Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vraždící důchodkyně (70): Za zabití kamarádky dostala 30 let!

Soud by o osudu vraždící důchodkyně měl rozhodnout do středy
Soud by o osudu vraždící důchodkyně měl rozhodnout do středy  (Autor: Blesk - Jitka Pecharová)
Autor: simao, ČTK - 
18. září 2012
14:40

Z vězení se dostane pouze v případě, že se dožije sta let. Rozsudek nad nejstarší českou vražedkyní je tak de facto doživotím. Čeho se dopustila? Zabila kamarádku, která se na ní vytahovala s úspěchy svých dětí.

Sedmdesátiletá Marie Panská jde sedět za vraždu své kamarádky Věry L. (†76), se kterou kdysi pracovala v nemocnici. Soud v Hradci Králové jí vyměřil trest na 30 let.

Důchodkyně přitom zabíjela ze závisti - při návštěvě u známé se jí nelíbilo, že se na ní Věra údajně vytahovala, a tak ji praštila do hlavy vázou.

"Celou dobu se vytahovala a vychloubala, co všechno dětem pořídila. Viděla jsem skleněnou vázu, nedalo se to vydržet. Chtěla jsem jen, aby bylo ticho," prozradila nejstarší česká vražedkyně.

U soudu pak čelila i obvinění z pokusu o další vraždu. Toho se měla dopustit hned o dva měsíce později, kovovou tyčí zaútočila na Annu Č. (76) a začala prý druhou seniorku dusit. Ta, stejně jako předtím zavražděná Věra, útok vůbec nečekala.

Vražedkyně Panská se před soudem přiznala k prvnímu útoku, v druhém případě se údajně jen bránila. Soudu také řekla, že svých činů lituje. Jenže pozdě. Z vězení se tak dostane až v době, kdy završí sto let života. je tedy dost dobře pravděpodobné, že již nikdy...

lysohlavek02 ( 18. září 2012 15:30 )

..takovou hodnou babičku bych chtěl mít..

panasonic ( 18. září 2012 14:57 )

Jediná léčba v jakémkoliv věku - Obnova trestu smrti - RATATATATA........

castelo ( 18. září 2012 14:55 )

Pečovateláky jsou přeplněné a musí se platit,kriminál má zadara i se stravou.

marie60 ( 18. září 2012 14:48 )

No to je kráva.Jak mohla dělat sestřičku, to taky občas nějakého pacienta praštila ? Tu druhou paní taky napadla s nějakou tyčí a bezdůvodně, ta naštěstí přežila.

Zobrazit celou diskusi