Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V Kralupech se do sebe pustili neonacisté s ultralevičáky: Vzduchem létají lahve!

Policie se snaží neonacisty držet od ultralevičáků
Policie se snaží neonacisty držet od ultralevičáků  (Autor: Blesk - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
28. září 2012
15:15

Zhruba 150 pravicových radikálů se sjelo na osmý ročník Svatováclavské manifestace do Kralup nad Vltavou. V centru města se střetli se svými odpůrci, kterých je zhruba 300. Vzduchem létaly dokonce lahve.

Oba tábory od sebe odděluje potok, na místě zasahuje také několik desítek policejních těžkooděnců. Vzduchem létají skleněné lahve, ozývají se výbuchy petard. Svatováclavskou manifestaci pořádají nacionalisté. Ti vyrazili za doprovodu policie od nádraží do centra města. Cestou provolávali různá hesla, například "Svobodu, svobodu!".

Policie je drží od sebe

V centru města mají happening jejich odpůrci. Hraje tam hudba, na jednom z domů je velký nápis "Kralupy proti neonacismu". Policie se snaží oba tábory udržet od sebe. Kromě těžkooděnců zasahují i policisté na koních, nad městem krouží policejní vrtulník. Až do loňského roku se manifestace pravicových radikálů na svátek svatého Václava konaly v Kladně. První se uskutečnila v roce 2005.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gevi ( 28. září 2012 18:43 )

Lidi je volí. Co jiného k tomu říct?

alexandrakovva ( 28. září 2012 18:26 )

Ahoj, letos koluje mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam uz od srpna a vazne me to nadchlo. Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana korunka Vice na www.CervenaCerna.cz

Zobrazit celou diskusi