Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Smrt holčičky (†3) ve školce na skluzavce: Sladké sny, naše malá princezničko

Na téhle skluzavce přišla o život usměvavá tříletá holčička...
Na téhle skluzavce přišla o život usměvavá tříletá holčička...  (Autor: INT, Facebook, Youtube)
Autor: simao, ČTK - 
21. září 2012
12:15

Zatímco anglická policie řeší děsivou smrt teprve tříleté holčičky na dětském hřišti ve školce, se kterou se naposledy rozloučili její rodiče, před podobnými případy varují i čeští lékaři. O prázdninách totiž řešili tisícovky těžkých úrazů dětí. Nejčastěji byly způsobené pády z kol, in-line bruslí, ale také z trampolín.

Smrt tříleté anglické holčičky, která se během svého vůbec prvního dne ve školce zabila na skluzavce, rozesmutnila Anglii.

Otec holčičky (†3): Byla jsi naše princezna

Rodiče mrtvé holčičky Rebecca Dick a Brad Bishop jsou samozřejmě zničení, školka byla dočasně uzavřena.

"Sladké sny naše malá princezno, nikdy tě nepřestaneme milovat. Dobře se vyspi náš malý andílku, jsme tu navždy pro Tebe. Maminka a tatínek," sepsal pan Bishop na sociální síť smutné rozloučení s milovanou dcerou...

Anglický případ však také přivádí k zamyšlení. I když se na stránkách školky stálo, že je o děti dobře postaráno a je jim věnována takřka nepřetržitá péče, opět se potvrdilo, že stačí chvilka nepozornosti a může dojít k obrovskému neštěstí.

Tříletá Lydia se zabila na téhle skluzavce na školním dvorku: Její zdrcený otec se s ní srdceryvně rozloučil Tříletá Lydia se zabila na téhle skluzavce na školním dvorku: Její zdrcený otec se s ní srdceryvně rozloučil | INT, Youtube

Pozor na nepozornost!

I čeští odborníci varují před obecným nárůstem počtu poranění dětí, jejichž příčinou je vesměs nepozornost rodičů. Patří k nim různé zlomeniny, ale i náhodné otravy, popáleniny, či třeba poleptání jícnu po vypití chemikálií. A platí i ono rčení "z hračky do plačky".

Jen lékaři českobudějovické nemocnice o prázdninách řešili více než dva tisíce těžkých úrazů dětí. Proti školnímu roku je to dvojnásobně až trojnásobně více. Nejčastějšími příčinami úrazů dětí byly pády z jízdních kol a in-line bruslí. A překvapivě i z trampolín.

Nebezpečné trampolíny

"Trampolíny jsou zcela novým fenoménem. Počet úrazů na nich letos vzrostl zcela mimořádně, což potvrzují i kolegové z jiných pracovišť," prozradil primář dětského oddělení v Českých Budějovicích Vladislav Smrčka. "Úrazy z trampolín, které se staly nákupním hitem, předčily co do počtu i úrazy z kol a jiných běžných letních aktivit," dodává.

Zabrat však dávají lékařům i děti v pubertálním věku, které si na trampolínách již nehrají. "Stále častěji řešíme jejich problémy spojené s předávkováním drogami nebo alkoholem či po úrazech spojených s těmito stavy," sdělil Smrčka ČTK. Přibývají však také případy sebepoškozování či páchání demonstrativních sebevražd.

I tady však velkou roli hraje nepozornost rodičů... Stejně jako v případě, kdy matce její dítě nepozorovaně vylezlo na okenní parapet. K tragédii také mnoho nechybělo.

sandrahauserrova ( 21. září 2012 21:19 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na konec leta, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od kvetna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.cervenacerna.cz

monza ( 21. září 2012 15:00 )

Pokud se chceš opravdu něco dozvědět(cokoliv),tak na stránkách "Blesku" to nenajdeš.To by mělo být jasné i kašparovi.Kapišto blumo?

sigenius ( 21. září 2012 14:12 )

Takovou slátaninu - článek, z kterého jsem se nic nedozvěděl, už dlouho nepamatuju.

Zobrazit celou diskusi