Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Mladík (20) přepadl v Praze poštu: Pátrá po něm policejní vrtulník

Takto vymóděný si mladík nakráčel na poštu v Hrdlořezích a odnesl si několk desítek tisíc korun
Takto vymóděný si mladík nakráčel na poštu v Hrdlořezích a odnesl si několk desítek tisíc korun  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
20. září 2012
17:20

Policie pátrá po zhruba dvacetiletém mladíkovi, který přepadl dnes odpoledne poštu na Praze 9 a dal se v bílé Felicii na útěk.

Na hlavu nasadil kšiltovku, přes ústa si dal šátek a v šedé mikině s kapucí a bílým logem a maskáčích si to nakráčel po druhé hodině odpolední na pobočku pošty v Praze 9 Hrdlořezích.

Asi dvacetiletý, 180 centimetrů vysoký a česky mluvící mladík vytáhl zbraň a na pokladní si vynutil několik desítek tisíc korun. S lupem nasedl do bílého vozu značky Škoda Felicia, prozradila ČTK mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Ke zraněním na místě přepadení naštěstí nedošlo.

Policie má část značky auta, prosí o pomoc

"Podařilo se zjistit počáteční znaky registrační značky, jsou to: 2AD 79," podotkla mluvčí. Policie proto žádá veřejnost o pomoc při pátrání po ujíždějícím mladíkovi. Do akce byl vedle toho nasazen policejní vrtulník, okolí prohledávají psovodi.

"V případě, že by občané vůz spatřili, policisté žádají o bezprostřední kontaktování tísňové linky 158 a rozhodně varují před tím, aby se veřejnost pokoušela tohoto ozbrojeného muže zadržet," varovala mluvčí před lupičem, který může být nebezpečný. Mladíkovi hrozí za trestný čin loupeže v případě odsouzení až desetileté vězení.

sakra ( 21. září 2012 09:33 )

ČR patří k nejnebezpečnějším státům Evropy!!!

zlymikes ( 20. září 2012 18:43 )

Loupežník Kalousek je o něco starší,škoda,rád bych si zastřílel

Zobrazit celou diskusi