v dané právní kvalifikaci stanovil odpovídající tresty,“ řekl Blesku mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.

jahodove_ticho ( 1. října 2012 21:06 )

imrich ( 1. října 2012 20:53 )

no jsou to asi mentálně stejně inteligentní "kluci", jak s oblibou někteří lidí označují žháře z Vítkova, mohli by si podat ruce

lukasj ( 1. října 2012 20:51 )

Prosím, neurážejte idioty. Tohle je škodná.....

Zobrazit celou diskusi