Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Johanka (†12) popřála tátovi k narozeninám, on ji za to zabil

Autor: Jitka Pecharová, Jan Doležal, mokk - 
27. září 2012
05:05

Pláč se včera rozléhal jedním z kostelů v Jablonci. Lidé vzpomínali na zavražděnou Johanku T. (†12). Uprostřed září ji ubodal táta Milan T. (64) z pomsty její matce a útok jí přenášel přes internet.

Smuteční rozloučení a kremaci Johanky rodina již uspořádala v úzkém rodinném kruhu v utajení. Veřejnost uctila památku hudebně nadané dívky ve středu večer v jabloneckém kostele Nejsvětějšího Srdce Ježíšova na zádušní mši. „Nebeský sbor přijímá v těchto dnech novou sólistku. My zde jsme smutní, ale ona je šťastná,“ prohlásil o dívence farář.

Slzám se nikdo neubránil

Johance zazpívala její kamarádka Kristýnka Vaňková a učitelé ze základní umělecké školy. Nikdo se v tu chvíli neubránil slzám. V pondělí se lidé mohou zúčastnit obřadu, při němž bude uložena urna na hřbitově.

Dal si pár piv a šel vraždit

Lidé se ve středu modlili nejen za mrtvou dívku, ale i za to, aby Johančina matka Marcela D., která se na bodání dcery musela dívat, unesla žal a bolest nad ztrátou milované holčičky. „Všechno jsem slyšela a věřte mi, že se v noci budím a slyším ji. Myslím si, že tohle do smrti neskončí,“ přiznala zoufalá žena novinářům. Přesto věří, že je natolik silná, aby žila dál. Má ještě dva dospělé syny a vnoučata.

Johanka svému otci ani ne týden před útokem přála k narozeninám, a on ji přesto klidně dokázal zabít. V noci si podle policie dal v baru pár piv. Doma pak Johanku přinutil, aby se přes Skype spojila s matkou, která byla asi třetím měsícem na misi v Saúdské Arábii jako zdravotní sestra. Vydělávala tam peníze pro rodinu a na vzdělávání dcery, která chtěla být zpěvačkou. V přímém přenosu pak otec Johanku začal bodat.

Dívenka marně prosila o život

„Maminko, zachraň mě,“ marně prosila dívenka. Maminka, šílená strachem, mohla vše jen bezmocně sledovat na internetu. Proč ji zabil? Johančina matka vnímá vraždu dcery jako pomstu. Muž prý na ni chorobně žárlil, i když neměl důvod. Milan T. je ve vazbě a hrozí mu doživotí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1946 ( 29. září 2012 16:23 )

To nemohla vědět, že je to magor.Vás by napadlo, že tohle udělá táta vlastní dceři?

1946 ( 29. září 2012 16:22 )

Škpoda té dívenky. Jen tak mimochodem, co je to za muže vedle ní a s kterým se při vycházení z kostela drží za ruku? Syn?

pavucinasnu ( 28. září 2012 23:46 )

petr1111j ( 28. září 2012 20:47 )

londynskypes, ty musíš bejt hooodně vypatlanej!

londynskypes ( 27. září 2012 17:08 )

cizi lidi breceli vic a byli daleko z toho znicenejsi nez matkakra va

Zobrazit celou diskusi