Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Našli mrtvolu v kufru: Teď policisté pátrají po dalším těle

Autor: Pavel Ryšlink - 
18. září 2012
17:25

Potápěči a policisté na člunu se psem, který je schopen na hladině rozpoznat plyny unikající z rozkládajícího se těla. Tak to nyní vypadá v zatopené pískovně u Troubek na Přerovsku. Po srpnovém nálezu kufru s rozřezaným mužským tělem hledají muži zákona evidentně další mrtvolu.

„Objasňujeme okolnosti nálezu těla mrtvého muže z konce srpna. Hledáme stopy, případně vražednou zbraň,“ uvedla oficiální verzi olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. „Jestliže jezdí po vodní hladině se psem na přídi člunu, hledají jednoznačně další mrtvolu. Ten pes nemůže cítit předměty pod vodou, ale pouze plyny vycházející z rozkládajícího se těla,“ řekl Blesku bývalý specialista z oboru vražd.

Rozřezanou mrtvolu muže v kufru vytáhli rybáři z vody jezera u Troubek koncem srpna. Podle policie žádná část těla nechyběla. Vzhledem k pátrání po další mrtvole je možné, že kriminalisté konečně objevili těla z případu tzv. vraždy bez mrtvol. V listopadu 2009 byli ve svém domě v Přerově zavražděni manželé Nárožní. Z vraždy byl obviněn syn a bývalá žena zavražděného muže. Protože se však nenašla těla a nebyly dostatečné důkazy, nalézací soud obžalované zprostil obžaloby.

Podle dostupných informací by těla mohla být i po třech letech ve vodě zachovalá. „Zažil jsem případy, kdy tělo vyplavalo po řadě měsíců a nebylo vodou příliš poškozené. Ve prospěch zpomalení rozkladu zde hraje vliv hloubka, studená voda a také to, jestli je tělo třeba v nějaké krabici,“ prozradil bývalý kriminalista. V pískovně u Troubek jsou splněny všechny podmínky. Voda je zde velmi studená, hloubka je i několik desítek metrů a první nalezené tělo bylo v kufru.

naidka ( 18. září 2012 18:06 )

To je lovecký pes. By mě zajímalo, jak ho cvičili na ucházejíci plyny.

Zobrazit celou diskusi