Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na dítě (4) spadl stojanový lis, vážně ho zranil

Tento lis spadl na dítě a zranil jej
Tento lis spadl na dítě a zranil jej  (Autor: Policie ČR)
Autor: jp - 
10. září 2012
14:21

Zřejmě chvilka nepozornosti a neopatrnost zavinily tragédii v rodině v Třebechovicích pod Orebem. Na čtyřletého hocha spadl v zámečnické dílně jeho otce stojanový lis. Dítě utrpělo vážné zranění bříška.

K neštěstí došlo v neděli odpoledne. Hoch se s dědečkem šli podívat na tatínka do jeho dílny, jak mu jde práce od ruky. Muž v ní na stojanovém lisu stříhal pro manželku látky na šití. V jednu chvíli chtěl děda muži pomoci. Přitom se oba muži zavěsili za ovládací páku lisu, který se převážil a převrhl se z podstavce na chlapce. „Spadl mu na břicho a přimáčkl ho k podlaze, ale naštěstí ne celou vahou, jelikož se ho dědovi při pádu svým bokem podařilo částečně odklonit. Dítě pak hned zvedli a vytáhli a zavolali pomoc,“ uvedla Anna Pešavová z hradecké policie s tím, že případ kriminalisté vyšetřují jako podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Už za necelých šest minut již bylo dítě v péči lékaře vrtulníku, který jej transportoval na dětské traumatologické centrum urgentního příjmu nemocnice v Hradci Králové,“ informoval mluvčí hradecké záchranky Tomáš Ježek. „Dítě by již mělo být mimo ohrožení života,“ ujistil však náměstek ředitele špitálu Zdeněk Tušl.

decathlonuv.fotr ( 10. září 2012 20:39 )

blbci.. dva lidi a neuhlidaji jedno dite

castelo ( 10. září 2012 15:31 )

Tak tomu se říká Z PEKLA ŠTĚSTÍ

Zobrazit celou diskusi