Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zpověď pokousaného fotografa: Ucho v břiše vůbec necítím

Tohle je modelka Silva, kterou slovenský fotograf chránil svým tělem
 (Autor: Facebook)
Autor: Čas.sk, šim - 
5. září 2012
09:34

Slovenský fotograf Michal (39), kterého před třemi týdny pokousali tři rozzuření rotvajleři a ukousli mu ucho, se z děsivého útoku zotavuje už doma. Lékaři se mu snaží zachránit odkousnuté ucho neobvyklou metodou. Má ho v břiše. Jak se mu s ním žije?

Fotografa, který nastavil vlastní tělo, aby před běsnícími psy uchránil modelku Silvu (18), kterou zrovna fotografoval, propustili před týdnem z nemocnice do domácího léčení. Nyní čeká, až mu lékaři určí termín druhé operace. Michal má totiž ještě stále chrupavku z vlastního ucha v břiše. Tu mu tam lékaři vložili kvůli regeneraci. Kdy to bude, zatím není jasné.

Michal si z útoku pamatuje jen to, jak ležel na zemi a kryl si hlavu před rozzuřenými bestiemi. „Přišli k nám zezadu, viděli jsme je, jak se k nám přibližují,“ popsal hrůzostrašný zážitek, který se odehrál u obce Dunajská Lužná nedaleko Bratislavy.

Nepamatuje si, jestli ho na zem strhli psi, nebo uklouzl sám, protože měl na nohách pouze letní žabky. Neměl šanci utéct a na místě se nebylo kde schovat. Modelka však utéct stihla. Okamžitě přivolala pomoc. Policisté museli jednoho psa zastřelit, zbylé dva nechal utratit sám majitel.

„Cítím se jako po pokousání, některá zranění se hojí rychleji, jiná pomaleji,“ řekl fotograf slovenskému deníku Nový Čas.

Ucho, které má zašité v břiše, prý vůbec nevnímá. „Vůbec to necítím. Je tam jen kousek chrupavky,“ prozradil. Jaké následky bude mít jeho zranění do budoucna, zatím netuší. „Stále se léčím. Nejvíc poraněné mám ruce. Zatím můžu hýbat jen jednou z nich. A to jen omezeně,“ popisuje.

milevsko ( 27. ledna 2013 15:50 )

každou chvíly někohou pokoušou a já si myslím,že je to hlavně vina majitele psů.

sonasek ( 5. září 2012 15:42 )

A co majitel psů?, toho se to netýká?, nemá na tom vinu? Taky držím pěsti, opravdu tragédie, jako kdyby jich na světě nebylo málo.

odetka.odetka ( 5. září 2012 14:10 )

Drzim palce, at se vse podari, jak ma.

Zobrazit celou diskusi