Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Samopalem zastřelil manželku: Vraha i oběť pohřbili společně!

Autor: simao, INT, Jiří Čada - 
1. září 2012
14:30

Tenhle pohřeb vyvolal vášnivé debaty. Do společného hrobu totiž pohřbili v sobotu dopoledne u kostela sv. Kateřiny místostarostu Slavíkovic na Třebíčsku s manželkou, kterou zastřelil samopalem. K nelibosti některých obyvatel. Jeden z nich navíc tvrdí, že o vražedné zbrani mnozí věděli již dříve!

Společná smrt, společné rozloučení. A vedle sebe budou nyní odpočívat navěky. Co na tom, že se jednalo o vraha a jeho oběť. Tak přistoupila rodina i církev k dnešnímu smutečnímu aktu ve Slavíkovicích na Třebíčsku.

Proběhl zde totiž značně kontroverzní pohřeb - místostarostu Aleše Zacha (†32) během něj uložili do společného hrobu s jeho manželkou Lenkou (†31). Navzdory tomu, že svou ženu zastřelil samopalem.

Za tragédií podle všeho stály vleklé neshody, směřující k rozvodu. Po mrtvém manželském páru přitom zůstaly dvě děti - dvanáctiletá dcera a devítiletý syn. Není divu, že smrt rodičů nesou nejhůře.

Policie případ vyšetřuje jako vraždu a sebevraždu. A vše vypadá jasně nalinkované. Místostarosta Zach vytáhl při manželské hádce na manželku zbraň a když se dala na útěk, několikrát jí střelil. Smrtelná rána ji zasáhla 200 metrů od domu. A pak obrátil vrah zbraň proti sobě... Stalo se to jen tři dny před konáním rozvodového řízení. Několik otazníků však stále zůstává.

O vražedném samopalu prý někteří lidé ve vsi věděli

Sobotní církevní pohřeb vraha a oběti do společného hrobu, nečekaně názorově rozdělil široké okolí. Blesku se přihlásil muž ze sousední vsi, který si z pochopitelných důvodů přál zůstat v anonymitě.

„Ještě včera jsem se pokoušel v Třebíči pohřeb zastavit. Je to nesmysl, aby vrah spočinul se svojí obětí v jednom společném hrobě. Prý oba zemřeli v lásce…,“ mávl odmítavě rukou. „Chtěl jsem, aby církev zasáhla a té rodině církevní pohřeb rozmluvila. Pan farář mě, ale nepřijal a hluboce mě tím zklamal,“ svěřil se Blesku před hřbitovem muž. Obřadu se odmítl zúčastnit a tak jen smutně postával před hřbitovem.

Policisté dál vyšetřují, jak se místostarosta dostal k vražedné zbrani. V sobotu Blesk čekalo překvapení. „Co já vím tady z vyprávění, tak z toho samopalu tady v minulosti střílela snad půlka obce,“ prohlásil nečekaně muž s tím, že na policii s takovým svědectvím, ale rozhodně nepůjde. Samopal, kterým místostarosta vraždil prý mělo v minulosti v ruce a údajně z něho střílelo více lidí ze vsi a jeho existence prý byla veřejným tajemstvím.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Uživatel_1312883 ( 18. listopadu 2022 04:11 )

A věřte mi, že jsem na ten pohřeb šla, a necítila jsem žádnou nenávist ani vůči jednomu rodiči, a dokonce jsem souhlasila aby spolu byly pohřbeni, Vaše komentáře jste si mohl třeba myslet, ale nepsat je zde, jelikož nevíte a neznáte detaily, a Váš komentář, zde působí jako komentnář ***a, který nic neví, hlavně, že sem něco napsal

Uživatel_1312883 ( 18. listopadu 2022 04:04 )

Jsem fakt nasraná, jak lidi klesli takhle nízko, nevíte jak to bylo, zda se měli rádi nebo ne,i když jste to napsala před deseti lety, přeji Vám, aby brzy začal řešit někdo Váš život. PS: Karma je zdarma

Uživatel_1312883 ( 18. listopadu 2022 04:01 )

Vůbec nevíte jak to bylo, nikdy jste s nimi nežila, tak ve vší slušnosti držte hubu

paila ( 3. září 2012 10:00 )

illis, jakým právem soudíte rodiče vraha, znáte je osobně??? Ten vrah bych cca 13let ženatý a předpokladám, že 13let žil odděleně od rodičů. A navíc ne vždy lze vychovat děti podle svých představ, takže prosím, nehažte vinu na jeho rodiče, on to byl totiž už dávno dospělý a soběstačný chlap

paila ( 3. září 2012 09:55 )

Clio, pokud by se dnešní muži chovali jakok muži a né jako malý usmrkanci, tak by dnešní ženy mohly zůstat manželkami a nemusely by zastávat i roli jejich matek. Osobně jsem tento manženský pár neznala, tak ta poznánka je míněná obecně.

Zobrazit celou diskusi