Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutální vražda ve škole: Mačetou podřízl dvě děti (†8 a †13), dav ho zlynčoval!

Autor: simao, INT - 
15. září 2012
13:24

Julio nakráčel do školy a mačetou podřízl dvě děti. Jeho děsivý zkrat však nezůstal bez odezvy. Dříve, než na něj dosáhla ruka zákona, vzali spravedlnost do rukou místní. Vraha zlynčovali a nechali ležet nedaleko školy, ve které došlo k tragédii. A navrch si došli pro čtveřici zlodějíčků...

Tak tohle je opravdu pořádně drsná podívaná. Dobité, rozcupované tělo se povaluje na školním dvoře, špína a krev se mísí v jedno. Tohle býval Julio Saquil. Dobře mu tak, říkají si však mnozí přihlížející.

Zabitý muž se totiž dopustil hrůzostrašného činu. Opilý nakráčel do jedné guatemalské základní školy a podřízl hrdla dvěma dětem.

"Vešel do jedné z učeben a napadl studenty. Mačetou uřízl hlavu třináctiletému chlapci a podřízl hrdlo osmileté dívce," podělil se o děsivý zážitek otřesený zasahující hasič Wilson Cahuec v místním tisku.

Nedlouho po činu se však vytvořil dav zděšených, ale především rozlícených místních. Přidali se k němu i učitelé ze školy. Společně se vydali pomstít mrtvá dítka Evelyn (†8) a Juana Armanda (†13). Oko za oko... 

Po smrti vraha lynčovali i zloděje

Veřejně vraha zlynčovali, zabili a nechali ležet uprostřed školního dvora. Poté se dav odebral za čtveřici zlodějíčků, se kterými měl také nevyřízené účty. I tady proběhlo lynčování, to však dopadení muži přežili. Zachránila je totiž policie. A umístila do bezpečí - za mříže. 

K  události na severu země v provincii Alta Verapaz se vyjádřil i guatemalský ministr vnitra Mauricio Lopez Bonilla. Potvrdil Juliův smrtící útok ve škole. Motivaci útočníka však nikoli. Zděšení však vyjádřil i nad počínáním davu. Místní zdroje však uvedly, že zabitý muž měl již dříve problémy s násilím a drogami.

Ze zpráv místních agentur, specializovaných na problematiku lidských práv, však vyplývá, že lynčování je vlastně běžnou součástí guatemalské společnosti. Údaje z roku 2011 poukazují na 234 případů lynčování, při kterých bylo zabito kolem čtyř desítek lidí. Oko za oko...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

leninos ( 16. září 2012 13:34 )

Ahoj, letos, stejně jako loni, nám můžeš políbit řit....

jaramila ( 16. září 2012 07:46 )

Moje řeč.

hiawatha ( 15. září 2012 23:44 )

Tak se na ty haj.zly musi

alzbeta59 ( 15. září 2012 23:25 )

Ja to rikam uz davo, oko za oko, zub za zub. Spravednost je daleko vic uspesnejsi kdyz si ji lidi vezmou do svych rukou a vyridi si vsechno na miste. Usetri se pozustali, protoze dostali zadostiucineni, a kazdy grazl a grazlik by premyslel dvakrat,nez by se do neceho pustil

budybad ( 15. září 2012 21:55 )

Nevidim duvodu proc by se spolecnost nemela chranit pred individui kteri nevi co delaji. Kdyz neni schopen stat se o spravedlnost postarat, musi se postarat obcane sami.A co ti zabiti, ti nemaji lidska prava? Jaka humanita k netvorum co rozpolti cloveka a kolikrat ne jednoho jen proto ze jim to dela dobre? Proc ma spolecnost takove lidi jeste za sve penize zivit az do smrti, kdyz tito vrazi ani lide nejsou? Penize pouzite na vezneni takovychto lidi by se daly vyuzit na lepsi veci. Jsou trestanci za stejny delikt trestani i 4 krat a vice. Jednou muze clovek udelat chybu, ale zabit! To uz neni jen chyba ale zvrhlost psychicky nenormalnich lidi kteri uz ani lidmi nejsou. Trest smrti ochrani vsechny, jeho od sebe sama a spolecnost od vrahu.

Zobrazit celou diskusi