Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Muslimové jsou divoši! Hlásají plakáty v newyorském metru. Kvůli brutální vraždě velvyslance USA

Autor: simao, INT - 
25. září 2012
15:06

Muslimové se po celém světě bouří kvůli snímku o Mohamedovi. Ten však stál i za smrtonosným útokem na velvyslanectví USA v Libyi. Došlo při něm k brutální vraždě amerického velvyslance, která zděsila svět. A v newyorském metru se objevily plakáty, které muslimy přirovnávají k divochům.

Muslimy v řadě států Blízkého a Středního Východu pobouřil kontroverzní americký snímek o prorokovi Mohamedovi "Innocence of Muslims" (Nevinnost muslimů). Jenže protesty přerostly v děsivou vraždu...

Celou Ameriku zděsil útok demonstrantů na konzulát v libyjském Benghází. Byl při něm totiž vláčen ulicemi, údajně znásilněn a zabit americký velvyslanec John Christopher Stevens (†52).

Kontroverzní plakáty hlásají: Muslimové jsou divoši

Že drastická smrt velvyslance nadále děsí, ale také rozhněvala americkou veřejnost, dokládají i plakáty, které se objevily v metru v New Yorku. Se sloganem, který přirovnává muslimy k divochům.

"V jakékoli válce mezi civilizací a divochy podporujte civilizaci. Podporujte Izrael, porazte džihád," stojí na plakátech, které nechala vylepit americká proti islámská organizace aktivistky Pamely Geller. A i když se newyorský dopravní podnik tyto plakáty zdráhal, nakonec raději svolil - aby neporušoval svobodu slova.

Z deníku mrtvého velvyslance

Mezitím se však pod palbu kritiky dostala televizní stanice CNN. Bez souhlasu pozůstalých totiž po zabitém americkém velvyslanci citovala z jeho deníku, který jeden z reportérů sebral na místě útoku. 

Televize se však brání - podle ní došlo k pochybení především ze strany vlády USA, která zanedbala bezpečnostní opatření a nezajistila dostatečně libyjské velvyslanectví, které demonstranti vypálili.

anka ( 26. září 2012 01:47 )

nedokazu si ani predstavit, co jste za cloveka, ktery dokaze psat takovehle nenavistne prispevky....

anka ( 26. září 2012 01:45 )

- hnusny prispevek

uzjsemtudlouho ( 26. září 2012 01:00 )

Tak zaprvé ten zákon neexistuje jen u nás a v Německu, ale i v Belgii, Francii, Izraeli, Maďarsku, Lichtenštejnsku, Litvě, Lucembursku, Polsku, Rakousku, Rumunsku, Slovensku, Španělsku a Švýcarsku. A zadruhé: Existence tohoto zákona neznamená, že by někdo nemohl natočit film o minulosti kde by byl holokaust nepravdivě vykreslen nebo popřen, pokud by se jednalo o komerční film se smyšleným dějem a ne o dokument, který by natočené prezentoval jako historickou skutečnost. Mylet si taky každý může co chce, za myšlení nikdo do lochu nepude. Ten zákon je pouze ochranou proti prznění dějin a popírání dějinných skutečností, aby třeba jednou nemohlo dojít k tomu, jak bylo za komunistů běžné, že se děti budou ve škole učit "upravené" a vykuchané dějiny.

uzjsemtudlouho ( 26. září 2012 00:35 )

Právě proto, že jsem hlava otevřená, už dávno jsem si všimnul, že takových jako Brad jsou mraky a navzájem se zpochybňují tím, že sice základní myšlenku mají stejnou, ale podpírají ji důkazy které se vzájemně vylučují a popírají.

mutaky ( 26. září 2012 00:21 )

Když tě tak čtu, tak teď lituji, že jsem se neprovdala za žida. Chci mít tak mocného muže!

Zobrazit celou diskusi