Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Do školy na motorce už Vojta (†16) nedojel, srazil ho opilý šofér

Autor: Jiří Čada - 
10. září 2012
21:05

Mladého motocyklistu (†16) srazil u Nového Města na Moravě na Žďársku opilý šofér (26) dodávky. Přestože k dopravní nehodě došlo jen několik stovek metrů od novoměstské nemocnice, lékaři život mladého studenta už zachránit nedokázali.

Byla to v pořadí třetí Vojtova jízda na motocyklu do jedné ze žďárských středních škol.

„Chodil pár dnů sem do prváku. Řidičák na motorku si dodělal někdy v půlce prázdnin. Nebyl to, ale žádný blázen, jezdil strašně opatrně,“ dušoval se Blesku jeden z jeho blízkých přátel.

Nedání přednosti v jízdě se pro Vojtu v pondělí ráno stalo osudným. Na místě tragédie policisté stačili posbírat několik rozházených učebnic a školních sešitů.

„Po nárazu téměř proletěl čelním oknem do kabiny dodávky,“ informoval Blesk o nehodě jeden z projíždějících motoristů.

 

Mladého motorkáře jedoucího po hlavní silnici od Nového Města na Moravě přehlédl při odbočování šofér dodávky Ford Tranzit.  Přestože k nehodě došlo jen kousek od novoměstské nemocnice, motocyklista po převozu do nemocnice podlehl svému zranění.

 

Se zástavou srdce mladého středoškoláka se už záchranáři potýkali přímo na místě nehody. Podruhé se srdce mladíka definitivně zastavilo v nemocnici na oddělení ARO.

 

„U řidiče dodávky bylo v dechu zjištěno 0,63 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí žďárských policistů Petra Šmídová.

castelo ( 11. září 2012 11:03 )

zlymikes ( 11. září 2012 07:02 )

nebyl z Prahy či ze Zlína a tak jeho zběsilá rychlost byla max. 50. Blo mu 16 a tedy měl řidičák jen na "fichtla" a ten rychleji nejede

decathlonuv.fotr ( 10. září 2012 20:58 )

no chudak kluk

Zobrazit celou diskusi