Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Znásilněný a zavražděný velvyslanec USA: Al-Káida ho měla na seznamu smrti!

Autor: INT, Lucie Marková - 
21. září 2012
19:39

Americký velvyslanec v Libyi John Christopher Stevens (†52), který byl minulý týden zavražděn při brutálním útoku na konzulát v Benghází, měl podle americké televize CNN figurovat na černé listině Al-Káidy. Vražda tak mohla být vykonána samotnými příslušníky teroristické organizace.

Informace pochází od anonymního zdroje americké televize, který by měl být dobře obeznámený se situací zavražděného velvyslance. Několik měsíců před smrtí měl Christopher vyjádřit obavu o svůj život. Znepokojovaly ho nikdy nekončící bezpečnostní hrozby a narůst islamistických extrémistů v oblasti.

Stevens měl podle všeho dokonce vědět, že jeho jméno figuruje na černé listině Al-Káidy. Kde k informaci velvyslanec přišel, televize neuvedla. Není však divu, že americké protiteroristické jednotky pracují s variantou, že útok na konzulát v Benghází by mohl být dílem samotné Al-Káidy. Že nejde o čin Libyjců řekl už dříve i nový prezident země Mohamed Magariaf, který označil za strůjce brutálního činu cizince, kteří do země přišli před pár měsíci za účelem spáchání této vraždy.

Někteří vrcholní američtí politici se pozastavují nad tím, proč byl konzulát v takto nebezpečné zóně tak slabě zabezpečen. Zvláště když už v červnu u něj někdo odpálil bombu. Ministryně zahraničních věcí Hillary Clinton namítla, že nebyly "žádné prokazatelné informace, že by konzulátu hrozil útok."

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

franta.onan ( 21. července 2014 16:38 )

Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně maso a zeleninu dáme hala bala do vymaštěného pekáčku a podlijeme trochou vody. Dusíme zakryté 20-30minut, potom odekryjeme a ještě necháme 10min.dodělat. (podle potřeby podlejeme) Podáváme s vařeným bramborem, hranolkami nebo i rýží... Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně maso a zeleninu dáme hala bala do vymaštěného pekáčku a podlijeme trochou vody. Dusíme zakryté 20-30minut, potom odekryjeme a ještě necháme 10min.dodělat. (podle potřeby podlejeme) Podáváme s vařeným bramborem, hranolkami nebo i rýží... Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně

franta.onan ( 21. července 2014 16:37 )

Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně maso a zeleninu dáme hala bala do vymaštěného pekáčku a podlijeme trochou vody. Dusíme zakryté 20-30minut, potom odekryjeme a ještě necháme 10min.dodělat. (podle potřeby podlejeme) Podáváme s vařeným bramborem, hranolkami nebo i rýží...

franta.onan ( 21. července 2014 16:37 )

Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně maso a zeleninu dáme hala bala do vymaštěného pekáčku a podlijeme trochou vody. Dusíme zakryté 20-30minut, potom odekryjeme a ještě necháme 10min.dodělat. (podle potřeby podlejeme) Podáváme s vařeným bramborem, hranolkami nebo i rýží... Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně maso a zeleninu dáme hala bala do vymaštěného pekáčku a podlijeme trochou vody. Dusíme zakryté 20-30minut, potom odekryjeme a ještě necháme 10min.dodělat. (podle potřeby podlejeme) Podáváme s vařeným bramborem, hranolkami nebo i rýží... Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně

franta.onan ( 21. července 2014 16:37 )

Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně maso a zeleninu dáme hala bala do vymaštěného pekáčku a podlijeme trochou vody. Dusíme zakryté 20-30minut, potom odekryjeme a ještě necháme 10min.dodělat. (podle potřeby podlejeme) Podáváme s vařeným bramborem, hranolkami nebo i rýží... Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně maso a zeleninu dáme hala bala do vymaštěného pekáčku a podlijeme trochou vody. Dusíme zakryté 20-30minut, potom odekryjeme a ještě necháme 10min.dodělat. (podle potřeby podlejeme) Podáváme s vařeným bramborem, hranolkami nebo i rýží... Suroviny: 600 g vepřového masa (panenka nebo kýta), 600 g zeleniny-žampiony, rajčata, cibulky i s natí (popř. paprika, porek...), červené fazole ve slaném nálevu, snítka petrželky, vaše oblíbená a osvečená marináda na maso. Postup přípravy receptu Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažime s obou stran. Potom společně

hops.1 ( 28. února 2014 01:39 )

Zobrazit celou diskusi