Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Náměstek primátora zabil chodkyni (†51): Z jejích dcer udělal sirotky a je volný!

Autor: simao, ČTK - 
25. září 2012
15:53

Když letos v květnu srazilo auto na přechodu v Olomouci chodkyni (†51), za volantem seděl náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach (TOP 09). Trestní stíhání je však proti němu již zastaveno, vykoupil se za 1,2 milionu. A ze tří dcer (19 až 21) nadělal sirotky.

Kolik stojí lidský život? Na tuhle otázku není vždy jednotná odpověď. V případě olomoucké smrtelné nehody na přechodu je však jasno. Odškodnění ve výši 1,2 milionu zaplatil náměstek primátora Ivo Vlach (TOP 09) a olomoucký okresní soud zastavil jeho trestní stíhání.

Ze dcer chodkyně jsou sirotci

V květnu přitom politik srazil na přechodu pro chodce v Ladově ulici Danuši R.(†51), která na následky zranění zemřela.

Zanechala po sobě tři dcery ve věku od 19 do 21 let. Z těch se staly sirotci, před časem přišly i o otce...

Náměstek byl obžalován z usmrcení z nedbalosti a u soudu se přiznal, že pochybil. Zároveň se však s pozůstalými domluvil na odškodném. A soud to posvětil.

Soud posvětil vyrovnání

Olomoucká soudkyně Markéta Langerová, manželka někdejšího ministra vnitra "Íčka" Langera, pro ČTK potvrdila: "Vyvstal nám do popředí zájem poškozených dcer, které s tím projevily souhlas a byly řádně odškodněny." Případ však zcela ukončený není. Jeho okolnosti ještě prověří krajský soud.

Samotný náměstek se k případu vyjádřil takto: "Život té paní už nevrátím. Snažil jsem se, co bylo v mých možnostech, odškodnit ty dcery. Proto jsme předkládali dohodu o narovnání, kterou jsem s nimi podepsal minulý týden v pátek." Každé ze dcer zaplatil 400 tisíc.

Paní jsem zahlédl na poslední chvíli, hájil se náměstek

Náměstek primátora Vlach má přitom na úřadě na starosti dopravu, ekonomiku a záležitosti kolem Dopravního podniku města Olomouce.

Při nehodě patrně nedával pozor. Střet auta s chodkyní přitom viděla dívka z nedalekého dětského domova. "Paní šla po přechodu normálně, provoz tam nebyl, bylo to jediné auto, které tam jelo. Viděla jsem ten náraz. Řidič vystoupil a volal sanitku," uvedla mladá svědkyně.

"Nevím, jak je to možné, paní na přechodu jsem uviděl až na poslední chvíli," hájil se náměstek. Před nehodou prý řešil složitou dopravní situaci. "Byl tam velký provoz. Vyhýbal jsem se odbočujícím vozidlům. Když jsem se blížil k přechodu, nikoho jsem tam neviděl a kontroloval jsem poté situaci za sebou ve zrcátku," vypověděl Vlach, který dle svých slov jel rychlostí kolem 40 km/h.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sagamilu ( 26. září 2012 09:48 )

idím, že se skvěle bavíte cizím neštěstím a odsuzujete, když sami nevíte. Maminku nám nevrátí ani peníze, ani trest. Takto se to alespoň uzavřelo. Pokud jste neprožily co my tak nesuďte.

sagamilu ( 26. září 2012 09:37 )

děkujem.

sagamilu ( 26. září 2012 09:35 )

Právně jsme možná dospělé,,ale mým sestrám bylo v době nehody pouhých 18 let, byly finančně zcela závislé na mamince, otec zemřel před třemi roky. ˇŽe vás vůbec baví diskutovat, že vás baví rýpat do cizího neštěstí..Boží mlýny melou pomalu, ale jistě a na každého posměváčka jednou dojde.

sagamilu ( 26. září 2012 09:32 )

Pokud berete 400000 jako miliony..sestry studují, jsou bez prostředků, musely si najít nový byt a postavit se na nohy, do začátku se vše hodí. Dokud si to neprožijete nemůžete chápat. Pokud z vás mluví závist, tak si prožijte co my a měkte 400000 které vám někoho blízkého ale zcela jistě nevrátí.

sagamilu ( 26. září 2012 09:30 )

Vážený pane, je mi vás líto. Nemá cenu s vámi diskutovat co pro nás maminka znamenala a jaké to je žít takovou tragédií tak dlouho. takže vám přeju hodně zdraví, hlavně toho mentálního.

Zobrazit celou diskusi