Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Místostarosta zastřelil svou ženu samopalem: Děti na pohřbu nebyly

Autor: Jiří Čada, simao.k - 
2. září 2012
21:08

Když místostarosta Slavíkovic samopalem zastřelil svou manželku, vyděsila tahle vražda široké okolí. Namísto rozvodového řízení přišel smutný konec a střelec nadělal ze svých dětí Aleška (9) a Lenky (12) sirotky. Na pohřeb rodičů jejich děti nedorazily. A nebyly tak svědky toho, jak vraha pohřbívají i s jeho obětí, což způsobilo další šok.

Místostarosta Aleš Zach (†32) vzal samopal a na okraji obce Slavíkovice zastřelil několika ranami po předchozí manželské hádce svoji ženu. Pak nelegálně drženou zbraň obrátil proti sobě.

Zavražděnou Lenku Zachovou (†31) však uložili s manželem do společného hrobu... Téhle zprávě jen těžko věřili ve Starém Hobzí, vesnici, odkud matka Aleše (9) a jeho starší sestry Lenky pocházela (12).

Právě zde našly u příbuzných azyl bezprostředně po vraždě a sebevraždě rodičů obě jejich děti. Ty na pohřbu chyběly.

O Aleše a Lenku se do budoucna chtějí postarat prarodiče - ze strany jejich otce. Žijí právě ve Slavíkovicích, místě tragédie. „Maminka Lenky je rozvedená," prozradil pan Josef ze Starého Hobzí.

Šok: Táta zastřelil mámu, pohřbili je společně

"Možná v tom byly peníze. Pohřeb je drahý, tak snad proto souhlasila se společným pohřbem,“ pokračuje pak Josef a snaží se najít vysvětlení, proč rodiče dětí byli pohřbeni najednou - při společném ceremoniálu i do společného hrobu.

„Je to nevhodné! On měl být zpopelněn a ona měla být uložena do hrobu sama. Myslíte, že by tohle ona chtěla,“ osmělil se bezprostředně po pohřbu jeden z jeho bezprostředních starších účastníků. Většina z nich, ale mlčela a raději uhýbala pohledy. Na hřbitov je přivedla především zvědavost...

Uživatel_1312883 ( 16. září 2014 14:02 )

Já chtěla aby je pohřbili společně.Jinak je tu dost nepravdivejch informací, na pohřbu jsem byla.

manizna ( 3. září 2012 10:53 )

ubohé od Plesku

paila ( 3. září 2012 09:38 )

Jestli to někdo posral, tak zadavatel dvojitého pohřbu. Nikoli farář. Okolnosti pohřbu nechápu, určitě bych nepohřbívala vraha s obětí, ale tohle rozhodnutí udělal někdo druhý. Dnešní pohřeb bez obřadu, jen kremace stoji kolem 10000Kč, kolik asi stojí dvojitý pohřeb s obřadem s uložením do země? Jen vykopání jednoho hrobu je kolem 4000Kč + pohřební hostina. Tohle mohlo být opravdu inspiraci pro zadavatele hrobu a NAVÍC TEN ŠOK. Vražda to je horší než když by se zabili v autě.

nojasne ( 3. září 2012 09:30 )

Titulek je zase úžasný, člověk by si skoro myslel, že se střílelo na tom pohřbu.

paila ( 3. září 2012 09:28 )

Bylo mi divné, že by děti nebyli přítomné. Dítě by se mělo rozloučit s mrtvým rodičem, 9 a 12leté už na to rozum má. Jinak, tohle je opravdu tragédie, není k tomu velice co říct. Snad se s tím dětem i ostatním pozůstalým podaří nějak vyrovnat a budou schopní fungovat dál.

Zobrazit celou diskusi