Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podívejte se na život siamských dvojčat (22): Jsou spolu šťastná!

Autor: INT, Lucie Marková - 
2. září 2012
20:04

Když se řekne siamská dvojčata asi si nepředstavíte šťastný a zábavný život plný zážitků. Jenže přesně takové Abby a Brittany (22) jsou. I přes nepřížeň osudu se s životem popraly a vy se teď můžete podívat, jak si tyhle dvě užívají.

Abigail a Brittany se narodily 7. března 1990 v americkém státě Minnesota. Prožily šťastné dětství a složité dospívání. I když už prodělaly množství operačních zákroků a Brittany je zimomřivější a dvakrát prodělala zápal plic, těšily se obě dívky relativně dobrému zdraví.

Každé z dvojčat ovládá a cítí jen svou polovinu těla. I přesto se Abby a Brittany naučily spolupracovat natolik, že chodí, jezdí na kole a dokonce získaly i řidičské oprávnění. Obě hrají na piano. Abigail přitom zvládá part pro pravou ruku a Brittany pro levou. Ze sportu mají obě rády bowling, volejbal, jízdu na kole, softball a plavání.

I když mají jedno tělo, nesdílí všechny orgány. Každá má své srdce, plíce, žlučník, žaludek a ledviny. Sdílí spolu bránici, játra, tenké a tlusté střevo, močový měchýř a reprodukční orgány.

Abby a Brittany jsou samozřejmě v hledáčku médií. Do své show si je pozvala například i Oprah. Objevily se v několika pořadech o siamských dvojčatech a od srpna 2012 mají navíc svou vlastní reality show, ve kterém představí dvojčata svůj každodenní život.

gv555 ( 27. července 2013 14:14 )

Vyvstává ale otázka, jak to bude dál.Jedna může zemřít a co druhá?.Amputují tedy jednu hlavu, odeberou přebytečné orgány a posunou tu živou hlavu doprostřed ramen?Opravdu by mne zajímalo, jak tohle chtějí do budoucna řešit.A že k této situaci jednou musí dojít, je více než jisté. Nazval bych to obrovskou nezodpovědností ze strany lékařů a rodičů. Nebyly vůbec domyšleny důsledky.

abzk ( 3. září 2012 15:32 )

Podstatný je jak fungují, ne jak to vypadá. Každá ovládá jen svou polovinu těla a mají jen pár společných orgánů ve spodní polovině trupu, v horní polovině má každá své orgány.

bersimalinecka ( 3. září 2012 13:53 )

viděla jsem o nich pořad - vypadá to spíš na dvouhlavou osobu než dvojčata

vylizanaprdel ( 3. září 2012 11:36 )

 Nevypadaj úplně nejhůř. Najít tu správnou díru a zasunout by mohla bejt docela zábava

abzk ( 3. září 2012 10:51 )

Přesně tak to je. Lidé s postižením, které je nutí na vše, co zdravý člověk zvládne hravě, vyložit několikanásobné úsilí, tito lidé, co si musí všechno tvrdě vybojovat, si života váží mnohem víc a umějí si ho vychutnat mnohem líp, než spousta normálních lidí. Když si člověk vezme kolik je mezi normálními, zdravýmí, nijak nepostiženými alkoholiků, feťáků, sebevrahů, nebo lidí co prostě jenom znuděně přežívaj, musí například bezruké nebo beznohé sportovce nebo třeba i ta siamská dvojčata, co se umí bavit a nelitují toho, že jsou na světě, prostě obdivovat.

Zobrazit celou diskusi