Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Klausův atentátník: Jsem komunista, muž velkých myšlenek. A gramatických chyb!

Autor: INT, simao, mok - 
30. září 2012
10:25

Atentátník Pavel Vondrouš (26), který vystřelil z plastové pistole na prezidenta Václava Klause, zveřejnil na sociální síti důvody, kvůli kterým se rozhodl k tak šokujícímu jednání. Je prý mužem velkých myšlenek... a také gramatických chyb. Vedle toho zřetelně hájí komunismus a maketu zbraně prý použil proto, že je to lepší, než házet rajčata nebo vajíčka.

"To, co jsem provedl, jsem neudělal na nějakou obědnávku ani pro vlastní zviditelnění. Chtěl jsem pouze poukázat na zhoršující se kvalitu života obyčejných lidí a velký problém s mafianskými praktikami v České republice, které decimují národ," napsal na sociální síť Pavel Vondrouš. Byť v originále s několika pravopisnými chybami.

Muž velkých gramatických chyb a myšlenek

Sám sebe označuje za obyčejného dělníka, gramatiku a pravopis proto občas neřeší. Důležité jsou velké myšlenky. Ale také činy. Mezi ně ale nepovažuje třeba demonstrování na Václaváku. To prý nechává vládnoucí garnituru chladnou. 

Proč však zaútočil na Klause zrovna pistolkou? Házení rajčat nebo vajíček prý na politiky prostě nezabírá. A tak si na pomoc vzal plastouvou zbraň, maketu "čezety".

"Nechtěl jsem házet nějakými vyjíčky, nebod vuci tomu jsou politici hluší a slepí," napsal doslova atentátník. A ve svém vzkazu pokračuje. "Použil jsem maketu zbraně, né proto, že bych chtěl někoho zabít či zranit, ale proto že tento čin bude mít větší váhu než rajčata a vajíčka."

Na sociální síť přitom vyjadřoval svou nespokojenost delší dobu, jak je patrné i ze vzkazu, který publikoval před více než půl rokem. Ani tomu se nevyhnuly hrubky.

Tohle o sobě píše útočník. V gramatice trochu pokulhává Tohle o sobě píše útočník. V gramatice trochu pokulhává | Facebook.com

Podle svých kamarádů se svářeč z Liberecka o politiku zajímal dlouhodobě. Mnohdy prý nemluvil o ničem jiném. A připravoval se i na demonstrativní čin. Nejen tím, že si koupil maketu "čezety", tedy zbraně ČZ 75. Byl si prý také obhlídnout místo, kde Klaus slavnostně otevíral nový chrastavský most.

Video  Video z útoku na prezidenta Klause, jak ho zachytily kamery televize Prima Family  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Z komunistické strany ho vyloučili

Kvůli pátečním událostem byl střelec na Klause obviněn z výtržnictví a hrozí mu až 2 roky vězení. Po výslechu v Chrastavě a vazbě v Liberci však již byl po zhruba 26 hodinách na policii propuštěn na svobodu, kde probíhá jeho další vyšetřování.

Zajímavý je však i vztah levicově smýšlejícího Vondrouše ke KSČM. Stranický šéf Vojtěch Filip však dal včera v televizním vysílání od atentátníka ruce pryč. "Útočníka neznám, nikdy jsem ho neviděl," řekl televizi Nova. KSČM pak v reakci na útok na prezidenta vydala prohlášení, ve kterém odsuzuje jakékoliv násilnosti v politice.

Sdílnější však byla předsedkyně libereckých komunistů Dana Lysáková: "Koncem února letošního roku projevil zájem o členství, následně se v jedné z libereckých organizací strany zúčastnil asi dvou členských schůzí, ale jak sám uváděl, tak v podstatě nebyl nijak aktivní a ničeho se nezúčastňoval. Byl pasivní, neplatil členské příspěvky a začátkem září mu bylo zrušeno členství," sdělila pro Mladou Frontu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

innocent12 ( 1. října 2012 09:38 )

makmark ( 1. října 2012 04:36 )

Je to už zase stejné jako za Husáka - nám po velmi kritickém projevu Miloše Kopeckého na sjezdu spisovatelů pak tvrdili, že Kopecký byl zfetován a jeho projev mu někdo napsal a podstrčil, že to nebylo z jeho hlavy

makmark ( 1. října 2012 04:33 )

ano, vždyť to lidi tak skoro všichni vnímají, jen se to v našem království pravdy a lásky nesmí přesně pojmenovávat - média mlží jako o nějakém pomatenci

makmark ( 1. října 2012 04:31 )

aha, ale já naivně myslel, že neznalost gramatiky je v Blesku normalita

zelena.karkulka ( 1. října 2012 01:00 )

toho retarda by mohli z fleku angažovat jako redaktora do Blesku,píše stejně

Zobrazit celou diskusi