Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče šli na kávu, děti se utopily v bazénu: Starší dcera (†6) měla hlídat mladší (†3)

Na malé holčičky si delegát Ahmed, který se o kuvajtskou rodinu staral, vzpomíná. Tragédie u bazénu zasáhla i jeho
Na malé holčičky si delegát Ahmed, který se o kuvajtskou rodinu staral, vzpomíná. Tragédie u bazénu zasáhla i jeho  (Autor: Čas.sk)
Autor: simao, Čas.sk - 
8. září 2012
19:22

Svěřili hlídání tříleté dcerky svému šestiletému dítěti a došlo k tragédii. Obě dívenky při hrátkách přepadly přes okraj bazénu a utopily se... "Na nebohé sestřičky si pamatuji," říká delegát, zajišťující pobyty turistů z arabského světa.

Vyrazili na dovolenou na Slovensko, ta se však změnila v tragédii. V bazénu na senecké plovárně se utopily dvě malé holčičky Asma (†3) a Maryam (†6).

Neštěstí postihlo kuvajtskou rodinu, na kterou vzpomíná Ahmed, delegát, zajišťující pobyty pro turisty z arabského světa.

V neděli večer se ubytovala rodina v domě v Piešťaněch. "Muž si přivedl své dvě manželky, které byly zahalené od hlavy až k patě. Spolu s ním přišel ještě jeden dospělý muž a šest dětí různého věku..," vzpomíná na příjezd rodiny na Slovensko. "Na nebohé sestřičky si pamatuji, usmívali se a těšili," dodává se smutkem v hlase pro deník Nový čas. I jeho tragédie hluboce zasáhla.

Rodiče si jen odskočili na kafe...

Co se stalo v osudný den, zjišťuje nyní slovenská policie. Rodina vyrazila na aquaparku v Senci. Zatímco se rodiče bavili, holčičky si hrály v dětském brouzdališti. V nestřežený okamžik však vylezly na jeho okraj a přepadly do velkého bazénu...

"Rodiče si odskočili na kávu s vědomím, že na mladší sestřičku dohlédne ta starší. Nestalo se to," říká Ahmed. Podle něj je však možné, že do bazénu spadla nejprve tříletá holčička, její starší sestřička jí pak chtěla zachránit. Obě ale neuměly plavat a utopily se.

Vše se navíc seběhlo zrovna v moment, kdy u bazénu nebyl k dispozici plavčík - zrovna prý docházelo k výměně směn. Přivolaní zdravotníci již po vylovení děvčátek z bazénu nedokázali pomoci.

sarka.q ( 21. listopadu 2014 16:18 )

Nepřítomnost plavčíka v době střídání je blbost. I prodavači a dělníci se střídají tak, že nová směna přijde na pracoviště, a až poté odchází stará směna.

sarka.q ( 21. listopadu 2014 16:14 )

"Na nebohé sestřičky si pamatuji, usmívali se a těšili " mám takový pocit...že je tu něco špatně, pane redaktore....

moniii ( 21. listopadu 2014 07:27 )

Hm...dite hlida dalsi dite Smutne

annael ( 9. září 2012 14:21 )

Prosím tě, pokus se pochopit napsané. Jasně píši, že ženy to neuměj, jelikož při způsobu života, jaký je v jejich vlasti běžný, by jim to k ničemu nebylo, tudíž se nikdo neobtěžuje je to učit. O tom píšu. Ne o tom, že když se náhodou vydaj do země, kde jsou jiné zvyky, by se jim to nehodilo.

annael ( 9. září 2012 13:28 )

Musíš to brát podle tamní mentality. Zahalená žena může těžko učit dceru plavat a muž to neudělá, jelikož by to budoucí ženě k ničenu nebylo. Evropská logika je v tomhle případě k ničemu.

Zobrazit celou diskusi