Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Lidé pečou na nacistu Goebbelse: Jeho milostné dopisy se neprodaly!

Autor: Ladislav Leimer, ČTK - 
28. září 2012
09:34

Milostné dopisy někdejšího nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse zájemce nepřitáhly a jejich aukce tak skončila fiaskem. Nikdo za ně nechtěl nabídnout 3,8 milionu korun.

Do aukce šlo několik předválečných dopisů, včetně milostné korespondence Hitlerova oblíbence. Aukční síň v americkém Connecticutu však kupce nenašla. Dopisy nechvalně proslulého nacisty se přitom měly stát zlatým hřebem aukce.

Romantický antisemita

Všechny dokumenty vznikly před rokem 1924, tedy ještě před Goebbelsovým členstvím v NSDAP. Dokumenty prý představují romantického studenta, který ovšem již začínal vykazovat známky antisemitského smýšlení a zároveň egoistického chování a snahy ovládat své okolí. Nejvyšší nabídka za dopisy se vyšplhala na 2,4 milionu, takže je z ní majitel stáhl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 28. září 2012 21:09 )

Letos koluje mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam . MNOHDY STIHNU I TŘI KUNČAFTY. Mezitím si osvojuji českou gramatiku

marie60 ( 28. září 2012 11:50 )

..je to už hodně otravné.

jana999 ( 28. září 2012 11:03 )

jdi už s tím do ***e, tak vydělávej a neotravuj s tím pořád

alexandrakova ( 28. září 2012 10:49 )

Ahoj, letos koluje mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam uz od srpna a vazne me to nadchlo. Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana korunka Vice na www.CervenaCerna.cz

Zobrazit celou diskusi