Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Medvěd zabiják: Jednoho člověka zakousl, další dva zranil

V Rumunsku zakousl
V Rumunsku zakousl  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: Ladislav Leimer, ČTK - 
16. září 2012
15:45

Jih Rumunska v župě obchází huňatý teror. Medvěd tam včera zaútočil postupně na několika lidí. Jednoho člověka zakousl, další dvě osoby zranil. Potom utekl do lesa.

Medvěd, který podle svědků mohl vážit tři sta kilogramů, zakousl muže (†71), který se procházel se dvěma dalšími osobami na okraji lesa. Muž utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. O několik hodin později medvěd napadl zezadu ženu, která pásla na louce krávy. Má vážná zranění v obličeji a na těle, ale její stav není kritický.

Četl si noviny a nejednou se na něj vrhl medvěd

Třetím napadeným byl opět muž, ale ten vyvázl s lehčím zraněním. Medvěd napadl muže u silnice, kde prodával ovoce. Zvíře se na něj vrhlo, když si opřen o auto četl noviny. Muži se jen zázrakem podařilo uprchnout a medvěd si z kufru auta odnesl potraviny. Muž se pak sám dopravil do nemocnice.

Medvěda zabili, byl to ale zabiják?

Do odchytu bylo nasazeno čtyřicet policistů a obyvatelé v okolí byli vyzváni, aby nechodili do lesa a drželi se blízko domů. Nad místem přelétával i vrtulník s termovizí. V sobotu večer jeden hajný při obchůzce v lese narazil na medvěda, kterého zastřelil. Není ale jasné, zda je to medvěd zabiják. Byly odebrány vzorky na analýzu, která má určit, jestli se jedná o útočníka a zda neměl vzteklinu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 16. září 2012 18:43 )

to by jsi chtěl/a po Bleskáčích moc, při jejich hlubokých přírodopisných znalostech. Pro tentokrát je dobré, že nenapsali, že ho medvěd uštknul nebo ukloval.

russoo ( 16. září 2012 17:00 )

Zakousl?To je výraz.Zakusuje třeba pes slepici nebo kačenu.Nemohl by tam být výraz třeba usmrtil?

naidka ( 16. září 2012 16:56 )

http://www.youtube.com/watch?v=parLArfkT9s

Zobrazit celou diskusi