Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další otrava pančovaným alkoholem: Muž (65) z Příbrami oslepl, bojuje o život

Autor: ČTK, ljš - 
10. září 2012
10:38

Otravy metanolem se šíří Českem jako zhoubná nákaza. Ani tři mrtví neodradili šestapadesátiletého muže z Příbrami od koupi nekvalitního levného alkoholu. Několik panáků vodky ho zatím stálo zrak, zda zvítězí v boji o život, lékaři zatím nevědí. Další muž leží v bezvědomí v nemocnici.

V příbramské nemocnici leží ve vážném stavu pětašedesátiletý muž, který se otrávil metylalkoholem. "Muž nejprve oslepl a nyní je udržován v umělém spánku na jednotce intenzivní péče," uvedla mluvčí policie Monika Schindlová. Údajně vypil asi sedm panáků vodky zakoupené v Příbrami.

Otrávený muž podle Schindlové přišel sám na ošetření do nemocnice v neděli večer. "Nejdříve prý viděl černobíle, následně oslepl úplně," uvedla Schindlová. Alkohol údajně koupil v příbramské prodejně, kterou nyní policie kontroluje. Schindlová zároveň upozorňuje, aby lidé nenakupovali neokolkovaný nebo rozlévaný alkohol z neznámých zdrojů.

Česko v uplynulých dnech zasáhla řada případů otravy metanolem. Na Moravě je podle posledních informací v nemocnicích šest otrávených lidí, tři už otravu nepřežili. Jejich stav je většinou velmi vážný. Poškození bojují o život a většině hrozí trvalé následky, včetně poškození zraku.

Video  Tady se lidé otrávili alkoholem  - David Malík
Video se připravuje ...

Máte zkušenost s pančovaným alkoholem? Víte, kde se prodává? Znáte některou z jeho obětí? Své tipy pište na adresu tip@blesk.cz nebo volejte na 724 014 586

Pančovaný alkohol už našel své oběti v Havířově, na jihu Moravy a v Příbrami Pančovaný alkohol už našel své oběti v Havířově, na jihu Moravy a v Příbrami | Infografika Blesk

 

 

danyka ( 10. září 2012 18:58 )

Prosím vás, kdo přidává text k fotografiím? Podívala jsem se na pár fotek k tomuto článku a našla dvě hrubky, šílené. Policisté vyslíchají... Inspekce dnes probýhá celým dnem... Vždyť to trhá oči. Omlouvám se, že to není k věci, o čem je článek, ale už jsem to nevydržela. To tam nemáte lidi, kteří ovládají češtinu?

castelo ( 10. září 2012 15:42 )

SOUHLAS na 100%

castelo ( 10. září 2012 15:39 )

Pořád lepší SOCKA než pablb-hubert !!!

rezacek ( 10. září 2012 15:04 )

Víš, jak je kost tvrdá?

rezacek ( 10. září 2012 15:03 )

Píšou snad o tvrdým alkoholu, ne? Až budou psát o vaječňáku, bude to s měkkým.

Zobrazit celou diskusi