Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na staveništi u policejního prezidia našli granát: Zneškodní ho za Prahou

Autor: ČTK, ljš - 
22. září 2012
18:19

Na staveništi nedaleko policejního prezidia byl dnes nalezen nevybuchlý dělostřelecký granát. Policie proto musela uzavřít Veletržní ulici. Pyrotechnici pak munici odvezli za Prahu, kde ho odpálili.

"Na stavbě nedaleko pražské Veletržní ulice poblíž policejního prezidia byl dnes nalezen dělostřelecký granát, pyrotechnici ho odstranili a vezou ho za Prahu, kde munici zneškodní. Veletržní, která byla kvůli nálezu dočasně uzavřena, už je opět průjezdná," řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Rušná ulice byla podle ní sice přechodně uzavřena, nebylo ale nutné nikoho evakuovat.

Policie se o nálezu munice na stavbě dozvěděla kolem poledne a nechala uzavřít ulici. Pyrotechnik podle Kropáčové na místě zjistil, že jde o nevybuchlý dělostřelecký granát a že existuje značné riziko výbuchu. "Z toho důvodu komunikace zůstala uzavřena," uvedla mluvčí. Pyrotechnik pak podle ní granát naložil a s policejním doprovodem vyrazil za Prahu. Přesun kolony provázejí krátkodobé uzavírky ulic, kudy zrovna projíždí, dodala Kropáčová. Veletržní už policie otevřela.

Zobrazit celou diskusi