Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dav velvyslance USA před smrtí znásilnil, tvrdí arabský server

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: oj - 
20. září 2012
16:35

Americký velvyslanec Christopher Stevens (†52), který odmítl opustit Libyi, když vypukly nepokoje, zemřel krutou a bolestivou smrtí. Než ho rozzuřený dav ubil a uvláčel v ulicích Benghází, podle arabského serveru ho opakovaně znásilnil.

Přestože lékař, který se ambasadora snažil 90 minut oživit, tvrdil, že Stevens zemřel na následky otravy kouřem, zřejmě to není pravda. Kromě velvyslance zemřeli další tři Američané a dle dnešní zprávy libyjských úřadů také téměř deset libyjských policistů.

„Amerického ambasadora Christophera Stevense před smrtí znásilnil voják, který zaútočil na budovu ambasády v Benghází,“ píše arabský server Tayyar.com. Sexuální zneužívání a ponížení patří mezi běžné praktiky extrémních muslimů proti nevěřícím.

Stevens se vydal do Benghází na krátkou návštěvu v den 11. výročí teroristických útoků na USA. Libyjci rozladění informacemi o filmu hanobícím proroka Mohameda se vydali toho dne protestovat ke konzulátu. Jeho ostraha začala střílet, když zaslechla palbu zvenčí. Rozhořčení davu tím vzrostlo a lidé se vrhli na budovu, zapálili ji a vyplenili.

USA do Libye kvůli incidentu posílají speciální protiteroristický tým amerického námořnictva s úkolem pomoci zabezpečit americké zájmy. Na konzulátu v Benghází už žádní Američané nejsou, ale nebylo oznámeno, kam byl personál evakuován.

Pozor, drastické záběry! Útočníci vynáší ještě živého Christophera Stevense z budovy ambasády.

forleni ( 12. října 2012 00:47 )

Já tedy na tom videu nic drastického nevidím.Ono tam toho vůbec není moc vidět, takové video o ničem.

rezacek ( 26. září 2012 10:51 )

No ten velvysranec byl asi jiného názoru, názorně se přesvědčil, že přinejmenším ten, co s ním měl sex, muž byl.

rezacek ( 26. září 2012 10:50 )

Já bych nebyl tak striktní: kandelábry budeme potřebovat jak na muslimy, ta na cikány.

rezacek ( 26. září 2012 10:49 )

To bych si přál - zemřít při sexu.

honza51 ( 25. září 2012 12:05 )

Přesně tak . A záběry s lynčovaným Kaddáfim byly neustále ve zprávách a všichni "spravedliví" to schvalovali , a teď, když se něco podobného stalo velvyslanci USA, tak jsou najednou zase "všichni" zděšeni . Co pomáhali nastolit, to teď v Libyi "vládne". A "spojenci" se diví, nevíte čemu?

Zobrazit celou diskusi