Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Záchytky první noc po zrušení prohibice: Máme klid, opilců je jako vždycky!

Autor: shp, ČTK - 
28. září 2012
13:01

Česko má za sebou první noc po zrušení alkoholové prohibici. Noc ze čtvrtka na pátek se ale nenesla v duchu velkých oslav, ani bouřlivých alkoholových večírků. Záchytky po celé republice hlásily klid.

Leckde se totiž hospodští stále báli nalévat. Na záchytky se navíc dostávají často spíš pijáci krabicového vína, jehož prodej nebyl na rozdíl od lihovin s obsahem alkoholu 20 procent a více omezen. Jedovatý metylalkohol v lihovinách si už v Česku vyžádal 26 obětí.

Hlavní problém: Krabicové víno!

„Ve 23 hodin jsme ukončili příjem, bylo plno,“ sdělili například na pražské záchytce. Plno prý ale mívali i před prohibicí, po zákazu prodeje tvrdého alkoholu pak počet klientů ještě mírně narostl. Podle lékaře z pražské záchytky se totiž na stanici dostávají hlavně lidé, kteří pijí krabicové víno, nejrůznější čisticí prostředky a další levný alkohol.

Klid i v Brně

Na brněnské záchytce v Černovicích trávila dnešní noc zhruba desítka pacientů, což je podle ošetřujícího lékaře konstantní číslo. „Nějakou změnu jsme nezaznamenali. Máme tady stále návštěvníky, kteří neplatí a ti popíjejí spíše krabicové víno. Během dnešní noci jsme měli tři příjmy,“ uvedla také lékařka Růžena Mašková z ostravské záchytky. Dodala, že pacienti, kteří byli silně pod vlivem alkoholu, se nyní vozí spíše na interní oddělení kvůli vyšetření, zda nejsou otráveni metylalkoholem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

alexandrakovva ( 28. září 2012 18:25 )

Ahoj, letos koluje mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam uz od srpna a vazne me to nadchlo. Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana korunka Vice na www.CervenaCerna.cz

rendyx111 ( 28. září 2012 13:11 )

To zase duchaplný článek...a co třeba napsat,že nějaký bezdomovec našel láhev a oslepnul......

Zobrazit celou diskusi